‘Is dit de laatste Meimarkt in Ruurlo?’

tn_Afbeelding nieuw Roy 20116RUURLO – Al ruim vijftig jaar wordt er in Ruurlo de jaarlijkse Meimarkt gehouden. Vooral voor de jeugdigen is het elk jaar een feest om met de ouders op stap te gaan. Maar deze oude traditie is in gevaar. De gezamenlijke schoolbesturen willen de leerlingen van de basisscholen vanaf volgend jaar geen vrij meer geven op kermismaandag. Stichting Kermis Ruurlo kreeg een brief waarin staat dat dit besluit voor 2011 is genomen door de directeuren van de scholen in Ruurlo.

Voorzitter van de stichting – Wim Roekevisch – geeft aan dat het besluit erg jammer is. “Het is een traditie en die moet je in ere houden. Twaalf jaar geleden kwamen de scholen ook in opstand maar toen hebben we in overleg met B&W en de schoolbesturen de vrije dag voor de jongeren uit Ruurlo kunnen behouden. We hopen dat de ouders in actie komen. Kijk maar rond dan kun je zien hoeveel jeugd er is.”

De markt werd maandag druk bezocht dat kwam vooral door de lentezon. Allerlei goederen werden er verkocht, bloemen en planten, kleding, oliebollen, en eigengemaakte sierraden. Op het kermisterrein was vooral de jeugd te vinden.

Fotograaf Roy Nijman was ter plaatse en maakte een foto-reportage. Wat vindt u van het besluit van de schoolbesturen laat hieronder uw reactie achter.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1248]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “‘Is dit de laatste Meimarkt in Ruurlo?’”

 1. Het is vervelend dat de scholen niet meer vrij willen geven
  Je moet zien dat je de markt op zondag krijgt dan kun je nog wat bezoek verwachten. Anders is het gedaan met de kermis
  Dat doen zij bij ons in Eibergen nu ook ,en dat loopt goed
  Daar heeben de kinderen ook op maandag geen vrij meer
  Succes er mee.

 2. Nou wat leuk in eibergen, dan is de 1e schooldag na de vakantie in Augustus de kermis. Wat een aktie omdan niet de maandag nog vrij te geven aan alle basisscholen.
  Ouders zoals wij blij en kind blij.

  Er zijn zo belachelijk veel onderwijskundige middagen en dagen dat ze dat ook wel anders in kunnen plennen lijkt mij.
  Soms heb je in 1 maand wel 3 ondewijskundige dagen, dus ff rond tafel zitten en dit probleem is zo opgelost lijkt mij.

  En zo houd de kermis nog in stand is ook wel leuk dat je dan nog gebruik kunt maken van de eurodag op maandag.

 3. In bovenstaand artikel is niet vermeld dat er een enquete onder de ouders is gehouden waarin gekozen kon worden voor een verlengde meivakantie of een vrije dag voor de meimarkt. Het gros van de ouders heeft gekozen voor de vrije dag.

 4. Yvonne ik ben het helemaal mee eens dat zij die dag ook wel vrij kunnen krijgen ,laten zij die onderwijs dagen maar in de vakantie plannen. maar het was ook maar een idee want de markt in Eibergen werd echt veel minder dat het op maandag bleef

  Groetjes Betty

 5. Niet beginnen aan een markt op zondag . De mensen lopen er wel,maar er wordt weinig meer verkocht. Op de lange termijn geen oplossing. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van de kooplui en de markt. Je kunt beter in conclaaf gaan met de scholen. Eibergen lijkt druk maar de mensen lopen rechtstreeks naar de cafes

  Henk

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven