ProWonen start met woningbouwproject

NEEDE/BORCULO – Na ruim vier jaar voorbereiding start ProWonen in april met de eerste werkzaamheden in de wijken De Koppel in Borculo en De Berg in Neede.

Tot en met 2017 worden er (in drie fases) veel werkzaamheden uitgevoerd, zodat de woningen in beide wijken klaar zijn voor de toekomst. In totaal worden er 262 woningen gesloopt, 275 nieuwe woningen gebouwd en krijgen 319 woningen groot onderhoud.

Ook de woonomgeving, de leefbaarheid in de wijk, de groenvoorziening en de parkeergelegenheid komen in het wijkplan aan bod. ProWonen investeert ruim € 90 miljoen in beide projecten.

Project De Berg Neede:
In wijk De Berg zijn 26 woningen aan de Dumasweg als eerste aan de beurt. In april start Aannemersbedrijf Kormelink daar met groot onderhoud.  Het noodzakelijk onderhoud bestaat uit onder andere het aanbrengen van dakisolatie, HR++ glas en zelfregulerende ventilatieroosters, plaatsen van nieuwe buitendeuren en een mechanische afzuiginstallatie, asbestverwijdering en vervangen van kozijnen en deuren. De vrijstaande bergingen worden ook vervangen. Door deze energiebesparende maatregelen krijgen de woningen het energielabel B.

Project De Koppel Borculo:
In april start ook het eerste groot onderhoudsproject aan 12 woningen in wijk De Koppel. Het gaat hier om Koppeldijk 31 en 33 en Prins Bernhardstraat 1 tot en met 19. Aannemersbedrijf Morssinkhof Bouw voert het onderhoud uit. De keuken, badkamer en toilet worden vervangen. De daken en gevelbeëindiging van de woningen worden hersteld en op de bestaande panlatten wordt isolatie aangebracht. Kozijnen in de buitengevel worden vervangen door nieuwe kunststof kozijnen. Deze worden voorzien van de nodige ventilatieroosters en van glas met een hoge isolatiewaarde, zogenaamd HR++ glas. Door de maatregelen worden de woningen energiezuinig: energielabel B. ProWonen zal samen met de bewoners van de wijken het startsein geven: Voor de Dumasweg (De Berg) is dit gepland op 1 april. Om 16.00 uur wordt er officieel gestart met het groot onderhoud. Bewoners van wijk de Koppel (bewoners Koppeldijk en Pins Bernhardstraat) zullen op 7 april om 16.30 uur het officiele startsein voor het groot onderhoud geven.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “ProWonen start met woningbouwproject”

  1. gerrittijink

    Als ik hier de grootste partij had kwam er geen bouwvakker meer in de komende 20 jaar.Wie betaalt de schade aan herrie, overlast, lawaai, muziek, ASBESTSTOFDEELTJES aan de rest van neede en borculo, nog los van emotionele (snik) schade, per inwoner 2.000 euro(zwarver gait, oud-bewoner bovenberg neede)p.s. het nieuwe college (dat er nog niet is) valt, nog voor het begonnen is, jammer dat die geestelijk gehandicapten nooit demonstreren

  2. klop klop mis hier hier het mega grote projekt haaksbergse weg waarom staat deze er niet bij?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven