Schoonmaakdag in Eibergen al begonnen

EIBERGEN – Zaterdag hebben de leden van de Wildbeheer Eenheid Rekken en omstreken (WBE) al de aftrap gegeven voor de Nationale Schoonmaakdag die zaterdag 20 maart wordt gehouden in heel Berkelland. De bermen langs de Haaksbergseweg (N18), het bos bij de Joodse begraafplaats (Rekkense Binnenweg) en het terrein rondom sportpark De Bijenkamp zijn weer brandschoon.

Er is van alles opgeraapt, cola blikjes, McDonalds bekers en bakjes, autobanden, bermpaaltjes, en zelfs verkiezingsborden. Het meest opvallendste was volgens de schoonmakers de reclamefolders die in grote getale in de sloten lagen. Vaak nog gebonden pakketen.

De opbrengst van de schoonmaakdag was groter dan in 2009. In totaal werden er 47 vuilniszakken van zestig liter ingezameld. Aanstaande zaterdag gaat de rest van Berkelland aan de slag. De werkgroep ‘Ruurlo Schoon’, de Wildbeheer Eenheid Ruurlo en het IVN gaan in Ruurlo binnen de bebouwde kom en in het buitengebied het zwerfafval verwijderen.

In de rest van Berkelland neemt de Wildbeheer Eenheid Berkelstreek dit op zich.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1094]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Schoonmaakdag in Eibergen al begonnen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven