Ongeval: Man (44) gewond afgevoerd

tn_17052010171EIBERGEN – Een 44-jarige inwoner uit Winterswijk is op de kruising Haaksbergseweg met de Grotestraat (N18) maandagavond gewond geraakt. De man is met onder andere nekklachten afgevoerd naar het ziekenhuis in Winterswijk. De schade was enorm de auto van de gewonde bestuurder is door het ongeval total-loss.

Het ongeval gebeurde rond 20.30 uur. Een 32-jarige bestuurder uit Eibergen reed op de Grotestraat en wilde met zijn auto de kruising oversteken richting Hondevoort. De andere automobilist uit Winterswijk reed op de N18 en kwam vanaf Groenlo. Door een onbekende oorzaak reed hij door rood. En kwamen beide voortuigen met elkaar in botsing.

De Winterswijker kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand, door de klap is het stoplicht van de paal gebroken. De man uit Eibergen kwam met de schrik vrij. Rijkswaterstaat heeft meteen het stoplicht gemaakt. De auto is afgesleept.

Buurtbewoners en de eigenaar van garage Grooters hebben er voor gezorgd dat het wegdek snel schoongemaakt werd zodat het verkeer geen hinder had van de aanrijding.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1249]

Deel dit artikel:

19 gedachten over “Ongeval: Man (44) gewond afgevoerd”

 1. ‘Door een onbekende oorzaak reed hij door rood’. Hij remde wel, maar de auto reed door? Of zoiets?

  Het is al jarenlang een door-rood-rijd-jungle bij de diverse verkeerslichten op de N18 in Eibergen. Waarschijnlijk omdat er nog nooit doden zijn gevallen (dat moet klaarblijkelijk eerst gebeuren) staan er nergens flitspalen.

  Dit in tegenstelling tot b.v. verkeerslichten bij Groenlo en Lichtenvoorde. In Eibergen is het echter veel drukker. Onbegrijpelijk.

  Laat mij door de politie een uurtje lang bij het Assink-lyceum alle kentekens van auto’s die door rood rijden opschrijven, geef me het geld van de boetes en ik hoef een week of twee lang niet te werken.

 2. Ik zat net nog even te rekenen. Door rood rijden kost 100 euro boete? Dan hoef ik niet twee weken lang niet te werken, maar dik boven een maand. Zoveel verdien ik nl. niet.

 3. Je kunt wel zien in wat van auto deze door rood rijder reed, dikke lease bak. Bestuurders van zulke dikke auto’s zijn meestal asociale medeweggebruikers die menen met een dikke auto meer te mogen dan anderen. Ik hoop dat de rechter hier straks ook zo over denkt.

 4. Jantje Beton

  @spacer

  Je hebt helemaal gelijk. Elke keer als ik sta te wachten om de Twenteroute over te steken rijden er steeds weer automobilisten door rood licht.
  Hoog tijd voor flitspalen.

 5. @wim
  Dan heb je het verhaal toch echt niet goed gelezen. De blauwe auto (van de gewonde winterswijker) reed door rood en heeft gelukkig voornamelijk zichzelf de meeste schade toegebracht. De bmw van de eibergenaar wilde alleen oversteken (met groen licht).
  Dus niet meteen die vooroordelen. En er zijn dus genoeg “associale medeweggebruikers” in kleine autootjes…

 6. @ spacer,

  boete voor roodlicht is 166 euro. Dus dat word 2 mnd vakantie???

 7. Lekker bezig Wim, hoezo vooroordelen? Ik vind mensen met dergelijke vooroordelen asocialer dan iemand die toevallig een BMW kan betalen. Of hebben we het hier over afgunst?

 8. Laten de heren van het zwarte korps hier maar eens vaker gaan staan en geef de fiets van zwerver gait maar snel terug(dit was weer een actie van niks)

 9. Het artikel is niet helemaal eenduidig, maar Wim moet toch beter lezen.

  Het is de Winterswijker, uit richting Groenlo, die door rood reed en na botsing met de Eibergenaar (N18 overstekend, van west naar oost!) tegen de paal aan kwam (=kleine auto/total-loss).
  (en voordat je als N18 rijder dan aan de overkant de paal kraakt moet je er ook nogal wat tempo op hebben zitten)

  Typisch voorbeeld van tenenkrommende vooringenomenheid dus….’groot is per definitie vies/vuil/gevaarlijk/schuldig’….bah.

 10. @Wim

  Ik snap niet dat je een Nissan Micra een “dikke leasebak” noemt!
  De man in de Micro is door rood gereden tegen een kennis van ons die lang gespaard heeft om zelf deze bmw aan te schaffen. Dus helemaal geen ‘leasebak’.

  Oordeel niet te snel!

 11. Sorry, ook ik kan het verkeerd lezen.
  En durf daar dan ook voor uit te komen.

 12. @ Wim, als je het bericht goed leest, dan is het niet de grote, maar de kleine auto die door rood is gereden.

  Misschien is het handig om niet zomaar groepen te bestempelen. Er zijn in alle categoriën gelukkig meer nette dan slechte bestuurders.

  Ben het zeker eens met de veelal gevaarlijke situatie in Eibergen.

 13. Geachte Joachim Geerdink, als U goed kunt lezen heb ik al aangegeven dat ik het bij het verkeerde eind had. Hoeft U niet zo belerend na te schoppen. Het is al ruimschoot bekent dat men weet in Berkelland wie Joachim Geerdink is. En Pieter, je bent een wijsneus.

 14. @ Wim: ver voor deze reacties bovenstaand online stonden, had ik mijn reactie al geplaats (dacht ik, maar er zit blijkbaar een vertraging op). Dus ik wist niet dat dit alles al was gezegd, was absoluut niet bedoeld als belenderend, meer als input. Ik ga bij jou ook uit van het goede natuurlijk! Uiteindelijk willen we een veilige weg en verantwoorde berijders. Excuus!

 15. Ik kan me vergissen, maar volgens mij reed de blauwe auto door rood en niet de “dikke”lease bak.

 16. Duh Wim je bent wel erg snel met je conclusies. je ziet een grote auto op een foto en automatisch is het een ‘leasebak’ en ook een associale rijder??. Als je het verhaal goed leest staat er toch echt dat de Winterswijker door rood reed en tegen de lantaarnpaal tot stilstand kwam.
  Of vind jij een nissan ook al een ‘dikke leasebak’????

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven