Honderden automobilisten moeten blazen

RUURLO – In Ruurlo heeft de politie samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) op twee locaties een grote alcoholcontrole gehouden. De eerste controle ging vrijdagavond om 19.00 uur van start op de rotonde aan de Borculoseweg. Een team van agenten uit de regio, vrijwilligers van VVN en een speciaal BOB-team uit Zevenaar en Tolkamer voerden de blaastesten uit.

Rond 21.30 uur verhuisde de controle naar de rotonde bij het kasteel (Rondweg Zuid/Vordenseweg). Daar werden de automobilisten ook stuk voor stuk gecontroleerd. Om 23.30 uur werd er een einde gemaakt aan de grote alcoholcontrole.

Vier bestuurders zijn aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken (drie uit Ruurlo en één uit Neede). Ze moesten mee naar het politiebureau in Borculo voor een uitgebreide blaastest. Een hulpofficier van Justitie was aanwezig om de processen-verbaal op te maken. Verders werden er weinig bekeuringen uitgedeeld. Twee bestuurders droegen geen gordel en twee Berkellanders kregen een bekeuring voor een kapotte uitlaat. In totaal zijn er 648 mensen gecontroleerd.

Donderdagochtend was de politie ook actief in Ruurlo. Er werd een verkeerscontrole gehouden op de Batsdijk. In totaal zijn er 23 bestuurders bekeurd omdat de N312 wegens wegwerkzaamheden van woensdag 17 maart tot vrijdag 26 maart is afgesloten. De afsluiting die met verkeersborden is aangegeven, wordt veelal genegeerd door automobilisten.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1108]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven