Programma openluchtteater is bekend

EIBERGEN – Rowwen Hèze, Boris, oecumenische kerkdiensten, een theatervoorstelling voor de basisscholen, een smartlappenfestival en een kunst- en taalfestival: het openluchttheater heeft voor het nieuwe seizoen een zeer gevarieerd programma samengesteld. ”Vertrouwde festivals als Have A Nice Day en Irie Vibes, maar ook nieuwe activiteiten, waaronder ‘De Maat in KUNSTenTAAL’ en een zomercursus streetdance voor de jeugd”, meldt het bestuur.

Het seizoen opent zaterdag 15 mei met het nieuwe gratis te bezoeken programma ‘De Maat Ontwaakt’. ’s Ochtends zijn er workshops voor de kinderen, vanaf  ’s middags zijn er optredens van live-bands, theater, levende standbeelden, cabaret en wordt de openingsdag afgesloten door de coverband BestTof. Een ander nieuw onderdeel is de Achterhoek Party (9 juli) met Plork en de Aannemers en Blinde Ed.

Op 15 augustus wordt er een smartlappenfestival in het theater gehouden met onder meer Leedvermaak, Stefan Mundial en De Vrolijke Noot. De eerste grote artiest die naar Eibergen komt is Boris (vrijdag 11 juni) . Bekend geworden als winnaar van Idols heeft hij de afgelopen jaren een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Boris heeft een dijk van een stem en brengt met zijn zevenkoppige band een swingende mix van soul, jazz en funk. In het voorprogramma speelt de funkformatie Shockadelic.

De jeugd is een nieuw speerpunt van het openluchttheater. Op 28 juni is er voor alle basisscholen uit Berkelland een gratis voorstelling van de uitvoering Assepoester door de theatergroep Basta! Verder wordt er in samenwerking met de zussen Dollekamp in de zomervakantie een cursus streetdance en hiphop gegeven in het openluchttheater. De jeugd doet met een eigen sms-gedichtenwedstrijd ook mee met het tweedaagse nieuwe festival  ‘De Maat in KUNSTenTAAL’, dat op 28 en 29 augustus wordt gehouden.

Tijdens dit festival wordt er in samenwerking met BartiCamp in en rond het theater een kunstmanifestatie gehouden, de bibliotheek werkt mee aan een boekenmarkt, dichters dragen voor uit eigen werk, er is een Klaagmuur en er zijn optredens van onder meer The Beets Brothers, André Manuel en ’twijfelpop’ door De Softies. Staat er dan helemaal geen stevige rock in het theater? ”Gitaarrock is altijd goed vertegenwoordigd op het het jaarlijkse New String Festival, dat op 18 september plaats heeft. En ook met de Achterhoek Party staat de rock prominent op het podium”, aldus een bestuurslid.

Het openluchttheater is komend seizoen ook het decor van enkele oecumenische kerkdiensten, etappeplaats van de Kuitenbreironde en ook het Kinderdagkamp is er te gast. Scholen kunnen voor een symbolisch bedrag het theater huren voor eigen activiteiten. Tijdens de najaarskermis is er het vogelschieten en op 11 september staat Rowwen Hèze in Eibergen. Een week later is de tweede editie van de gratis te bezoeken Berkellandse Muziekmiddag voor de wat oudere inwoners van Berkelland. Er zijn optredens van onder meer de Berkelkapel uit Haarlo en het Achterhoek Seniorenorkest.

Het volledige programma staat op www.openluchttheatereibergen.nl Vanaf vandaag is ook de online ticketvoorverkoop begonnen. ”Met name voor het concert van Rowwen Hèze is het motto , ‘bestel maar, bestel maar, bestel maar’, want we verwachten een volle bak. Vorige maand kregen we al de eerste aanvragen voor kaartjes al binnen.”

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Programma openluchtteater is bekend”

  1. tja, wat moet ik er van denken…! Hoop voor de organisatie dat er veel kaarten worden verkocht. Succes

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven