Theater start donateursactie bij bedrijven

EIBERGEN – Het openluchttheater start aankomende week een donateursactie onder Berkellandse bedrijven. Ondernemers ontvangen via de post een prospectus en worden vervolgens door het theater telefonisch benaderd. Vorig jaar was er al een donateursactie onder de inwoners en middenstand van Eibergen. ”Die overtrof de stoutste verwachtingen. Bijna 700 burgers en 75 procent van de middenstand schreven zich in als donateur”, aldus het bestuur.

Bedrijven ontvangen voor iedere 250 euro die wordt gedoneerd vijf gratis tickets naar keuze. De kaartjes kunnen worden verdeeld onder het personeel, of cadeau gedaan aan zakenrelaties. Ondernemers kunnen onder meer kiezen uit  concerten van Rowwen Hèze en Boris & Band. De bedrijven krijgen een naamsvermelding op het sponsordoek en hebben een voorkeurspositie bij de realisatie en aanbesteding van het renovatieplan, dat zo’n 400.000 euro kost.

Het openluchttheater  zoekt bovendien vier hoofdsponsors die zo’n 5.000 euro per jaar inbrengen. ”De condities waar onder dat gebeurt en wat wij terug kunnen  doen is maatwerk en kan per sponsor verschillen. We hebben daar wel een aantal concrete ideeën over.”

Het bestuur  beseft dat de economische crisis het niet makkelijk maakt. ”Natuurlijk is daar over nagedacht. Om die reden hebben we de lat niet te hoog gelegd. 250 euro is een mooi instapbedrag, bovendien krijgt de ondernemer er gratis tickets voor terug. We organiseren educatieve activiteiten voor de jeugd, maar ook popconcerten, een smartlappendag en kunstfestival. Voor het bedrijf bovendien een mooie mogelijkheid om met het donateurschap een stukje maatschappelijke betrokkenheid te tonen.”

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Theater start donateursactie bij bedrijven”

  1. gerrittijink

    Welk één openluchtgelul; vorig jaar overtrof de dona-aktie al de stoutste verwachtingen, wat wil dat bestuur(wie zijn die lui?)nog meer? (zwarver gait, bankslaper)p.s. nou nog een besloten vereniging en de “gewone burger” staat weer buiten de hekken te “GENIETEN”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven