ProWonen zet huurwoningen in verkoop

BERKELLAND – Woningcorporatie ProWonen gaat aankomde tijd in heel Berkelland en daarbuiten 1600 klanten per post aanschrijven. Alle huurders die een brief ontvangen kunnen hun huurwoning vanaf nu kopen. In 2007 is de corporatie al begonnen met het woonconcept ‘Te Woon’. De keuzevrijheid ligt bij de huurder: kopen of blijven huren.

Het doel van dit project is om starters de kans te geven om goedkoop aan een woning te komen. Ook kan er met het geld dat met de verkoop geïnd wordt geïnvesteerd worden in andere nieuwe projecten.

In Eibergen en Neede worden er in meer dan vijftig straten woningen verkocht. ProWonen wil niet vertellen om welke straatnamen het gaat in Berkelland. We kregen geluiden van enkele inwoners uit de Beukenlaan, Meidoornstraat, Dennenstraat, en Acaciastrat in Eibergen.

Naast het project ‘Te Woon’ worden er in de regio nog vierhonderd extra woningen in de verkoop gegooid. Zijn er bij u in de straat ook woningen te koop? Laat dan hieronder een reactie achter.

Meer informatie kunt u vinden op www.prowonen.nl

Deel dit artikel:

9 gedachten over “ProWonen zet huurwoningen in verkoop”

 1. inwoner Eibergen

  Ik heb gehoord dat er ook woningen aan Esdoornstraat in Eibergen worden verkocht.

 2. Nu gaan alle goedkope huurwoningen in de verkoop.
  Dus de mensen die op een goedkope huurwoning wachten moet nog langer wachten want het aanbod wordt kleiner.
  Hoe lossen we dit probleem dan weer op?????
  Alle oudere woningen verkopen is natuurlijk wel aantrekkelijk voor Pro Wonen.
  Maar zijn ze wel zo pro wonen?????
  Het lijkt wel weer zo’n handelsonderneming waar uiteindelijk de gewone man/vrouw weer de dupe wordt.

 3. De mono-polypositie van pro-wonen gaat ook door het nieuwe college(heet v.d.naald-16-03, 17.15uur)cda,vvd en d’66 niet aangepact worden, dus burger van berkelland koop Uw huis van de woningbouwcorp. voor 5100 euro i.h.k.v. stadsvernieuwing en U bent eindelijk spekkoper, moet U wel lef hebben, juridisch onderbouwd middels het pikmeerarrest(geen geintje) (zwarver gait, zoals altijd op de hoogte(hik) en U weet ’t kleine jongens spelen met blokken, grote jongens hebben de …….)p.s. en daarna gaan we pierewaaien op de karmse.

 4. En dan te bedenken dat diverse bewoners van EIGEN woningen in Neede door Prowonen onder druk zijn gezet hun woning te verkopen omdat men zo nodig een bos in woonwijk De Berg wil maken. Het is goed dat er nog stijfkoppen zijn die niet naar de pijpen van Prowonen dansen.

 5. Men koopt de woning, maar niet de grond. Ook is er de voorwaarde dat de woning alleen maar aan prowonen mag worden verkocht. Onderhoudskosten zijn dan dus niet meer voor prowonen; dit is lekker goedkoop voor ze.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven