Kuitenbreironde is weer in aantocht

EIBERGEN – Vanwege het succes van vorig jaar kunnen de renners die mee willen doen aan de Rotor Kuitenbreironde zich voorbereiden bij de clinic gegeven door Loes Gunnewijk. De organisatie heeft profwielrenster Loes Gunnewijk bereid gevonden om op 30 juni een clinic te verzorgen op de Oude Maat in Eibergen.

Maandag 12 juli begint dan de ‘echte’ Kuitenbreironde die het best te vergeleken is met een alternatieve Mini Tour de France. Gedurende vier dagen wordt op verschillende locaties hard gefietst en gecrost. Net als in de Tour is er een individueel klassement en een ploegenklassement.

Elke dag is er minimaal één individueel onderdeel en één ploegenonderdeel. Er wordt gestreden in twee leeftijdcategorieën (8-10 jaar en 11-12 jaar) om de gele en groene trui voor resp. het algemeen en puntenklassement. Meefietsen kan prima op een gewone fiets want evt. versnellingen worden vastgezet. Tussen de wedstrijden door wordt een alternatief sportprogramma aangeboden (voor de roze trui). Kortom: de ronde is multi-sportief en bevat een zeer gevarieerd programma.

Kinderen uit heel Berkelland in de leeftijd van 8-12 jaar die mee willen doen, kunnen zich opgeven bij de ESF, tel. 0545-476727 of via de mail: [email protected]. Kosten 10 euro.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven