Eijgenhuijsen is hofleverancier geworden

RUURLO – Burgemeester Hein Bloemen heeft vrijdag 21 mei het predikaat Hofleverancier uitgereikt aan de heren Eijgenhuijsen en Woudsma van Eijgenhuijsen BV Precisievervoer in Ruurlo. De uitreiking vond plaats in de vestiging aan de Spoorstraat. Het bedrijf vierde daar haar honderdjarig bestaan.

Het bedrijf is in het jaar 1910 opgericht als kolenhandel in Amsterdam. Sinds 1913 is Eijgenhuijsen actief als verhuisondernemer. In de Tweede Wereldoorlog weigerde het bedrijf voor de Duitsers te werken. Als represaille werd het rijdend materiaal verbeurd verklaard. Na de oorlog begon het familiebedrijf opnieuw, eerst met de handkar. Voor veel Joodse emigranten verzorgde Eijgenhuijsen de boedelverscheping naar Israël.

Na 1960 heeft het bedrijf haar koers gewijzigd en is zich gaan richten op machinetransporten. In 1964 kwam een samenwerking met Rank Xerox tot stand. Voor dit bedrijf mocht Eijgenhuijsen kopieerapparaten vervoeren, plaatsen en aansluiten. Met deze werkzaamheden ontstond het woord ‘precisievervoer’; dit woord is door hen gepatenteerd. Door de samenwerking met Rank Xerox maakte het bedrijf een behoorlijke groei door. In 1987 is Eijgenhuijsen verhuisd van Amsterdam naar Ruurlo. Na het vertrek rond de eeuwwisseling van Rank Xerox is het bedrijf  zich breder gaan oriënteren.

Eijgenhuijsen is inmiddels een onmisbare schakel in de supply chain voor iedereen die technisch hoogwaardige en kwetsbare producten levert. Hun dienstverlening strekt zich uit van pre-installatie tot warehousing en van vervoer tot instructie aan gebruikers op de werkplek, alsmede het traject van reverse logistics. Het biedt een dagelijks netwerk in de gehele Benelux aan en via het samenwerkings-verband Techno-Link is zij in staat om dekking te bieden in praktisch geheel Europa. Het wagenpark is volledig uitgerust voor precisievervoer en beschikt over speciale technische hulpmiddelen. De wagens zijn altijd voorzien van een dubbele bemanning. De bedrijfscomplexen voorzien in riante mogelijk-heden voor warehousing, trainingsfaciliteiten en technische werkzaamheden zoals reparatie en pre-installatie van apparatuur.

Naast de vele gewonnen awards, ontving Eijgenhuijsen in 2005 uit handen van de toenmalige Minister Peijs de Ondernemersprijs Transport en Logistiek. Deze Ondernemersprijs staat symbool voor bedrijven in de sector transport en logistiek waar goede prestaties worden geleverd op het gebied van rendement, continuïteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voor de toekomst wil het bedrijf zich blijven profileren in de kleine, specialistische niche-markt. Het vervoer van speciale apparaten. Alle mogelijkheden om de dienstverlening richting opdrachtgevers te verbeteren of uit te breiden worden opgepakt. Ook richt het bedrijf zich steeds meer op Europese groei en Europese oplossingen. Een voorbeeld hiervan is de oprichting in 2007 van een crossdock centre op de eigen locatie in Ruurlo. Een belangrijke uitdaging bij dit alles is, dat het graag familiair wil blijven.

Het Predikaat Hofleverancier is een onderscheiding van Hare Majesteit de Koningin. Deze wordt toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een belangrijke plaats in hun regio innemen. De bedrijven moeten daarnaast minimaal honderd jaar bestaan. Dit predikaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

(later meer/foto’s)

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Eijgenhuijsen is hofleverancier geworden”

  1. Neetron Logistics

    Collega, van harte met je 100 jarig bestaan. Wij zullen dat niet halen, (geen opvolgers) maar ik vind het in deze tijd een knap staaltje als je het 100 jaar volhoud.

    Neetron Logistics.
    Neede

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven