Autocross Holterhoek op 2e Pinksterdag

HOLTERHOEK – Leden en vrijwilligers van K.A.C.C. en Holterhoek Actief  zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de twee aankomende autocrosswedstrijden op de volledig aangepaste en razend snelle kleibaan in Holterhoek gelegen aan de Vredenseweg bij Camping De Goede Hoop en Cafe De Koeienstal.

De baan is gelegen op het bekende terrein waar al jaren spannende wedstrijden worden georganiseerd. De baan is volledig onder handen genomen om er een NK waardig circuit van te maken en het is gelukt om de 2e wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Autocross te mogen organiseren op 13 Juni 2010.

Maar eerst de regio wedstrijd meetellend voor het Ramo Kampioenschap op 2e Pinksterdag. Dit is tevens de ultieme testwedstrijd voor de coureurs die een gooi doen naar het Nederlands Kampioenschap 2010. De baan waarop 2e Pinksterdag wordt gereden is exact dezelfde als waar drie weken later het NK zal worden verreden. De organisatie gaat dan ook uit van een sterk deelnemersveld met veel grote namen uit het Nederlands Kampioenschap ondanks dat de wedstrijd in hetzelfde weekend valt met andere autocross wedstrijden.

Voor de deelnemers aan de NK is dit de ultieme mogelijkheid de goede set-up te vinden en tijdens de NK direct goed te kunnen scoren in de belangrijke kwalificatie heats.

Vanuit de K.A.C.C. zullen een aantal kanshebbers op de overwinning hun opwachting maken in Holterhoek. In de Keverklasse mogen we rekenen op een sterk deelnemersveld waaronder Marco Raben uit Winterswijk. In de Superklasse zal aanstormend talent Tim ten Dolle proberen de overwinning naar zich toe te halen.

De wedstrijden tellen mee voor het Ramo en Twente cup kampioenschap. Alle klasses zullen starten zoals aangegeven in ASJ (knafboek) met de uitzondering dat de Sprint 2000 cc en de Super klasse een gezamenlijke klasse is i.v.m. Ramo kampioenschap.

Belangrijk voor deelnemers die op zondag alvast willen aanreizen naar Holterhoek. Doordat op zondag een bromfietscross zal worden georganiseerd op hetzelfde terrein kan men pas na 18.00 uur worden toegelaten tot het rennerskwartier. De wedstrijden beginnen 2e Pinksterdag om 11.00 uur. De deelnemers dienen om 09.30 uur binnen te zijn en voor 10.00 uur het loopbriefje te hebben ingeleverd bij het secretariaat.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven