Kermisdagen Eibergen geslaagd door zon

EIBERGEN – De weergoden zijn de kermis in Eibergen goed gezind. Zaterdag was dat goed te merken op het kermisterrein op de Brink. Honderden ouders en kinderen bezochten de attracties en genoten tegelijkertijd van het mooie weer. De terrasjes waren daarom ook goed gevuld (zie film).

“Zondag is eigenlijk de drukste dag van de gehele kermis. Dan kun je over de koppen lopen daarom hebben we de warenmarkt ook verplaatst naar de zondag in plaats van maandag”, vertelt Hans Hanning voorzitter van stichting Draaimolen. Dit jaar heeft de stichting een kleurwedstrijd georganiseerd onder de Eibergse jeugd in totaal zijn er 625 kleurplaten uitgedeeld. Zaterdagmiddag was de prijsuitreiking op het podium die elke kermisdag gevuld is met verschillende bands. De eerste prijs ging naar Romy ter Harkel (6), de tweede plaats naar Janneke Weenink (8) en de derde plaats kwam in handen van Anqelieke van Campen (7).

Vanavond (zaterdag) zal er een vuurwerkshow plaatsvinden op het voormalige terrein van Iliohan. Rond 22.00 uur worden de eerste vuurpotten aangestoken. Zondag gaat om 10.00 uur de derde kermisdag van start met het Zumbathon op het Zwikkelaarsplein. Rond 13.00 uur gaat de warenmarkt ook open voor publiek. Voor het gehele programma klik dan hier.

Kermis vieren of toch ‘strofeest’?
De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl kreeg zaterdagmiddag de onderstaande foto’s. Vrijdag hebben onbekenden de hele Grotestraat bedekt met een laagje stro. Vanaf de Meidoornstraat tot aan het gemeentehuis. Had het te maken met het optreden van de Normaal coverband? Of is dit een nieuwe manier om dronken mensen die vallen te beschermen. Wij weten het niet. Wie kan ons meer vertellen?
[nggallery id=1168]

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1166]

Update zondag:
[nggallery id=1171]

Update (2) zondagavond:
[nggallery id=1176]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Kermisdagen Eibergen geslaagd door zon”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven