Groot protest tijdens de raadsvergadering

tn_Afbeelding nieuw Roy 20184BORCULO – Een stil muzikaal tafereel vanavond in Borculo; muzikaal Berkelland heeft van zich laten horen bij de gemeenteraad van Berkelland. Dinsdagavond werd er gedebatteerd over de bezuinigingen van het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders. Om zeven uur vanavond vertrok een bonte stoet van veertien Berkellandse muziekkorpsen vanaf het parkeerterrein van Friesland Foods naar het gemeentehuis. Honderden muziekliefhebbers deden mee aan het grote protest.

Ook personeel, leerlingen en sympathisanten van muziekschool de Triangel,  Bibliotheek Oost Achterhoek en Betula Zorg en Welzijn waren van de partij om hun stem te laten horen door middel van protest voorafgaand aan de raadsvergadering. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties hadden zich gemeld als inspreker bij de raadsvergadering. Er werden diverse petities aangeboden.

Voor de deur van het gemeentehuis werd een minuut stilte in acht genomen als symbool voor het geluid dat er straks in Berkelland zal klinken als alle plannen doorgaan. De VVD had volgens de aanwezigen geen respect en praatte gewoon door tijdens dit moment. De directeur van de Triangel Arie Ravesloot deed zijn woordje richting de gemeenteraad en college.

De landelijke pers was ook aanwezig Hart van Nederland een programma van SBS6 maakte opnames.

 

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1267]

 Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1266]

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1268]

Foto’s GinoPress
[nggallery id=1265]

Deel dit artikel:

13 gedachten over “Groot protest tijdens de raadsvergadering”

 1. Mooie actie, alleen jammer dat het corps uit Neede er niet bij was. Vinden hun repetitie blijkbaar belangrijker dan het voortbestaan van de muziekschool.

 2. gerrittijink

  Waarom was er een inspreker uit de DOMstad(om de ku(ns)t gelden door te sluizen?, een nieuw bankrek.nr. = zeer riskant)de extra raadsverg. in egg-mountain(2004) was toch afdoende. (zwarver gait, wiens harp in zijn door de “blauwen agentjes gestolen fiets zat)P.s. als de bieb verdwijnt kenne de people ook niet meer lezen hoe het afloopt in ’t BRENNINCKMEIERlandsdeel

 3. Ook een Nedenaar

  @ Needenaar: Jammer dat jij je ogen in je rug hebt zitten. Die waren wel aanwezig.

 4. Het sociaal Cultureel gezicht van een gemeente is afhankelijk van je ( rode potlood) stem. Veel goede voorzieningen zullen deze periode verloren gaan.
  Helaas helaas helaas blijven dit soort barbaren bestaan.

 5. gerrittijink

  Volgens mij motte ze die karel wethouwer van een of andere anonieme gemeente maken. (zwarver gait, bij de pinken)p.s.tis jammer dat die karel op mij reageert en niet op het desastreuze bezuinigingsvoorstel, maar daar zal ie wel te blöd voor zijn

 6. Heb dit niet gelezen.maar de muziek lessen zijn nu al zo duur dat een gezin met een beneden modaal inkomen het toch al niet kan betalen.Dus geef de kunst gewoon weer terug aan de rijken der aarde.

 7. ALS ER DE AFGELOPEN 5 JAAR BETER MET ONZE CENTEN WAS OMGEGAAN DAN WAREN DEZE MAATREGELEN NU NIET NODIG GEWEEST.
  MENEER MEIJERINK STAAT NU VOORAAN OP DE FOTO, MAAR HIJ HEEFT VEEL GELD OVER DE BALK GESMETEN.
  MAAR DAT ZIJN WE VAN DE ROOIEN WEL GEWEND.
  DUS COLLEGE ZET JE PLANNEN DOOR.

 8. mooie foto’s
  maar waar de gemeente mee bezig is, is niet zo best !
  ik zou me als gemeente echt schamen….

 9. dat de kinderen weer muziek kunnen maken
  en de mensen hun boeken lezen
  hoe kun je zoiets afpakken, lijken de dingen die normaal voor ons zijn ook al niet te kunnen ….

  er zullen wel veel mensen gaan verhuzen?
  dit is niet populair voor berkelland…maar negatief.
  zie het eens positief…en neem juiste beslissingen…

 10. @ ook een nedenaar, niet dus, de vereniging die ik bedoel was alleen vertegenwoordigd door enkele leden op eigen initiatief. Ze namen niet de moeite om even in uniform en met Vaandel op te komen dagen

 11. @Gerrit je typt een bericht wat amper te begrijpen is, dat bedoel ik ermee… Heb je je fiets al terug? Anders heb ik er nog wel 1 voor je, laat maar horen…

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven