Koninginnedag: Over de koppen lopen

BERKELLAND – In de gemeente Berkelland waren tijdens koninginnedag duizenden mensen op de been. Vooral op de oranjemarkt in Eibergen kon je over de koppen lopen. De markt heeft de laatste jaren een echte regiofunctie gekregen. Inwoners uit Borculo, Neede en Ruurlo stonden zelfs met hun ‘rommel’ op de markt (zie film). “Het is in de regio één van de grootste rommelmarkten, in Ruurlo kennen we dit niet”, vertelt een Ruurloër bij zijn kraam.

Ook in Borculo werd van alles verkocht op de oranje kindermarkt. Het was daar ook stervensdruk. Het weer was iets minder dan vorig jaar maar dat zorgde niet voor minder bezoekers. In Neede ging om 10.00 uur het Oranjepop van start. Ook rondom het terrein werd een oranje vrijmarkt gehouden. Inwoners uit Ruurlo kunnen vanaf 20.30 uur genieten van het oranjebal op het Kerkplein.

Medewerkers van Nieuwsuitberkelland.nl waren tijdens koninginnedag de hele dag op pad om foto’s en filmpjes te maken. Voor fotograaf Han te Hennepe was het een bijzonder moment. Hij is vandaag precies een jaar in dienst (vrijwilliger) bij deze site!

Heeft u ook foto’s gemaakt tijdens koninginnedag? Stuur ze dan naar [email protected] ook filmpjes zijn welkom (link youtube). Alle foto’s krijgen een plekje op deze pagina.

Foto’s Eibergen (Roy Nijman):
[nggallery id=1198]

Foto’s Eibergen (Han te Hennepe):
[nggallery id=1199]

Foto’s Roy Nijman (Borculo):
[nggallery id=1197]

Foto’s Christiaan Thalen (Neede)
[nggallery id=1201]

Ingezonden foto’s:
[nggallery id=1202]

Deel dit artikel:

8 gedachten over “Koninginnedag: Over de koppen lopen”

 1. wat een leuk filmpje met mnr ras man bijt hond! Moeten jullie vaker doen

 2. Tja, het wordt in het filmpje al gezegd, in ruurlo is overdag alleen iets voor kinderen. ’s avonds was het gezellig op het kerkplein. Eibergen heeft een OranjeMarkt, Vorden heeft vuurwerk, wanneer in Ruurlo van dit alles.

 3. Willem waar slaat jouw reactie op? Overdag alleen voor de kinderen? Kun je jezelf niet vermaken?

  Ga op een terras zitten ofzo terwijl de kinderen op de rommelmarkt lopen/zitten. Of wil je ook (georganiseerd) zaklopen/ringsteken/koekhappen net zoals de koninklijke famillie??

  En begin niet over de regen, we hebben ook een overdekt terras…

  Wat betreft het filmpje, als iedereen uit Ruurlo weg loopt naar andere plaatsen voor een rommelmarkt zal de rommelmarkt in Ruurlo nooit groter worden… Vraag me af of dat moet, de kinderen die er zijn vinden het schitterend, prima toch?? Diegene die naar Eibergen willen ga maar…

  Burgemeester Bloemen heeft na afloop van de lampionnen optocht mooie woorden gesproken bij de muziekkoepel, klasse! Wij moeten blij zijn met zo’n burgervader!!

 4. H te Velthuis

  Film orangefeest uit Neede, geweldig!
  Met 1 hand een houten paal vasthouden die de grond in word geslagen, tegelijk kijkt hij alle kanten op en de man slaat bijna mis!

  Blooper van de week,haha!

 5. Karel ik hoef niet te zaklopen of koekhappen, maar waarom kan er in omliggende plaatsen wel van alles, maar in Ruurlo, ( nog ) niet zoveel. Bne blij met het gebeuren op het kerkplein, ik was ook van de partij.
  Maar op een terrasje zitten terwijl de kinderen op de rommelmarkt zijn… ik heb geen kinderen.
  Veel mensen lopen weg uit Ruurlo op koninginnedag….waarom zou dat zijn?

  Ik weet ook wel, je kan het niet iedereen naar het zin maken. Maar Ruurlo heeft een van de grootse oranjeverenigingen van Gelderland/Nederland. Dan mag je toch op een oranjedag ook wel iets meer verwachten en niet alleen met de sepemberfeesten

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven