Kunstenaar Anton ter Braak ziet abraham

NEEDE – Kunstenaar/beeldhouwer Anton ter Braak heeft woensdag zijn vijftigste verjaardag gevierd. De traditie op zo’n feestelijke dag is het versieren van de tuin. Annet en Theo Morsink vonden dit een leuk moment om nog eens de uitspraak van burgemeester Hein Bloemen boven water te halen: ”Niet mooi en te duur”.

De meeste mensen kennen deze uitspraak. Anton ter Braak heeft in opdracht van Stichting Dorpsraad Gelselaar het beeld van de drie bekende schrijvende meesters (H.W. Heuvel, H.J. Krebbers, G.A. van der Lugt) gemaakt. De dorpsraad heeft toen subsidie aangevraagd bij de gemeente maar dit verzoek werd niet ingewilligd. De inwoners van Gelselaar hadden veel waardering voor het beeld.

Maar de voorzitter van de kunstcommissie Berkelland dacht daar heel anders over volgens Morsink deed de burgervader de bovenstaande uitspraak. “We hebben op een ludieke manier dinsdagavond een abraham geplaatst in de tuin van Anton aan de Noordijkerveld. We hebben de borden geplaatst ‘wel mooi’ en ‘niet duur’, grapt Morsink.

Wij zijn zeer benieuwd wie nog meer in Berkelland abraham of sarah wordt. Binnenkort zal er op deze site een nieuwe rubriek verschijnen ‘gespot’. Maak foto’s van de versierde tuin en stuur ze naar [email protected]. Ook ander gek nieuws is welkom. Vandaar de naam gespot!

[nggallery id=1103]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Kunstenaar Anton ter Braak ziet abraham”

  1. Karel, zou jij niet eens een keer ophouden met je nutteloze reacties?
    Je bent niet echt een toegevoegde waarde aan de geplaatste berichten op deze site..

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven