Turkse familie zit met schrik in woning

NEEDE – Al jaren wordt de Turkse familie Demir aan de Vaarwerkweg in Neede geterroriseerd door jongeren. Het begon zes jaar terug onschuldig met belletje lellen. Maar nu worden ze sinds twee maanden via de telefoon met de dood bedreigd. “De maat is nu echt vol. We kunnen niet rustig in huis zitten. Altijd heerst er een spanning. Er moet nu echt wat gebeuren anders gaan we zelf stappen ondernemen. Maar dan loopt het wel slecht af”, aldus Azize Demir.

“Discrimineren, schelden, stenen/eieren tegen ramen gooien, spugen, maar het ergste nog bellen. Elke dag tussen 21.00 en 23.00 uur gaat de telefoon. Iemand belt dan anoniem en vertelt dan dat ze naar de woning komen om ons te doden.”

De politie is op de hoogte van deze zaak. Maar onderneemt volgens Demir geen stappen. “Het zijn vaak jongens met scooters ze zijn rond de 18 en 19 jaar. Ook zit er iemand bij met een zwarte Volkswagen Golf. Vaak staan ze voor de woning en maken veel herrie.

Tijdens het interview (zondag 4 april) liepen de emoties hoog op, de moeder van Azize begon spontaan te huilen. “We doen geen vlieg kwaad, we kunnen goed met de buren al die jaren dat we hier wonen. Ik kan niet rustig over straat lopen of ze schelden me uit. Vaak zijn het Turkse scheldwoorden. Je wilt niet weten wat ze naar je hoofd slingeren.”

De familie neemt het de politie kwalijk dat ze geen actie ondernemen om het probleem op te lossen. De vader van Azize wil daarom ook zo snel mogelijk een oplossing anders stapt hij naar burgemeester Hein Bloemen. “Als er geen actie wordt ondernomen dan moeten we maar gaan verhuizen!”

Deel dit artikel:

32 gedachten over “Turkse familie zit met schrik in woning”

 1. Belachelijk, dat dit gebeurd in “Onze” gemeente Berkelland! Ik heb altijd gedacht dat wij als Berkellanders wel respect hebben voor andere nationaliteiten, dat wij wel tolerant zijn voor iedere medeburger!

  Betreft de politie ga eens vaker posten en doe dat dan op twee manieren, opvallend en niet opvallend! Onopvallende auto in de straat en met de gekleurde auto rij je rond in de buurt en de straat! Kom niet met smoes wij kunnen niks doen, straks is het te laat dus wees de stap voor.
  Hang anders verborgen camera’s op in de straat. Tab de telefoon af zodat je kan achterhalen wie de anonieme bellers zijn!

  Want deze jongens en meisjes die dit doen zijn een schande voor de maatschappij, dus met naam en foto in Berkelland Nieuws, achterhoeks Nieuws, http://www.nieuwsuitberkelland.nl en voor mij part ook nog in de Gelderlander en de Twentsche Tubantia.

  En voor de buren, help deze mensen! Voorkom het ergste…………………..!

 2. De politie doet niets??? Zo nee, is er aangifte van doodsbedreiging gedaan? Zo ja, de politie doet dan nog niets???

  De namen van die knapen moeten toch te achterhalen zijn, lijkt me. En enige naoberhulp zou je toch ook mogen verwachten, al ken ik de achtergronden niet.

 3. Volgens mij heeft burgemeester Bloemen, als hoofd van de politie, hier het een en ander uit te leggen … Intriest dit.

 4. Of er enig achtergrond is of niet, Jan, dit is geen manier om een eventueel conflict op te lossen. En vanzelf sprekend is het al helemaal geen manier om met elkaar om te gaan.

 5. Aaah… R. Krooshof… titje..
  aanpakken dat volk, andere oplossing is er blijkbaar niet want dan was dat al wel gebeurd.
  Word tijd dat we toch eens wat harder worden tegen dit soort gasten word het word met de dag gekker…

 6. Die zwarte Volkswagen Golf kennen we toch allemaal. Crosst met van die ettertjes in het rond, staat bij het busplein, of bij de emtee. Die moet de politie toch ook kennen? Op de huid zitten die gasten!

 7. Schande!! Aanpakken dat volk! Als de politie niets doet regel het dan zelf maar, mijn zegen heb je

 8. Deze familie is heel netjes en beleefd.
  Schandalig dat een stel laag opgeleide en wiet rokende tokkie’s uit “die” buurt,deze mensen het leven zuur maakt.
  Nu de wijkagent is overgeplaatst is online aangifte doen de enigste oplossing.
  Hoop dat de burgemeester deze familie gaat helpen om die puistekoppen uit te knijpen!

 9. @ Robin Krooshof

  Wellicht dat je het anders bedoelt, maar je zin ‘dit is geen manier om een eventueel conflict op te lossen’, begrijp ik niet. Sowieso is het woord ‘eventueel’ al niet op zijn plaats. Duidelijk valt immers te lezen, dat het conflict er immers allang is. Dus niks ‘eventueel’.

  Verder geef ik aan, dat ik er me over verbaas dat – als er aangifte is gedaan – de politie niets doet. Dus wat je bedoelt met ‘dit is geen manier … etc’ ontgaat me.

  Of vind je dat de politie zich er niet mee moet bemoeien? Dat valt op je woorden namelijk op te maken.

 10. Als je als needenaar regelmatig in het centrum komt dan weet je wie ze bedoelen met de zwarte golf. Het is onvoorstelbaar dat de politie deze jongeman niet eens aanspreekt op zijn gedrag. Ze weten het wel maar steken hun kop in het zand. Dat zulke geestelijke beperkte jongeren want dat zijn ze het voor de goedwillende kunnen verpesten.

 11. We moeten ons Berkellander gaan voelen aldus de burgemeester.
  Nou hier ligt een mooie taak voor de burgemeester en de rest van de ambtenaren/politie om er iets aan te doen.
  Zorg dat deze mensen probleemloos kunnen wonen.
  Dit zijn toch ook Berkellanders!!!!!

 12. bezorgde Berkellander

  De politie alles via internet we komen niet meer langs>
  De burger is nog allerter dan de politie en wat doen ze er mee?

 13. Ik ken deze mensen persoonlijk, ik vind het een schande dat dit gebeurt!!!!!!
  Ik praat wel eens met haar en ik weet hoeveel verdriet dat ze er van heeft.

  Waarom pakken die jongeren niet aan?????

 14. Aan allen hierboven, waarom wordt er zo snel verwezen naar burgemeester, politie en ambtenaren ?

  De taak ligt bij de “Berkellanders” zelf.
  Deze jongeren hebben toch ook ouders ?
  Hoe zit het met de opvoeding dan ?
  Wie is daar verantwoordelijk voor ?

  Het probleem zit hem bij deze zogenaamde “volwassenen” die blijkbaar niet in staat zijn hun “kroost” in goede banen te leiden.

  En dat kan al zo iets simpels zijn als een Hitler profiel op Hyves tolereren, anti rechtse filmpjes, een Hitlergroet en ook niet te vergeten de kop in het zand steken voor zaken als ontucht e.d. (Berkelland staat op 17de plaats van de ranglijst ontucht in Nederland).

  De ellende zit al bij de ouders, daar ligt de verantwoordelijkheid, dus niet gelijk naar burgemeester, politie etc. wijzen…

 15. {Aan allen hierboven, waarom wordt er zo snel verwezen naar burgemeester, politie en ambtenaren ?
  Victor | 05-04-10 | 14:40 }

  Krijg hier indruk jij geen belasting betaalt!

  Als alles maar naar de mensen geschoven wordt kunne we de politie ook het land wel uitgooien!
  Laten we eerder kijken waarom dit gebeurt en jeugdigen dit doen.
  zou zeggen diegene wel iets goed mee willen doen zal zelf wel met deze mensen en de jeugd praten.
  De politie en de burgemeester is ervoor te laten zijn zij de macht hebben en niet de jeugd.
  Vroeger was de politie 1 moment een vriend ander moment de vijand.
  nu zijn het watjes en niet weten wat ze motten tja niet raar met zohn kabinet he!
  gup

 16. victor hierboven heeft zeker familie in de politie top
  Het is belachelijk dat de politie in deze en andere zaken niets doen .Ze staan wel als kleine kinderen te controleren op de rondweg Dit durven ze wel maar echt optreden in neede ho maar
  in twee weken is er bij de boer achter voor 1000 euro ver nietigt en de mensen durven niet aangifte te doen want ze komen op het politie bureau en krijgen dan te horen doe maar via internet belachelijk .ik heb zelf een paar vrienden bij de politie die best anders willen maar van hogere hand niets mogen doen .Want de top van de politie is ziek .Ik maak veel mee wat politie betreft in Nederland dus je hoort overal wel wat als ik dit zou vertellen de gewone mens vertsteld doen staan .Zo ziek is Nederland .De kranten staan elke dag vol of het geloof is in het nieuws of wel weer wat anders en dat zijn allemaal mensen met geld of die een hogere functie bekleden allemaal bandieten .ik ben voor recht in eigen handen nemen want heb geen vertrouwen meer in politiek .Waar blijft onze burgemeester

 17. Waar wonen deze Golf-gastjes?
  Komen we ze fff lekker opzoeken.
  Graag een adres wie dit weet.

 18. Ik heb het al eens aangegeven en misschien wordt dit wel weer weggehaald, maar Bloemen is drukker met zichzelf dan met de inwoners. Een tip voor de slachtoffers, nodig Bloemen uit voor een hapje en een drankje, wedden dat hij komt. Dit geval geeft maar weer eens aan waar het hoofd van de plaatselijke politie mee bezig is en hij moet zich niet verschuilen onder het feit dat alles via de computer moet, je zult er maar geen hebben, ben je aan het tuig overgeleverd. SCHANDE.

 19. @ jan

  Omdat je afsloot met “..al ken ik de achtergronden niet.” kreeg ik de indruk dat je het misschien in bepaalde gevallen wel goedkeurde.
  Wat ik daarmee probeerde te zeggen is, is dat het in geen enkele situatie geoorloofd is om met een zwarte golf Neede onveilig te maken.
  Verder ben ik het helemaal met je eens dat dit een zaak is voor de politie. Zoals in de eerste reactie ook gemeld is, zijn er genoeg methoden om het in de gaten te houden. De familie wordt met regelmaat getreiterd, dus vanzelf sprekend zouden ze ook met een week iemand moeten kunnen oppakken.

 20. {Aan allen hierboven, waarom wordt er zo snel verwezen naar burgemeester, politie en ambtenaren ?
  Victor | 05-04-10 | 14:40 }

  Krijg hier indruk jij geen belasting betaalt!

  @gup

  Ik zit in de belastingschijf van 52% en betaal waarschijnlijk meer belasting dan jij maar dat doet er helemaal niet toe.

  In je antwoord geef je zelf al aan waar het probleem zit :

  “Laten we eerder kijken waarom dit gebeurt en jeugdigen dit doen.”

  Hun opvoeding heeft hun blijkbaar niet geleerd dat niet te doen, zo simpel is het.

  @Che

  victor hierboven heeft zeker familie in de politie top

  Nee Che, totaal niet zelfs. Maar zoals ik al aangaf is het wel erg simpel gedacht om gelijk politie en burgemeester de schuld te geven.
  De schuld ligt bij de ouders van dit soort jongeren.
  Bij de bron moet er begonnen worden.

 21. Weet je wat als wordt verplicht dat jongeren vanaf 15-20 jaar na 22:00 uur niet meer rond hangen op straat en komt meer politie rond rijden dan kun je zegen klien beetje problam opgelost dat vind ik ,en over twee weken komt kerms naar eibergen en wij zullen lezen in deze site wat allemaal heeft aangericht dat kerms dus jongeren alleen maar bierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr en nog meer bierrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr suc6 met kerms

 22. Wij moeten oppassen dat wij elkaar wat gaan verwijten ik hoop dat de jongens opgepakt worden en dan samen met de ouders een gesprek aan gaan met de fam waarom het gaat maar wel met begeleiding.en gun ieder een rustig leven laat iedereen in hun waarde.ik hoop dat jullie er samen uit komen
  sterkte ermee zorgzaam

 23. Politie kijk eens naar het aantal reactie’s op deze site!!

  De maat is vol, doe er wat aan!
  Dat gozertje in die zwarte golf en z’n kameraden kent toch iedereen en zijn zeker bekend bij jullie!

 24. @jambek
  volgens mij zijn ze van die beroemde fam uut nee.
  tik dit moar is in bij zoeken , honkbal knuppel neede.
  dan lees je wel meer over hun.weet je de politie is gewoon bang voor die gasten.

 25. Wanneer iedereen de personen kent in de inmiddels beruchte zwarte golf dan kent men toch ook de ouders ?

  Is daar al eens mee gesproken ?

  Levert dat niet meer op dan hard om de politie te roepen ?
  Spreek mensen aan op hun gedrag i.p.v. of alles “onder de pet te houden” of om gelijk moord en brand en om de politie te gillen.

  Tis maar een idee…

 26. @ Nederlander,

  Wel wat dubbel om die naam te gebruken,vindt je niet Nederlander??

 27. Weer sensuur gepleegd op mijn verhaal, wat een site, de waarheid mag niet verteld worden, dat dit tuig uit een tokkie familie komt. Het grote nest van M.

 28. @WillemS

  helemaal gelijk ,een reactie van mij is ook niet geplaatst.
  de beruchte fam m uut nee .waar volgens mij onze politie ozooo bang voor is.wees niet bang deze gasten komen ook nogwel is aan de beurt

 29. pfffffffff iedreen heeft zijn mening alles wel klaar weten ook precies hoe het moet mar mis hier ding.
  Waarom steken de mensen die hier allemaalel op reageren niet de koppen bij elkaar en bij deze menen?
  niemand zegt ja nu is het genoeg we nemen zelf aktie.
  En verhuissen voor zo iets zou ik niet doen als die mensen was
  turk of niet je gaat mensen niet wegjagen als ze niks doen.
  Dus zou zeggen wie neemt het voortouw en zegt nu is het genoeg?

 30. @allen

  Kijk Gup, eindelijk eens verstandige woorden en niet gelijk moord en brand en om de politie roepen.

  De verandering begint bij de mensen zelf, spreek mensen aan op hun gedrag, stop je kop niet in het zand wanneer je ellende ziet maar trek aan de bel.

  De meeste mensen draaien hun hoofd om en doen niets.
  Houden liever alles onder de pet en zeker in de wat kleinere gemeenten in Nederland is dat de gewoonte.

  Wellicht ligt er een schone taak hier voor je ?

 31. weer niet geplaatst, ik zei dus dat de mevr van dit gezin drukker met zichzelf dan met haar kinderen was, de verwaande dame steekt de kop in de lucht, alsof ze de koningin is. Vader werkt zich een slag in de ronte om het kroost aan het eten te houden, terwijl ze gescheiden zijn. Er is meerdere keren met de ouders gepraat over de problemen, veroorzaakt door hun kinderen, maar de ouders denken dat de kinderen zoiets niet doen. Hoe gek moet je zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven