Fanfare Crescendo behaalt eerste prijs

NEEDE – Zaterdag net voor twaalf uur vertrokken de leden van de drumfanfare uit Neede, de één nog uitbundiger dan de ander, maar hoe dichter ze bij Wageningen kwamen nog voor een korte repetitie hoe stiller het werd in de bus. de touringcar vertrok vanuit het eigen muziekcentrum per touringcar onder begeleiding van eigen vaste chauffeur richting wageningen.

Op geheel eigen wijze zorgde deze chauffeur ervoor dat sommige wat gespannen ‘koppies’ onderweg even afgeleid werden. En kon men beginnen aan de laatste generale repetitie op het grasveld van de campus gehouden werd.

Hierna werd de tocht voortgezet richting Elst alwaar het echte werk getoond moest worden. De drumfare liet een optreden horen met een leuke vlotte uitstraling met nummers uit de 80″s – 90″s. Na het optreden van de drumfanfare op het festival te Elst waarbij Martijn Broshuis als Tambour-maître zijn beste beentje voor zette en instructeur Gertjan Lenderink, die in de lopende nummer nog had mee geblazen op trombone, het staande werk dirigeerde konden ze gaan wachten op de prijsuitreiking.

Net na 18.00 uur uur kwam het verlossende bericht binnen, het was gelukt een eerste prijs! Voor het gehele optreden behaalden zij dan ook een 8.1. Met name op het muzikale gedeelte haalden zij de meeste punten binnen. Voor deze groep in ontwikkeling een fantastisch resultaat waar we zeer trots op mogen zijn. De drumfanfare brengt drie bekers mee naar huis die bij in de prijzenkast kunnen van de voormalige drumband en trompet(s)ters.

Zij behaalden namelijk naast de eerste prijs ook de defileerprijs en wisselbeker voor beste drumfanfare. Tevens een geweldig compliment voor instructeurs Andre Floors en Gertjan Lenderink.

Onderweg heeft deze uitbundige groep nog even lekker gegeten en bij aankomst in Neede wachte er een verrasing door een geheel versierd gebouw en mooi uithangbord. Het feest zette zich voort in het muziekgebouw alwaar het doorging tot in de kleine uurtjes. 
 
De drumfare is op de goede weg en blijft zeker doorgaan met oefenen en repeteren, eind juni hebben ze nog een druk programma voor de boeg, op 25 juni zijn ze te zien tijdens het jaarlijke midzomeravondconcert van Crescendo en de dag erna schitteren ze met een schitterende show tijdens de taptoe in Borculo.

[nggallery id=1284]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven