Nieuwe beleidsregels voor evenementen

BERKELLAND – Burgemeester en wethouders hebben nieuwe beleidsregels voor activiteiten en evenementen vastgesteld. Ze treden met terugwerkende kracht inwerking op 1 januari 2010. Aanvragers kunnen tot 1 mei een verzoek indienen voor het jaar 2010. ”Door deze beleidsregels kunnen we aanvragen voor subsidie voor onder meer volksfeesten en voor evenementen voortaan makkelijker toetsen en weten aanvragers beter waar ze aan toe zijn”, zegt wethouder Leo Scharenborg met onder andere het evenementenbeleid in zijn portefeuille.

”Daarnaast willen we op deze manier een stap zetten op weg naar een inspirerend evenementenbeleid. Nieuwe evenementen in Berkelland, dat is wat we willen. Tegelijkertijd waarderen wij ook de bestaande activiteiten en evenementen in onze gemeente.”

De wethouder vervolgt: ”We vinden het belangrijk dat inwoners kunnen genieten van nieuwe aantrekkelijke evenementen. Evenementen die publiek aantrekken vanuit de hele Achterhoek. En door hun uitstraling bijdragen aan een positief imago van Berkelland als aantrekkelijke toeristische bestemming. We vinden het daarom van belang dat instellingen elk vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, met elkaar samenwerken om tot een gezamenlijk belang en nieuwe evenementen te komen.

We vinden dat degene die baat heeft bij een evenement ook verantwoordelijk moet zijn voor de instandhouding ervan. Het versterken van de identiteit van de streek en Berkelland is een belangrijk uitgangspunt. Bestaande evenementen die voldoen aan de beleidsdoelstellingen en randvoorwaarden, komen in principe nog drie jaar in aanmerking voor een subsidie. Tegelijkertijd waarderen wij ook de bestaande activiteiten en evenementen in onze gemeente.”

Jaarlijks zal een aantal activiteiten een financiële blijk van waardering ontvangen (€ 450,00). Het zijn kleinschalige activiteiten waarbij het sociale, vaak lokale belang, voorop staat. Een kleiner aantal evenementen ontvangt een bijdrage van maximaal €5.000,00 op basis van een ‘exploitatiebegroting’, indien zij voldoen aan bepaalde randvoorwaarden.

Een evenement dat van regionaal belang is, kan maximaal € 15.000 subsidie ontvangen. Organisaties moeten zelf aantonen dat de georganiseerde activiteit voldoet aan de definitie van een evenement. Hiervoor moeten zij samen met de subsidieaanvraag een activiteitenplan indienen. Het college toetst op de mate waarin evenementen bijdragen aan een positieve regionale uitstraling, aan de bevordering van de onderlinge samenwerking, vernieuwend zijn en inhoudelijk de identiteit van Berkelland versterken.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Nieuwe beleidsregels voor evenementen”

  1. Het zal al een heel evenement zijn om mij mijn achterstallig salaris over 5jaar berkellanderschap te betalen. (zwarver gait, vanuit de bibliotheek te neede)p.s.benieuwd of ze dit kunnen

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven