Touwtrekcompetitie van start in Holten

BERKELLAND – De touwtrekkers zijn afgelopen zondag hun competitie begonnen. In Holten werd de eerste ronde van gewest oost georganiseerd door OKIA. Het wedstrijdterrein lag er goed bij, wat spannende wedstrijden opleverden.

In de jeugd klasse waarmee de dag begon werd gastheer OKIA de dagkampioen op de voet gevolgd door Bisons uit Beltrum. De ploeg van de TTV Eibergen die ook in de A klasse was ingedeeld trok een goede partij en nestelde zich op de vijfde plaats. In de 680 A klasse was er veel strijd. Eibergen wist zich ongeslagen door het programma te trekken.

De andere favorieten Bisons, OKIA en Heure konden het niet maken en werden verassend voorbij gegaan door Vorden en Koapmansboys. Eibergen bouwde op de ploeg uit Vorden een mooie voorsprong van 6 punten op. De concurenten zullen alls moeten bijzetten om in het spoor van deze twee te blijven. In de B klasse was het ook Koapman dat zich naar een dagzege trok. Eibergen en Olden Eibergen trokken zich naar de middenmoot. Waarbij Eibergen in de onderlinge strijd een mooie winstpartij trok.

In de 720 klasse ging het voornamelijk tussen Heure en Koapman. De ploeg uit Borculo liep een verliespunt meer op en staat nu tweede. De overige ploegen volgen op afstand.  In de 640 klasse ging de dagstrijd tussen Eibergen en Bisons. De rivalen trokken eerst een gelijkspel, maar Eibergen wist in de tweede ronde orde op zaken te stellen en gaat nu met drie punten aan kop. OKIA kon ook hier niet aan de verwachtingen voldoen.

In de B klasse een soortgelijk verhaal. Echter hier delen Eibergen en Bisons de eerste plek na de eerste competitieronde. Beide speelden tweemaal gelijk. De dames uit Eibergen trokken 8 punten bij elkaar wat een mooie positie is om een aanval op het podium te doen.

De volgende wedstrijd is op 11 april in Hancate Overijssel. Waar begonnen word met de 640 klassen en de damesklasse.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven