Primeur voor Scharenborg Ronde

EIBERGEN – De plaatselijke wielerrondes van Eibergen, Neede en Groenlo krijgen een vernieuwde opzet. De renners kunnen namelijk meestrijden voor een speciaal Goossens Klassement Achterhoek. Daarnaast kunnen de coureurs punten verzamelen voor een klassement dat wordt opgemaakt voor deze drie plaatselijke ronden. De Scharenborg Ronde van Eibergen heeft zaterdag 29 mei de primeur.

Het Goossens Klassement Achterhoek is in het leven geroepen om een extra wedstrijdelement toe te voegen, zo meldt Edwin Paardekooper van De Stofwolk. ”Tijdens de Scharenborg Ronde van Eibergen kunnen de deelnemers bij zowel de amateurs als de masters de eerste punten verzamelen.”

Daarnaast is er nog een noviteit. Mede-organisator Linda Commandeur: ”We hebben een samenwerking met het blad Achterhoek Nieuws op poten gezet, waardoor we meer aandacht kunnen geven aan dit evenement. Maar, niet minder belangrijk, hierdoor kunnen we ook onze sponsoren veel meer bieden. Zodoende is voortzetting van deze evenementen gewaarborgd, wat de sport ten goede komt.”

Naast de Scharenborg Ronde van Eibergen tellen de Ronde van Neede en de kermisronde Dwars deur Grolle, respectievelijk op 13 en 22 augustus, mee voor dit klassement. ”Onze ambitie is dit klassement volgend jaar verder uit te breiden met andere wielerrondes in de Achterhoek.”

De Scharenborg Ronde van Eibergen is ieder jaar een evenement waar de renners graag op af komen. Een mooi parcours van circa zeven kilometer waar de wind vrij spel heeft, maakt het een attractieve koers. In 2009 stonden er zo’n tweehonderd deelnemers aan de start verdeeld over vier categorieën. ”Bij de amateurs stonden zelfs 120 renners aan de start”, aldus Paardekooper. ”Een stevige wind zorgde voor een waar slagveld. En na een kleine tachtig kilometer waren er nog maar 32 coureurs over, schetst hij het koersverloop.

”Stofwolker Arjan Ribbers reed in de laatste ronde alleen weg, maar werd weer teruggepakt door de achtervolgende groep. In een lange sprint naar de finish was hij zijn medevluchters alsnog te snel af en passeerde als eerste de streep.” Ook dit jaar doet Ribbers weer een gooi naar de zege. ”De conditie is in ieder geval goed en ik zal er alles aan doen de winst van vorig jaar te prolongeren.”

Ook in de andere categorieën (masters 40+, 50+ én 60+) strijden Achterhoekers mee voor een plekje op het podium. Het aantal inschrijvingen nadert op dit moment de tweehonderd. Start en finish zijn te vinden aan de Kiefteweg. Starttijden: 11.00 uur: amateurs A/B, 11.03 uur: masters 40+, 13.30 uur: masters 50+, 13.33 uur: masters 60+.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Primeur voor Scharenborg Ronde”

  1. Mooi parcours in Eibergen voor de renners. Maar voor het publiek is het tien keer niks. En waarvoor organiseer je zoiets? Toch ook voor het publiek? Lijkt me voor een renner een heel verschil of je langs lege bermen rijdt of, zoals in Neede, langs volle trottoirs.

    De Ronde van Eibergen moet dus weer terug naar waar-ie ooit begonnen is: in het dorp zelf. Maar dat schijnt om één andere reden niet te kunnen. Een gemiste kans!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven