Definitief einde van jaarlijkse Flitskamp

EIBERGEN – Al sinds jaar en dag organiseert een groep enthousiaste vrijwilligers onder de paraplu van Betula Zorg en Welzijn het Flitskamp voor basisschoolkinderen uit groep 6,7, en 8 uit Eibergen. Het Flitskamp vind zijn oorsprong in 1998 als een afsplitsing van Kinderdagkamp.

Flitskamp kon beter en meer inspelen op de beleefwereld van kinderen van 9 t/m 12 jaar. Veel leuke thema’s zijn al de revue gepasseerd, bijvoorbeeld Lord of the Ring, Pirates of the Caribbean, M*A*S*H en het succesvolle Flietskampie van afgelopen jaar.

Helaas komt er nu een definitief einde aan Flitskamp. Omdat Betula ook in de andere kernen activiteiten wil aanbieden is Betula genoodzaakt om de beschikbare beroepskrachturen voor het jeugdwerk te herzien. Daarnaast zet Betula in overleg met de gemeente Berkelland beroepskrachturen in voor het tiener- en jongerenwerk. Hierdoor zouden in 2011 de beroepskrachturen voor Flitskamp komen te vervallen.

Even is er nog overwogen of Flitskamp georganiseerd kon worden met minder begeleiding en organisatie vanuit de beroepskracht. Hiervoor is eenduidig niet gekozen, aangezien Betula kiest voor een goede ondersteuning en begeleiding van de vrijwilligers van Flitskamp en als persoonlijk aanwezig  aanspreekpunt voor kinderen en ouders.

Voor 2010 betekende dit dat Flitskamp nog op de oude voet georganiseerd kon worden. Helaas bleek aan het begin van dit jaar dat diverse ervaren vrijwilligers zouden stoppen met het Flitskamp en er een verloop onder de vrijwilligers plaatsvond.  Naarstig is er nog gezocht naar nieuwe vrijwilligers, helaas bleek dit niet mogelijk. Het Flitskamp Eibergen stopt dit jaar dus definitief.

Kinderdagkamp blijft bestaan!
De inschrijving van het kinderdagkamp Eibergen start op dinsdag 25 en woensdag 26 mei van 19.00 tot 20.30 uur in het Spieker Kerkstraat 30 in Eibergen. Dit kamp voor kinderen van groep 3, 4 en 5  van de basisschool vindt van maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus plaats in het Slingebos. De kinderen krijgen in de week van 17 mei allemaal een folder via de basisscholen uitgereikt. Het kamp is snel vol dus let op de inschrijfavonden. Bij overinschrijving vindt er een loting plaats.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Definitief einde van jaarlijkse Flitskamp”

  1. En zo wordt er weer een traditie wegbezuinigd.
    We betalen overal steeds meer voor, maar zien
    er steeds minder voor terug. Erg jammer dat de
    jeugd weer de dupe is.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven