Twee auto’s botsen op Rondweg in Neede

neede-rondweg-vaarwerkwek 037NEEDE – Op de Rondweg (N315) zijn donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur na een botsing twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. De 24-jarige bestuurder uit Almelo wilde de Vaarwerkweg inslaan door een onbekende oorzaak zag een andere automobilist uit Neede (21 jaar) het voertuig over het hoofd en knalde achterop de afslaande auto. Vermoedelijk kwam dit door de laagstaande zon.

Een 19-jarige vrouw uit Hengelo (bijrijdster) is samen met de bestuurder met nekklachten afgevoerd naar het ziekenhuis. Brandwachten en medewerkers van de ambulance hebben de vrouw bevrijd uit de auto. Na de handeling heeft de brandweer het wegdek schoongemaakt.

Het verkeer komende van Borculo en Lochuizen had hinder omdat de weg afgesloten is geweest. Er is een omleiding ingesteld.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1159]

Ingezonden foto’s:
[nggallery id=1160]

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Twee auto’s botsen op Rondweg in Neede”

 1. Tja das een behoorlijk klote punt voor afslaande auto’s. Een invoegstrook lijkt me de beste oplossing daar.

 2. Is niet de 1e keer dat het hier knalt. Wordt tijd dat al die duur betaalde ambtenaren eens wakker worden en hier iets aan doen. Uitvoegstrook, rotonde of verkeerslichten zouden misschien kunnen helpen. Nog beter, sluit deze weg af van de rondweg. Bij de rotonde kan men dan de ventweg op gaan en zodoende alsnog de vaarwerkweg bereiken.

 3. Wat dacht je van een goede zonnebril. Scheelt weer heel wat geld.
  En probeer eens te reageren op een bericht zonder meteen af te geven op de ambtenaren. De reacties op deze website worden zo langzamerhand wel een beetje voorspelbaar.

 4. Iets minder hard optrekken vanaf de rotonde en uit je doppen kijken wil ook helpen!!

 5. @ J.B.
  Wie zegt dat deze bestuurder geen zonnebril op had? Dit is ook een vooroordeel en een reactie waar deze site niet beter van wordt. Kijk eerst naar je eigen berichten en oordeel dan pas over andere!

 6. @J.B.
  Zelfs de allerbeste zonnebril had dit niet kunnen voorkomen. Het is gewoon een ongelovelijk klote punt en daarbij het is gewoon niet de eerste keer dat het daar mis gaat. Het wordt gewoon echt tijd dat daar wat aan gedaan wordt, voordat er dooien gaan vallen.
  @Henk
  Hij kwam niet eens vanaf de rotonde. Beter lezen.

  GEMEENTE DOE WAT AAN DIT PUNT VOORDAT HET BINNENKORT ECHT MIS GAAT EN ER DOOIEN GAAN VALLEN!!!

 7. Beste mensen, wat maken jullie een ophef.
  Iedereen weet dat het daar een rotpunt is, ik zelf rij deze weg ook iedere dag 2 keer.
  Oordelen over wat er mis is gegaan kan iedereen. Ik ga er vanuit dat de bestuurder niet expres op de voorligger is geknalt……..
  En beste Henk, als je een opmerking plaatst moet deze wel kloppen, volgens mij kwam de automobilist vanaf Herwers en niet vanaf de rotonde. Afstand houden en je snelheid beperken is het enige advies.

 8. @ AE, je snapt ondanks de leesfout van mij wel wat ik er mee duidelijk wil maken, zoals je zelf ook al zegt
  “afstand houden en snelheid bepereken” zo is het!

  Komende vanaf Borculo is het vanaf de kruising Noordijk/ Neede tot aan de t-splitsing Neede/ Haaksbergen een weg waar je heel goed moet opletten op afslaand/ stilstaand verkeer.
  Er zijn meerdere punten op dit tracé waar het vaak mis gaat door onoplettendheid van deze of gene.

  P.s. wie heeft er een antwoord / uitleg op de opmerking dat er zoveel voorspelbare reactie’s op deze site komen?

 9. @henk
  Een exacte uitleg over de opmerking voorspelbare reactie’s kan ik je niet geven. Maar volgens mij wordt er bedoeld dat zodra er weer ergens een ongeval gebeurt de wijzende vinger weer richting de gemeente e.d. gaat. Ben eerlijk ik doe het zelf ook. Maar er zijn ook een groot aantal punten in de gemeente Berkelland die wel eens onder de loep mogen worden genomen, waaronder dit punt. Zolang er niets gedaan wordt en er ongelukken blijven gebeuren op dezelfde plekken zullen deze wijzende vingers blijven.

 10. Misschien een uitdaging voor “onze nieuwe wethouder” Han Boer, hij woont immers bij dit trace…………………

 11. Veilig verkeer Nederland heeft een speciaal meldpunt
  voor onveilige situatie’s, niet alleen voor “onze nieuwe wethouder” !

  VVN:
  Gelderland, Overijssel en Flevoland
  Meldpunt Verkeersonveiligheid Oost Nederland
  Tel. 0900 2535456

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven