Bewoners langs N18 plaatsen actieborden

EIBERGEN – Langs de N18 in Eibergen (weg tussen Groenlo en Eibergen) hebben enkel bewoners afgelopen dagen actieborden geplaatst. De witte borden met verschillende teksten zijn in een weiland ter hoogte van Ruiterweg vanaf de weg goed te lezen. De makers van de borden geven aan dat ze op een eiland komen te wonen als de nieuwe N18 er komt.

Er zijn verschillende teksten te lezen: Van rustig wonen in ’n weiland van overleven op een eiland, hoe eindigt deze droom? Hier N18, onrust zaaien, geen paniek. Rijkswaterstaat beheerst de juiste taktiek. Wonen op een eiland een droom?, een nachtmerrie dankzij de nieuwe N18.

Nieuwsuitberkelland.nl roept de actievoerders op hieronder te reageren en te vertellen waarom de borden geplaatst zijn. Komen er nog meer acties langs of rondom de N18 wij horen het graag: [email protected].

In 2011 wordt het exacte tracé van de nieuwe N18 vastgesteld. Als alles mee zit dan moet in 2016 de weg klaar zijn.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1216]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Bewoners langs N18 plaatsen actieborden”

 1. Laten de mensen niet zo naief zijn. De A18 is dringend nodig en dat heeft jammer genoeg voor enkele omwonenden gevolgen. Maar terug in de tijd wil niet meer en daarom is het dringend noodzakelijk dat de nieuwe
  A18 erkomt, het liefst als volwaardige autosnelweg. Ik zeg bewust A18. Als we blijven praten over de huidige plannen die er nu liggen, heeft dat voor de bevolking binnen 20 jaar nog ernstiger gevolgen. Het karrespoor dat er nu ligt is vol.

 2. Ik kan me begrijpen dat deze bewoners niet blij zijn met de nieuwe trace weg.
  Maar helaas ontkomen ze er niet aan,
  er moet toch echt wat gebeuren wil je de gevaarlijke situatie voorkomen.
  Of moet er eerst echt een tankauto ontploffen op de twente route tussen 2 woonwijken.
  En dan zeggen ze wel eens als spreekwoord, als de kalf verdronken is demp men de put.
  maar dan is het te laat .
  Jullie hebben het al een paar keer kunnen zien met ongelukken bij tankstation.

  eibergenaar

 3. A18….. die komt er niet……. hadden ze maar eind jaren ’60 ,begin jaren ’70 door moeten pakken……… groot gelijk die bewoners die van zich laten horen !! beter wordt het toch niet het probleem wordt alleen maar opgeschoven richting Varsseveld. En……. het is gewoon geldverspilling , de oplossing die nu op tafel ligt.

  Het beste is gewoon het eerste tracé uit bovengenoemd tijdperk !!

 4. Het doorgaand verkeer moet uit Eibergen, De reacties van de bewoners is zeer begrijpelijk en terecht. Het tracé behoord ten westen van Groenlo te gaan en niet zoals de huidige plannen. Vanaf de Ruiterweg tot afslag Vreden nog 2 nieuwe wegen is niet goed te praten. Dit moet om de kunstmatig aangelegde natuur nabij de Slinge kost wat kost zo veel mogelijk te sparen.
  Uiteraard moet men met de natuur ook rekening houden maar om 1300 meter extra (Vredense)weg om die redenen aan te leggen is belachelijk. Met dit extra geld dat dit gaat kosten kan men elders wel 100 maal zoveel natuur creëren.

  Herman

 5. reactie van dhr. Wim 06-05 is dat deze bewoners niet zo naief moeten zijn. Deze bewoners zijn niet tegen de nieuwe N18, maar ze zijn niet blij hoe Rijkswaterstaat en gemeente Berkelland met hun belangen omgaat, vandaar deze borden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven