Open huis bij Eibergse touwtrekkers

EIBERGEN – Net voor het nieuwe touwtrekseizoen houdt touwtrekkersvereniging Eibergen een open huis. Op donderdag 18 maart kan iedereen komen kijken bij de wereldkampioen. Vooral de laatste jaren excelleert de vereniging op grote internationale toernooien.

Tijdens de inloopavond die om 19.00 uur begint kunnen belangstellenden een kijkje nemen bij de trainingen van de jeugd, de dames en de heren. Ondertijd kan er in de kantine gekeken worden naar beelden van de laatste kampioenschappen. De touwtrekkersvereniging hoopt hiermee de belangstellenden van de touwtreksport meer informatie over de vereniging en de sport in het algemeen te kunnen geven. Tevens is het de mogelijkheid om eens een training mee te maken. Diegene die sportkleding meeneemt kan deelnemen aan een van de trainingen.

Voor touwtrekschoenen zorgt de vereniging. De jeugdtraining begint om 19.30, vorig jaar was hiervoor veel belangstelling. Op deze manier wordt het instappen van aspirant-leden vergemakkelijkt. TTV Eibergen hoopt hiermee weer actieve touwtrekkers bij te kunnen schrijven. In april gaat de competitie in gewest oost weer van start. Eibergen is in diverse klassen titelkandidaat en zoekt dan ook versterking om het niveau op peil te houden. In gewest oost waar Eibergen met alle teams deelneemt worden de competitie wedstrijden op zondag afgewerkt.

Vanaf juni vinden de Nederlandse Kampioenschappen plaats. Daarna zal de selectiegroep zich proberen te plaatsen als Nederlands team voor het aanstaande wereldkampioenschap dat dit jaar in Zuid Afrika plaatsvindt. De TTV heeft zich inmiddels voor de clubwedstrijden ingeschreven en zal in september naar Pretoria afreizen.

Verder worden dit jaar voorbereidingen getroffen voor het grote internationale toernooi dat volgend jaar in augustus gepland staat. Dan wordt het veertig jarig bestaan van de vereniging gevierd. Dit jaar staat er nog een buurten en bedrijven toernooi op de rol. Begin juni moet dit kampioenschap van Eibergen plaatsvinden. Voor meer info hierover kunt u contact opnemen met [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven