Woningbrand in Borculo snel geblust

BORCULO – In Borculo heeft donderdagnacht rond 3.15 uur een woningbrand gewoed aan de Kolnboom. Door de snelle inzet van de Borculose brandweer werd een uitslaande brand voorkomen. De bewoners mogen de buren bedanken want zij merkten het vuur op en trokken aan de bel.

Het vuur is ontstaan door een openhaard die dezelfde avond nog was aangestoken. De vlammen sloegen over naar de  houtengevel en het isolatiemateriaal. Brandwachten hebben het hout verwijderd en de vlammen gedoofd.

“Ik werd gebeld dat er wat in brand stond, snel ben ik naar beneden gegaan. Er kwam rook uit de stopcontacten. Meteen heb ik de stroom er af gezet want ik dacht dat er kortsluiting was in huis. Maar dat was niet het geval. De buren waarschuwde nogmaals dat de vlammen buiten te zien waren”, vertelt de bewoner van het pand.

De brandweer ging na controle weer huiswaarts. Tijdens de brand stonden er veel buurtbewoners buiten. Ze werden allemaal opgeschrikt door de sirenes.

[nggallery id=1092]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven