Duizenden mensen komen op ‘boakes’ af

tn_Afbeelding nieuw Roy 18968LOCHUIZEN/EIBERGEN – Duizenden mensen waren op eerste paasdag op de been om te genieten van de paasvuren in Berkelland. In alle kernen was wel een boake te vinden. In Lochuizen werd het paasvuur dit jaar voor de 50e keer ontstoken. De oudste inwoner, Herman ter Woerds, Hendrik Mekkink en loco-burgemeester Leo Scharenborg kregen de eer om de stapel met snoeihout om 21.00 uur aan te steken.

Het feest in Lochuizen begon met een fakkeltocht vanaf een boerderij aan Pasmansweg naar het paasvuur. Vele kinderen liepen met hun lampion mee in de stoet. De vlearmoesband zorgde voor de muzikale omlijsting. De voorzitter van stichting paasvuur Lochuizen sprak de menigte toe en vertelde over het 50-jarig bestaan. Ook bedankte bij de bouwers en de familie Voortman omdat op hun perceel de boake werd opgebouwd.

In Eibergen was de organisatie in handen van de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer (VAN). Cliënten van de stichting Lichtenvoorde en Estinea mochten de stapel met hout aansteken. Brandweer Eibergen was voor de veiligheid ook van de partij. De brandwachten kregen tijdens hun aanwezigheid een oproep aan de Oosterinkweg in Eibergen.

Volgens de alarm centrale zou daar een schuur in brand staan. Bij aankomst bleek het een paasvuur te zijn. Een automobilist die over de N18 reed dacht dat er een schuur in brand stond.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1134]

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1135]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Duizenden mensen komen op ‘boakes’ af”

  1. ik mis een naam volgens mij is bouke konings jongerenprins van de vlearmuze ookeen van de personen die de eer had om het vuur in lochuizen aan te steken.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven