Turkse familie zit met schrik in woning

Door Redactie op 04-04-2010

NEEDE – Al jaren wordt de Turkse familie Demir aan de Vaarwerkweg in Neede geterroriseerd door jongeren. Het begon zes jaar terug onschuldig met belletje lellen. Maar nu worden ze sinds twee maanden via de telefoon met de dood bedreigd. “De maat is nu echt vol. We kunnen niet rustig in huis zitten. Altijd heerst er een spanning. Er moet nu echt wat gebeuren anders gaan we zelf stappen ondernemen. Maar dan loopt het wel slecht af”, aldus Azize Demir.

“Discrimineren, schelden, stenen/eieren tegen ramen gooien, spugen, maar het ergste nog bellen. Elke dag tussen 21.00 en 23.00 uur gaat de telefoon. Iemand belt dan anoniem en vertelt dan dat ze naar de woning komen om ons te doden.”

De politie is op de hoogte van deze zaak. Maar onderneemt volgens Demir geen stappen. “Het zijn vaak jongens met scooters ze zijn rond de 18 en 19 jaar. Ook zit er iemand bij met een zwarte Volkswagen Golf. Vaak staan ze voor de woning en maken veel herrie.

Tijdens het interview (zondag 4 april) liepen de emoties hoog op, de moeder van Azize begon spontaan te huilen. “We doen geen vlieg kwaad, we kunnen goed met de buren al die jaren dat we hier wonen. Ik kan niet rustig over straat lopen of ze schelden me uit. Vaak zijn het Turkse scheldwoorden. Je wilt niet weten wat ze naar je hoofd slingeren.”

De familie neemt het de politie kwalijk dat ze geen actie ondernemen om het probleem op te lossen. De vader van Azize wil daarom ook zo snel mogelijk een oplossing anders stapt hij naar burgemeester Hein Bloemen. “Als er geen actie wordt ondernomen dan moeten we maar gaan verhuizen!”

Reacties

Belachelijk, dat dit gebeurd in “Onze” gemeente Berkelland! Ik heb altijd gedacht dat wij als Berkellanders wel respect hebben voor andere nationaliteiten, dat wij wel tolerant zijn voor iedere medeburger!

Betreft de politie ga eens vaker posten en doe dat dan op twee manieren, opvallend en niet opvallend! Onopvallende auto in de straat en met de gekleurde auto rij je rond in de buurt en de straat! Kom niet met smoes wij kunnen niks doen, straks is het te laat dus wees de stap voor.
Hang anders verborgen camera’s op in de straat. Tab de telefoon af zodat je kan achterhalen wie de anonieme bellers zijn!

Want deze jongens en meisjes die dit doen zijn een schande voor de maatschappij, dus met naam en foto in Berkelland Nieuws, achterhoeks Nieuws, http://www.nieuwsuitberkelland.nl en voor mij part ook nog in de Gelderlander en de Twentsche Tubantia.

En voor de buren, help deze mensen! Voorkom het ergste…………………..!

Dhr. B.W | 04-04-10 | 14:10

Helemaal mee eens maar zolang er in “Berkelland” nog volwassenen rondlopen die het met extreem rechts en Hitler profielen op Hyves niet zo nauw nemen zal er voorlopig weinig veranderen.

De verandering begint niet bij de jongeren maar bij de ouderen die het tolereren…

Zie http://berkelnieuws.wordpress.com/2009/12/28/profiel-hitler-op-hyves-en-karin-assink-borculo/

Victor | 04-04-10 | 14:50

De politie doet niets??? Zo nee, is er aangifte van doodsbedreiging gedaan? Zo ja, de politie doet dan nog niets???

De namen van die knapen moeten toch te achterhalen zijn, lijkt me. En enige naoberhulp zou je toch ook mogen verwachten, al ken ik de achtergronden niet.

Jan | 04-04-10 | 16:28

Volgens mij heeft burgemeester Bloemen, als hoofd van de politie, hier het een en ander uit te leggen … Intriest dit.

Arjan | 04-04-10 | 16:33

Of er enig achtergrond is of niet, Jan, dit is geen manier om een eventueel conflict op te lossen. En vanzelf sprekend is het al helemaal geen manier om met elkaar om te gaan.

Robin Krooshof | 04-04-10 | 17:53

Aaah… R. Krooshof… titje..
aanpakken dat volk, andere oplossing is er blijkbaar niet want dan was dat al wel gebeurd.
Word tijd dat we toch eens wat harder worden tegen dit soort gasten word het word met de dag gekker…

e. | 04-04-10 | 19:19

Die zwarte Volkswagen Golf kennen we toch allemaal. Crosst met van die ettertjes in het rond, staat bij het busplein, of bij de emtee. Die moet de politie toch ook kennen? Op de huid zitten die gasten!

Matthijs | 04-04-10 | 21:37

Schande!! Aanpakken dat volk! Als de politie niets doet regel het dan zelf maar, mijn zegen heb je

Karel | 04-04-10 | 23:38

Deze familie is heel netjes en beleefd.
Schandalig dat een stel laag opgeleide en wiet rokende tokkie’s uit “die” buurt,deze mensen het leven zuur maakt.
Nu de wijkagent is overgeplaatst is online aangifte doen de enigste oplossing.
Hoop dat de burgemeester deze familie gaat helpen om die puistekoppen uit te knijpen!

Kremer | 05-04-10 | 00:04

@ Robin Krooshof

Wellicht dat je het anders bedoelt, maar je zin ‘dit is geen manier om een eventueel conflict op te lossen’, begrijp ik niet. Sowieso is het woord ‘eventueel’ al niet op zijn plaats. Duidelijk valt immers te lezen, dat het conflict er immers allang is. Dus niks ‘eventueel’.

Verder geef ik aan, dat ik er me over verbaas dat – als er aangifte is gedaan – de politie niets doet. Dus wat je bedoelt met ‘dit is geen manier … etc’ ontgaat me.

Of vind je dat de politie zich er niet mee moet bemoeien? Dat valt op je woorden namelijk op te maken.

Jan | 05-04-10 | 01:33

Als je als needenaar regelmatig in het centrum komt dan weet je wie ze bedoelen met de zwarte golf. Het is onvoorstelbaar dat de politie deze jongeman niet eens aanspreekt op zijn gedrag. Ze weten het wel maar steken hun kop in het zand. Dat zulke geestelijke beperkte jongeren want dat zijn ze het voor de goedwillende kunnen verpesten.

needenaar | 05-04-10 | 08:31

We moeten ons Berkellander gaan voelen aldus de burgemeester.
Nou hier ligt een mooie taak voor de burgemeester en de rest van de ambtenaren/politie om er iets aan te doen.
Zorg dat deze mensen probleemloos kunnen wonen.
Dit zijn toch ook Berkellanders!!!!!

Fred | 05-04-10 | 09:48

De politie alles via internet we komen niet meer langs>
De burger is nog allerter dan de politie en wat doen ze er mee?

bezorgde Berkellander | 05-04-10 | 10:57

Ik ken deze mensen persoonlijk, ik vind het een schande dat dit gebeurt!!!!!!
Ik praat wel eens met haar en ik weet hoeveel verdriet dat ze er van heeft.

Waarom pakken die jongeren niet aan?????

Vleermoes | 05-04-10 | 12:01

Aan allen hierboven, waarom wordt er zo snel verwezen naar burgemeester, politie en ambtenaren ?

De taak ligt bij de “Berkellanders” zelf.
Deze jongeren hebben toch ook ouders ?
Hoe zit het met de opvoeding dan ?
Wie is daar verantwoordelijk voor ?

Het probleem zit hem bij deze zogenaamde “volwassenen” die blijkbaar niet in staat zijn hun “kroost” in goede banen te leiden.

En dat kan al zo iets simpels zijn als een Hitler profiel op Hyves tolereren, anti rechtse filmpjes, een Hitlergroet en ook niet te vergeten de kop in het zand steken voor zaken als ontucht e.d. (Berkelland staat op 17de plaats van de ranglijst ontucht in Nederland).

De ellende zit al bij de ouders, daar ligt de verantwoordelijkheid, dus niet gelijk naar burgemeester, politie etc. wijzen…

Victor | 05-04-10 | 14:40

{Aan allen hierboven, waarom wordt er zo snel verwezen naar burgemeester, politie en ambtenaren ?
Victor | 05-04-10 | 14:40 }

Krijg hier indruk jij geen belasting betaalt!

Als alles maar naar de mensen geschoven wordt kunne we de politie ook het land wel uitgooien!
Laten we eerder kijken waarom dit gebeurt en jeugdigen dit doen.
zou zeggen diegene wel iets goed mee willen doen zal zelf wel met deze mensen en de jeugd praten.
De politie en de burgemeester is ervoor te laten zijn zij de macht hebben en niet de jeugd.
Vroeger was de politie 1 moment een vriend ander moment de vijand.
nu zijn het watjes en niet weten wat ze motten tja niet raar met zohn kabinet he!
gup

guppie | 05-04-10 | 16:39

victor hierboven heeft zeker familie in de politie top
Het is belachelijk dat de politie in deze en andere zaken niets doen .Ze staan wel als kleine kinderen te controleren op de rondweg Dit durven ze wel maar echt optreden in neede ho maar
in twee weken is er bij de boer achter voor 1000 euro ver nietigt en de mensen durven niet aangifte te doen want ze komen op het politie bureau en krijgen dan te horen doe maar via internet belachelijk .ik heb zelf een paar vrienden bij de politie die best anders willen maar van hogere hand niets mogen doen .Want de top van de politie is ziek .Ik maak veel mee wat politie betreft in Nederland dus je hoort overal wel wat als ik dit zou vertellen de gewone mens vertsteld doen staan .Zo ziek is Nederland .De kranten staan elke dag vol of het geloof is in het nieuws of wel weer wat anders en dat zijn allemaal mensen met geld of die een hogere functie bekleden allemaal bandieten .ik ben voor recht in eigen handen nemen want heb geen vertrouwen meer in politiek .Waar blijft onze burgemeester

Che Cuevara | 05-04-10 | 17:48

Waar wonen deze Golf-gastjes?
Komen we ze fff lekker opzoeken.
Graag een adres wie dit weet.

jambek | 05-04-10 | 17:55

Ik heb het al eens aangegeven en misschien wordt dit wel weer weggehaald, maar Bloemen is drukker met zichzelf dan met de inwoners. Een tip voor de slachtoffers, nodig Bloemen uit voor een hapje en een drankje, wedden dat hij komt. Dit geval geeft maar weer eens aan waar het hoofd van de plaatselijke politie mee bezig is en hij moet zich niet verschuilen onder het feit dat alles via de computer moet, je zult er maar geen hebben, ben je aan het tuig overgeleverd. SCHANDE.

Nederlander | 05-04-10 | 18:15

@ jan

Omdat je afsloot met “..al ken ik de achtergronden niet.” kreeg ik de indruk dat je het misschien in bepaalde gevallen wel goedkeurde.
Wat ik daarmee probeerde te zeggen is, is dat het in geen enkele situatie geoorloofd is om met een zwarte golf Neede onveilig te maken.
Verder ben ik het helemaal met je eens dat dit een zaak is voor de politie. Zoals in de eerste reactie ook gemeld is, zijn er genoeg methoden om het in de gaten te houden. De familie wordt met regelmaat getreiterd, dus vanzelf sprekend zouden ze ook met een week iemand moeten kunnen oppakken.

Robin Krooshof | 05-04-10 | 19:00

{Aan allen hierboven, waarom wordt er zo snel verwezen naar burgemeester, politie en ambtenaren ?
Victor | 05-04-10 | 14:40 }

Krijg hier indruk jij geen belasting betaalt!

@gup

Ik zit in de belastingschijf van 52% en betaal waarschijnlijk meer belasting dan jij maar dat doet er helemaal niet toe.

In je antwoord geef je zelf al aan waar het probleem zit :

“Laten we eerder kijken waarom dit gebeurt en jeugdigen dit doen.”

Hun opvoeding heeft hun blijkbaar niet geleerd dat niet te doen, zo simpel is het.

@Che

victor hierboven heeft zeker familie in de politie top

Nee Che, totaal niet zelfs. Maar zoals ik al aangaf is het wel erg simpel gedacht om gelijk politie en burgemeester de schuld te geven.
De schuld ligt bij de ouders van dit soort jongeren.
Bij de bron moet er begonnen worden.

Victor | 06-04-10 | 11:12

Weet je wat als wordt verplicht dat jongeren vanaf 15-20 jaar na 22:00 uur niet meer rond hangen op straat en komt meer politie rond rijden dan kun je zegen klien beetje problam opgelost dat vind ik ,en over twee weken komt kerms naar eibergen en wij zullen lezen in deze site wat allemaal heeft aangericht dat kerms dus jongeren alleen maar bierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en nog meer bierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr suc6 met kerms

m | 06-04-10 | 12:23

Wij moeten oppassen dat wij elkaar wat gaan verwijten ik hoop dat de jongens opgepakt worden en dan samen met de ouders een gesprek aan gaan met de fam waarom het gaat maar wel met begeleiding.en gun ieder een rustig leven laat iedereen in hun waarde.ik hoop dat jullie er samen uit komen
sterkte ermee zorgzaam

zorgzaam | 06-04-10 | 14:42

Politie kijk eens naar het aantal reactie’s op deze site!!

De maat is vol, doe er wat aan!
Dat gozertje in die zwarte golf en z’n kameraden kent toch iedereen en zijn zeker bekend bij jullie!

Rondweg | 06-04-10 | 17:30

@jambek
volgens mij zijn ze van die beroemde fam uut nee.
tik dit moar is in bij zoeken , honkbal knuppel neede.
dan lees je wel meer over hun.weet je de politie is gewoon bang voor die gasten.

weetniet | 06-04-10 | 17:36

Wanneer iedereen de personen kent in de inmiddels beruchte zwarte golf dan kent men toch ook de ouders ?

Is daar al eens mee gesproken ?

Levert dat niet meer op dan hard om de politie te roepen ?
Spreek mensen aan op hun gedrag i.p.v. of alles “onder de pet te houden” of om gelijk moord en brand en om de politie te gillen.

Tis maar een idee…

Victor | 06-04-10 | 18:11

@ Nederlander,

Wel wat dubbel om die naam te gebruken,vindt je niet Nederlander??

mans | 06-04-10 | 21:00

Weer sensuur gepleegd op mijn verhaal, wat een site, de waarheid mag niet verteld worden, dat dit tuig uit een tokkie familie komt. Het grote nest van M.

WillemS | 09-04-10 | 07:50

@WillemS

helemaal gelijk ,een reactie van mij is ook niet geplaatst.
de beruchte fam m uut nee .waar volgens mij onze politie ozooo bang voor is.wees niet bang deze gasten komen ook nogwel is aan de beurt

weetniet | 09-04-10 | 11:31

pfffffffff iedreen heeft zijn mening alles wel klaar weten ook precies hoe het moet mar mis hier ding.
Waarom steken de mensen die hier allemaalel op reageren niet de koppen bij elkaar en bij deze menen?
niemand zegt ja nu is het genoeg we nemen zelf aktie.
En verhuissen voor zo iets zou ik niet doen als die mensen was
turk of niet je gaat mensen niet wegjagen als ze niks doen.
Dus zou zeggen wie neemt het voortouw en zegt nu is het genoeg?

gup | 10-04-10 | 10:56

@allen

Kijk Gup, eindelijk eens verstandige woorden en niet gelijk moord en brand en om de politie roepen.

De verandering begint bij de mensen zelf, spreek mensen aan op hun gedrag, stop je kop niet in het zand wanneer je ellende ziet maar trek aan de bel.

De meeste mensen draaien hun hoofd om en doen niets.
Houden liever alles onder de pet en zeker in de wat kleinere gemeenten in Nederland is dat de gewoonte.

Wellicht ligt er een schone taak hier voor je ?

Victor | 10-04-10 | 12:37

weer niet geplaatst, ik zei dus dat de mevr van dit gezin drukker met zichzelf dan met haar kinderen was, de verwaande dame steekt de kop in de lucht, alsof ze de koningin is. Vader werkt zich een slag in de ronte om het kroost aan het eten te houden, terwijl ze gescheiden zijn. Er is meerdere keren met de ouders gepraat over de problemen, veroorzaakt door hun kinderen, maar de ouders denken dat de kinderen zoiets niet doen. Hoe gek moet je zijn.

WillemS | 11-04-10 | 15:04

Copyright © 2023 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Nieuw: Een pannenkoekenwandeling rondom Neede
NEEDE - In samenwerking met de lokale ondernemers heeft de VVV Neede een nieuwe Hap Stap Pannenkoekenroute ontwikkeld. Deze 8 km wandelroute loopt la......
Lees verder »

Thema-avond Alzheimer Trefpunt Berkelland over ‘Dementie en voeding’
BERKELLAND - Dinsdag 11 april is het Alzheimer Trefpunt Berkelland weer geopend, het thema van deze bijeenkomst is 'dementie en voeding'. Wanneer iem......
Lees verder »

Schoolvoetbaltoernooi bij FC Eibergen
EIBERGEN - FC Eibergen organiseert op woensdagmiddag 12 april het schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van basisscholen uit Eibergen, Beltrum en Rek......
Lees verder »

Danthé zoekt theaterspelers en zangers
BERKELAND - Danthé speelt op 18 juni de voorstelling Het Danthé museum. Een voorstelling met muziek, dans en theater. De repetities zijn begonnen! Wi......
Lees verder »

Eierzoekfestijn bij IJsboerderij ‘t Dommerholt
BORCULO - Op Goede Vrijdag, 7 april, organiseert IJsboerderij ‘t Dommerholt een eierzoekfestijn in de speeltuin bij de ijssalon! Kom verkleed als Paa......
Lees verder »

Isa Wassink plaatst zich voor finale
RUURLO  -Op de vroege zondagmorgen mocht Isa Wassink haar laatste teamwedstrijd turnen in Twello. Brug Ze begon haar wedstrijd op brug waar ze ee......
Lees verder »

Eierzoekwedstrijd in het Doolhof Ruurlo
RUURLO - Zondag 9 april (eerste Paasdag),  wordt er in hetDoolhof Ruurlo een eierzoekwedstrijd georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar. Het ......
Lees verder »

Feestelijke middag Zonnebloem Neede met de Grolse Hofzangers
NEEDE - De Zonnebloem afdeling Neede houdt op zaterdag 15 april a.s. een gezellige middag bij C.R. “de olde Mölle. Deze middag zullen de “Grolse Hofza......
Lees verder »

Verhuizing Expositie 1 Eik & 14 Kunstenaars
BERKELLAND - Borculose Beeldhouwer en Vormgever Dolf Bierhuizen die op persoonlijk initiatief maar liefst veertien Berkellandse Kunstenaars heeft verz......
Lees verder »

De Leenkamer in Borculo bijna maand afgesloten
BORCULO - Van 3 april tot 27 april 2023 wordt De Leenkamer in Borculo tussen de Barchemseweg en De Magistraat afgesloten voor alle verkeer vanwege wer......
Lees verder »

Fiets gestolen op busstation Borculo
BORCULO - Op dinsdag 28 maart  is er tussen 10:45 uur in de ochtend en 14:45 uur in de middag een zwarte Gazelle orange c7 weggenomen op het buss......
Lees verder »

Frankweg Beltrum door asfalteringswerkzaamheden enige weken afgesloten
BELTRUM - Van 3 tot en met 21 april 2023 worden aan de Frankweg in Beltrum asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze periode zal de weg ......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen, lekker biertje­?
NEEDE - Steeds mear leu of zogenaamde deskundigen buugt zich oaver van alles wat met onze gezondheid te maken hef. Ik zol zeggen hol het bie thoes in......
Lees verder »

Fratsen ontheffing
BERKELLAND - Onze gemeente is met zichzelf an `t massen en mieren,noe blik dat ze al joaren illegaal alcoholische drankjes schenkt in hun kantine. Ve......
Lees verder »

Fratsen neet te volgen
NEEDE - Heb ie dat ok wal es dat ie der niks mear van snapt? Noe volgt een paar onnavolgboare berichten oet `t dagelijks nieuws. Rutte stelt 100 milj......
Lees verder »

Fratsen dagje oet
NEEDE - Ik was deur VIOS oet e neudigt um eens een keartje met te goan as sponsor van disse mooie vereniging noar FC Twente. Fantastisch natuurlijk w......
Lees verder »

NUB TV

Feest in straten van Rietmolen tijdens verlichte carnavalsoptocht

RIETMOLEN – Zeventien wagens vol kleurrijke verlichting trokken zaterdagavond door de straten van Rietmolen tijdens de verlichte carnavalsoptocht, die sinds 1997 georganiseerd wordt door carnavalsvereniging De Reetkwakers. Na de gedwongen coronapauze merkt de organisatie dat de animo er nog altijd is, maar dat de carnavalssfeer wat langzamer op gang kwam.

“De vibe moet er weer een beetje inkomen”, zegt Corine te Morsche namens de organisatie van de verlichte optocht. “We hopen dat het enthousiasme na dit jaar teurgkomt en dat ze toch weer wagens gaan bouwen.” In Rietmolen is de enige verlichte carnavalsoptocht van de Achterhoek. Dit is voor de deelnemers dan ook een belangrijke reden om mee te lopen. “De wagen komt heel mooi naar voren met al die lichtjes”, zegt een van de feestvierders, gehuld in een Yoshi-kostuum uit de gamewereld van Mario. “Het geeft veel meer sfeer”, zegt haar vriendin Wario. “En de karakters zelf komen er ook meer uit.”

Om jonge wagenbouwers weer aan de gang te krijgen wordt er ook nadrukkelijk samengewerkt met de Sint Jozef basisschool in het Berkellandse dorp. Alle groepen deden dit jaar mee. “Dus we hopen ook dat er vanuit daar nieuwe aanwas komt”, zegt Te Morsche. Mede-organisator Jarno Borgerlink vult aan: “Je moet de jongeren meer pushen om actief aan de gang te gaan. Maar als je deze optocht weer ziet staan, dat is gewoon gaaf.”

Door: REGIO8

Uit de krant

Met trots dragen wij de groene Achterhoek muts en sjaal!
BERKELLAND - Deze prachtige Achterhoekse vlag muts met groene pluim is een mooi gebreide winter muts in de Achterhoek kleuren.. De heerlijk zachte mu......
Lees verder »

Geest eren
GEESTEREN - Als op oudejaarsavond om tien uur de klok in Geesteren slaat en je het schreeuwen van de steenuil hoort, is de kans groot dat de nieuwjaa......
Lees verder »

Balkenbrij is typisch Gelders: ‘Het smaakt lekkerder dan het klinkt’
ACHTERHOEK - Je houdt ervan, of je vindt het absoluut niet lekker: balkenbrij. Het vleesgerecht kent zijn oorsprong in Gelderland en is misschien wel ......
Lees verder »

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »