Klootschieten: Saskia Wiegers wint goud

BORCULO – De 25-jarige Saskia Wiegers uit Borculo is op zondag 16 mei wereldkampioen geworden met klootschieten (onderdeel straat). Dat gebeurde op de laatste dag van het wereldkampioenschap in Dennekamp.

Onder schitterende weersomstandigheden schoot ze in de finale magistraal in 6 schoten over het duizend meter lange parcours. Haar drie tegenstanders deden er allen 8 over, waarbij de Weerselose Chantal Oude Nijhuis brons in de wacht sleepte.

In de voorrondes ging het nog niet zo goed, want ze behaalde met een achtste plek maar nipt de halve finales. Maar in de finale was Saskia niet te houden. Na twee slechte worpen was haar derde worp uitzonderlijk goed. Ze bouwde dit verder uit en schoot 28 meter over de finish lijn na 6 schoten. Na de Twentse successen op vrijdag en zaterdag was het mooi dat een Berkellander dit succes kon meenemen.

Naast klootschieten is Saskia een fanatiek sportliefhebber, voetbal, tennis, klootschieten, wandelen tijdens de Nijmeegse vierdaagse niks is haar te gek.


(amateurbeelden)

[nggallery id=1250]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven