Brandgevaar: Code rood in Berkelland

BERKELLAND – In de gemeente Berkelland is het op dit moment verboden om een vuurtje te stoken. Omdat het extreem droog is geldt in de hele gemeente Code rood, dat wil dus zeggen dat er gevaar is voor natuurbranden en de kans op uitbreiding erg groot is. Inwoners die een ontheffing (stookvergunning) hebben mogen hun snoeihout ook niet verbranden.

Er wordt flink gecontroleerd of mensen zich aan deze regels houden dat gebeurd doormiddel van een vliegtuigje. Zelfs kleine vuurtjes zoals een vuurkorf en fakkels zijn verboden. Roken in het buitengebied wordt door de brandweer afgeraden.

De brandweer adviseert om blusmiddelen bij de hand te houden zoals een tuinslang of brandblusser. Als u een brand ziet bel dan 112, vertel zo precies mogelijk waar de brand is en verlaat de plek. De brandweerkorpsen in Berkelland hebben een aantal uitrukken gehad in verband met kleine brandjes in het buitengebied.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Brandgevaar: Code rood in Berkelland”

  1. burger tegen vernieling

    Heel goed!
    Beter preventief te werk gaan dan dat we straks net zo’n heibel hebben als in Bergen.

    Maar wat me niet helemaal duidelijk is, is of deze code rood ook geldt voor de bebouwde kom….
    Is het daar ook verboden een vuurkorfje of fakkel aan te hebben?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven