Hein Bloemen op de koffie bij 100-jarige

BELTRUM – Vandaag 1 april is G.J. (Gerhardus Johannes) Luttikholt in in het zonnetje gezet. Precies honderdjaar is hij vandaag geworden. De heer Luttikholt met als roepnaam Jan te Vele, genoemd naar de boerderij in Voor-Beltrum waar hij geboren en getogen is en later de boerderij van zijn ouders heeft overgenomen, woont sinds augustus 1999 in de Hassinkhof bij de kern van Beltrum.

Hij en zijn vrouw Rika Lucht zijn hier samen komen wonen, eerst ieder een eigen kamer maar later in een twee persoonskamer. Zijn vrouw is in 2001 op 87- jarige leeftijd overleden. Met hem gaat het goed voelt zich prima in dit huis op zijn plek en mag graag drie keer per week nog gaan kaarten met de andere bewoners die graag bij hem aan tafel zitten. Ondanks dat zijn gezichtsvermogen en gehoor wat achteruit gaat voelt hij zich nog in een prima conditie, alleen een uitstapje buiten de deur hoeft van hem niet zo meer.

Het was een verrassing voor hem dat de burgemeester Hein Bloemen langs kwam om hem te feliciteren, zijn 2 zoons, 4 dochters, 12 kleinkinderen en de achtien achterkleinkinderen hadden hem niets van verteld (er zijn nog 2 achterkleinkinderen op komst). De burgermeester moest hem dan ook overtuigen dat hij de echte was, dit gebeurde door hem van dichtbij de ambtsketen te laten zien. Nadat de burgermeester naast hem plaastgenomen werd er ook door de bakker een taart bezorgt aangeboden door het gemeentebestuur.

Een gezellig praatje tussen beiden met een borrel, want zegt meneer Luttikholt bij iets feestelijks hoort een jonge. (de burgemeester hield het bij iets fris.) (Die mevrouw in de rolstoel die hem achter de tafel een hand geeft is Zuster Richarda Stegens zij is de 100 al gepaseerd en hoopt in het najaar 101 te worden).

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1132]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Hein Bloemen op de koffie bij 100-jarige”

  1. Meneer Luttikholt gefeliciteerd met uw 100 ste verjaardag!!!

    Leuk dat de burgermeester op bezoek is geweest …

  2. Deze burgemeester heeft tijd, kijk maar op de foto, er was taart.
    Luttikholt, van harte met uw 100 jaar.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven