Stichting zoekt lap grond voor kwekerij

GROENLO/EIBERGEN – Hennie Altena, woonachtig in Eibergen, zit met de ‘handen in haar’ zoals hij zelf aangeeft. ”Onze Trainingstuin en vaste plantenkwekerij moet hier weg en wij hebben nog geen ruimte waar we onze werkzaamheden kunnen voortzetten”, zegt Hennie. Stichting het buitenbedrijf ‘D’n Alteplantage’, dat zich voornamelijk richt op aanleggen van arboretum, voorbeeldtuin en groenbieb, is nu nog gevestigd aan Marhulzenpad 5 in Zwolle op het terrein van Wijngaard Slingehorst.

”Zij hebben de grond nodig voor hun eigen werkzaamheden en daarom moeten wij in het najaar verhuizen. Alleen de vraag; waar naar toe?”, vertelt hij.

Op de kwekerij werkt Hennie met zijn vrouw Gerrie en wekelijks krijgt hij hulp van een twee of drie jong volwassenen met een autistische stoornis. “Ik kom zelf uit het onderwijs ROC Hengelo en werkte daar met jongeren. 10 jaar geleden werd ik arbeidsongeschikt. Mijn grote hobby is een kwekerij waar ik op mijn eigen tempo en manier kan werken. Ik ben aan het Marhulzenpad begonnen in 2006 en heb in 2008 alles ondergebracht in een stichting.”

De jongeren, in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar, die op de kwekerij helpen worden door Hennie geholpen zodat ze meer verantwoordelijkheid krijgen, kunnen omgaan in een groep en kunnen functioneren in de maatschappij.

”Ik zoek een stuk grond van ongeveer een halve hectare groot. Het liefst in de gemeente Oost Gelre of in Eibergen. Het zou mooi zijn als er ook iets van een schuur bij staat.” Ik zal daar ook graag een arboretum willen oprichten. Dit is een park waar verschillende bomen zijn verzameld. Ik zou wel duidelijk willen hebben dat wij daar tenminste 10 jaar gevestigd kunnen blijven”, aldus Altena.

Vanaf 30 april zal het grootste deel van de planten worden verkocht met kortingen van 10 tot 35%. ”Ook zal gaat er op 30 april een deel van het tuingereedschap dat ik hier gebruik in de verkoop. De verkoop zal zeker nog tot aan de bouwvakantie of eind juli duren”, vult Hennie aan.

De verkoop is op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur of op afspraak. Het berdrijf is gevestigd aan Marhulzenpad 5 te Zwolle (bij Groenlo). Voor meer informatie Hennie Altena  06 46 17 56 30.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven