Kunstenaar laat nieuwe erepenning zien

BORCULO – In de raadzaal is vrijdagmiddag de nieuwe gemeentelijke erepenning van Berkelland overhandigd aan burgemeester Hein Bloemen. De bekende kunstenaar Frank Letterie uit Vorden maakte de bronzen penning in opdracht van de gemeente. De voormalige gemeenten Ruurlo, Borculo, en Eibergen kende een soortgelijke onderscheiding.

Tijdens de officiële presentatie waren enkele wethouders, raadsleden en de kunstcommissie aanwezig. Deze commissie heeft ook ingestemd met het ontwerp. Op de penning is het landschap te zien met de vier belangrijkste elementen, kasteel Ruurlo, watermolen Borculo, Olde Mölle, en de watertoren in Eibergen. In september 2006 heeft de raad de gemeentelijke onderscheidingen Berkelland 2006 vastgesteld waar ook de erepenning in beschreven staat.

De erepenning is bestemd voor personen binnen en buiten de gemeente Berkelland die zich voor de gemeente of plaatselijke samenleving zeer verdienstelijk hebben gemaakt. Het college beslist of de aanvraag voldoet aan de criteria en stelt de gemeenteraad daarvan in kennis. Iedereen kan bij de gemeente een verzoek indienen.

Voor het ontwerp en de aanschaf wordt bijna 9000 euro uitgetrokken de provincie Gelderland verstrekt een subsidie van 4500 euro.

Foto’s Christiaan Thalen:

[nggallery id=1162]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Kunstenaar laat nieuwe erepenning zien”

 1. Een kunstenaar uit Vorden ??????? .
  In Berkellnad hebben we toch ook wel kunstenaars/kunstenmakers ??? Of niet soms !

 2. inwoner van berkelland

  Waarom gun je de kunstenaar uit onze eigen gemeente die opdracht niet/ We hebben een bronsgieter in ons midden. Ik begrijp het niet.

 3. Aan het einde van de film laar de fotograaf van de Tubantia bijna de penning kapot vallen hahaha. Kijk en geniet

 4. Jeroen van Hall

  Zo te zien was alleen de burgemeester en die kunstenaar blij met deze erepenning.
  De rest van de aanwezigen wil volgens mij zo snel mogelijk weer naar huis.
  Die fotograaf was er “stuk” van zo te zien.
  Bloopers uit Berkelland, ipv gespot!

 5. gerrittijijnk

  Dit wordt geheid een collectors item, al is het allenig maar om de naam BERKULSTREEKLAND en daar trekke ze slegs 4500 euroos vooruit pjieh he, welk een armoede, dit eenmalige project moeten ze opstuwen naar zeer hoge financiele armslag, met de slogan REUZEPENNINCK. (zwarver gait, die inde 5 elem. water,vuur,aarde,lucht en ether een positieve ZUSAMMENHANG zieht)p.s.= het nieuwe trio weth. al voorzien van voldoende vuurwater en ether?om de kou uit de lucht alvast te laten aarden

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven