Uitslag verkiezingen gemeente Berkelland

HAARLO – In zaal Prinsen zijn woensdagavond de uitslagen bekend gemaakt van de gemeenteraadsverkiezingen in Berkelland. De hele dag konden Berkellanders van 7.30 tot 21.00 uur in alle kernen stemmen. Het opkomstpercentage was dit jaar ruim 60%, meer dan bij de verkiezingen in 2004. Toen werd een percentage van 55,75 genoteerd.

Om 23.30 uur waren alle stemmen geteld. D66 is volgens de cijfers de grote winnaar. Tijdens de vorige verkiezingen gingen ze met twee zetels naar huis. Nu met maar liefst zes. De nieuwe partij Ondernemend Berkelland stapt ook in de raad. Ze tellen twee raadsleden.

Het CDA en de PvdA moeten een flink aantal zetels inleveren. In totaal gingen 21041 inwoners naar het stembureau.

Uitslagen verkiezingen Berkelland 2010:

CDA: 6 zetels, stemmen 4442
PvdA: 4 zetels, stemmen 3192
VVD: 6 zetels, stemmen 4019
GemeenteBelangen: 3 zetels, stemmen 2011
D66: 6 zetels, stemmen 4376
GroenLinks: 2 zetels, stemmen 1136
Ondernemend Berkelland: 2 zetels, stemmen 1805

[nggallery id=1075]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Uitslag verkiezingen gemeente Berkelland”

 1. Wat een labiele bevolking heeft Berkelland. Weer het oplichterszootje van CDA &PvdA de meeste stemmen en straks weer die laaien lichters in het gemeentebestuur. Wat een ramp.

 2. Moet mezelf toch corrigeren betreffende de uitslagen. PvdA en CDA hebben gelukkig toch veel verloren en het is allerminst zeker dat deze partijen het weer voor het zeggen krijgen. Wat betreft de bevolking, het valt erg mee. Men heeft schijnbaar toch goed nagedacht alvorens men ging stemmen. Dat geeft vreugde.

 3. Haha Sabine weet 100% zeker dat jij ook OBL heb gestemt 3 maart 2010. Je wilt graag alleen de reactie weten !!!

 4. gerrittijink

  Die 66 stemmen te weinig voor D’66 is desastreus, hoe kan dit, soms verboden stemmachines gebruikt. (zwarver gait, politicus)p.s. succes han voor de hertelling

 5. cda blijft weer de grootste partij jammer ik had gehoopt op een progessief college maar cda is aan zet hun moeten een college samen smeden.Nu moeten wij maar afwachten wat er uit komt D66 heeft fors gewonnen dus het zal mij benieuwen wordt het een politiek spelletje of wordt er naar de bevolking geluisterd.

  Wat voor een college wij krijgen bliven zij dan weer op afstand van de bevolking zo als de laatste 6 jaar of gaan zij het beter doen en hebben zij lering getrokken afwachten dus.

  Gerrit Halfman.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven