Raar verhaal rondom fiets van zwerver

Door Redactie op 16-05-2010

BERKELLAND – Iedereen kent hem wel ‘zwerver Gait’ (Gerrit Tijink). De enige zwerver die Berkelland heeft. In de hele gemeente maakt hij jarenlang vele kilometers op zijn fiets. “Dit is alles wat ik heb, op deze manier kan ik me verplaatsen. Om een bezoek te brengen aan onder andere de bibliotheken.” Maar sinds donderdag heeft Tijink geen fiets meer, de politie heeft het rijwiel in beslag genomen.

“Mijn hele ‘inboedel’ zat nog in de fietstassen. Wat er gebeurde? Ik stond met wat jongens bij de Super de Boer in Neede. Opeens kwam er een politiebus aanrijden. Er stapten twee agenten uit en die kwamen op ons af. Ze vroegen om een legitimatiebewijs maar die heb ik natuurlijk niet omdat ik al meer dan tien jaar op straat leef.”

De zwerver bedacht een smoes om er tussen uit te glippen, en dat lukte. Hij vertelde dat zijn pas nog bij iemand in de Oudestraat lag. Op deze manier kon hij de benen nemen en vluchtte hij een andere kant op. Tijink: “Wat er gebeurde als ik was blijven staan, dan was ik opgepakt omdat ik me niet kon legitimeren.” Zijn fiets bleef staan, agenten hebben deze meegenomen.

De politie wil nog niets vertellen over deze zaak en waarom de fiets in beslag is genomen. Ook niet of het korps uit Berkelland nog steeds op zoek is naar Gerrit Tijink om hem alsnog op te pakken. Zwever Gait heeft al jaren geen vaste woon- of verblijfplaats. Tijink leeft bijna tien jaar op straat, vaak overnacht hij in bossen of leegstaande woningen.

Eerdere bericht: Tijink leeft al bijna tien jaar op straat

Reacties

Tjonge jonge…moeten ze nu echt de fiets in beslag nemen??Dat gaat werkelijk helemaal nergens over..iedereen kent Gait…laat de politie aub de autoinbraken oplossen en de criminaliteit in berkelland bestrijden in plaats van Gait zijn fiets in beslag te nemen!!!!!!

db | 16-05-10 | 09:25

ja, weer zoeen actie normaal als je ze hebben moet zijn in geen velden of wegen te zien of je moet het doen via internet. ,Maar met zulke dingen daar behalen ze hun eer en voldoening uit. wat doet die man voor een kwaad probeer is echte boeven te pakken en grote jongens Lange Leve de Politie

bezorgde Berkellander | 16-05-10 | 10:11

Had hij zich misschien beter op kunnen laten pakken, had hij en onderdak en fatsoenlijk iets te eten en had hij zijn fiets nog gehad.
Als hij de boete niet kan betalen dus kan hij een paar dagen extra genieten van het lekkere eten en slaapplaats en zo weer op krachten komen voor zijn nieuwe avontuur.

Johan | 16-05-10 | 11:26

geef die man lekker zijn fiets terug en ga boeven vangen

truus | 16-05-10 | 11:31

Tjongejongejonge, dit is toch in- en intriest. Sterker: ik vind het een grof schandaal van de politie. De dienders moeten zic h de oren van hun hoofd schamen! Iemand al zijn spullen in beslag nemen, hij heeft verder niets. Dat geloof je toch niet??? Burgemeester Bloemen heeft mijns inziens hier DE PLICHT om hier iets aan te doen.

Gerrit is een veelgezien gezicht, ook hier in Eibergen. Rond zwervers zullen wel allerlei vooroordelen bij sommigen bestaan, maar hij is een aardige kerel die zijn leven neemt zoals het is. Hij is altijd positief en je kunt altijd voor een praatje bij hem terecht.

Dat anderen zich luxe kunnen permitteren en hij niet accepteert hij gewoon. Hij doet bovendien geen vlieg kwaad, is geen alcoholist en ga zo maar door.

Ik heb hier geen woorden voor, kan het amper geloven. Is dit de manier (één van de weinige manieren tegenwoordig nog) waarop de politie zich in Berkelland profileren???

Robert | 16-05-10 | 11:37

Aanvulling: vrijwel iedereen in Eibergen, Neede en omstreken kent Gerrit. De politieagentjes vragen hem om zijn legitimatiebewijs. Dit geeft aan dat deze trieste figuren hem klaarblijkelijk niet eens kennen!!

Dat terwijl hij dus al een jaar of tien op straat vertoeft. Lekkere politie, weet niet eens wat er zich tegenwoordig op straat afspeelt. Kan me hier echt enorm kwaad over maken.

Robert | 16-05-10 | 11:41

de politie is al helemaal vekeerd bezig.er worden bij de boer in neede om de haverklap jongens gecontroleerd die niks doen.laatst waren ze ook met 2 busjes sterk aangekomen.maar volgens mij horen ze toch in eibergen te zijn.daar is meer loos dan in neede.maar nee daar zullen de heren wel te bang voorzijn.en dan ook nog is gait zien fietse mee te nemen echt een grof schandaal.politie goa boeven vangen en wa in eibarge.

piet | 16-05-10 | 12:58

Ik verwonder mij erover dat de politie maar zo aanneemt dat deze fiets van Gerrit is en de fiets mee neemt. Deze had ook toevallig van een winkelend moeder bij de Super de Boer kunnen zijn. Valt dit niet gewoon onder de categorie diefstal?

Robin Krooshof | 16-05-10 | 13:20

Wat ’n geweldige politiekorps hebben we toch in Berkelland.
Iedreen kent Gait oet’n Needsen barg behalve de politie, anders vraag je niet naar zijn ID-kaart.
Was de politie in het verleden iets vaker op straat geweest ipv achter het bureau dan hadden ze deze stomme fout niet gemaakt.
Maar misschien kunnen we allemaal een handje helpen.
Staat er ergens nog een goeie fiets die toch niet meer gebruikt wordt geef hem dan aan Gerrit.
En kleding, een pakje shag, is natuurlijk ook wel te regelen.
Plaats uw reactie op deze site want Gerrit leest dit allemaal in de bibliotheek in Neede.Op deze manier kun je altijd in contact komen met hem.

Fred | 16-05-10 | 17:05

Hey fred,

Ik vind dat wel een goed idee! laten we met zijn allen, in samenspraak met nieuwsuitberkelland bv, hem eens in het zonnetje zetten dmv kleding shag etc…laten zien dat wij als maatschappij ook samen sterk kunnen zijn en dit kinderachtige gegdrag van de politie compleet afkeuren.

groeten uit borculo

borculoër | 16-05-10 | 18:44

Laat deze beste man maar eens gewoon aan het werk gaan zodat wij (de belasting-betaler) niet voor zijn inkomen hoeven te zorgen!

E. | 16-05-10 | 20:45

Nog nooit eerder heeft de politie van Berkelland zich zo’n brevet van onvermogen opgespeld. Stelletje zielepoten.

Wie kent Gerrit nu niet??? Het hele politiekorps van Berkelland is me geen knip voor de neus meer waard.

Marieke | 17-05-10 | 03:49

Zijn er getuigen van dit voorval geweest? Waar het mij om gaat is om de namen van deze stupide agenten. Vroeger in de serie van Pipi Langkous had je ook twee van die dombo’s als poltieagent. Deze zijn geen haar beter.

Albert | 17-05-10 | 04:00

Gewoon schandllg wat de politie nu weer heeft gedaan, Gerrit zijn fiets afpakken. Gerrit is een een prima kerel en leeft zoals hij leeft, en dat mag! en het is zijn eigen wens om zo te leven. Hij is altijd in vooreeen praatje en doet geen vlieg kwaad !!!. Laat de politie haar WERK maar is doen waarvoor ze betaald worden!!!. En burgemeester Hein Bloemen, zorg er maar is voor dat Uw politekorps beter haar werk doet want U bent het hoofd van het politiekorps !!!.

Klaas | 17-05-10 | 06:30

Maandagmorgen, 11.22uur 17 mei, in de bibliotheek. BEDANKT VOOR DE STEUN. (zwarver gait, behept met fantoompijn)p.s. zadelpijn = weer wat anders

gerrittijink | 17-05-10 | 10:24

Als je geen vaste woon-of verblijfplaats hebt zou je zeker in Berkelland eerder een erepenning moeten krijgen dan een identiteitspasje.

Het is een bijzondere promotie voor onze gemeente dat je hier in de natuur kunt overleven.

HanzChristian | 17-05-10 | 11:54

schande van de politie! .. Gerrit doet niks verkeerd en het is een super aardige man ! gr

eibergenaar | 17-05-10 | 16:55

Alleen zo jammer dat de politie ook hier niet durft te reageren, laat staan hun fout toegeven, laat staan hun argumenten durven vrij te geven wat de fiets betreft…..

denk er wel ruim meer dingen zijn in de gemeente die echt aandacht nodig hebben, maarja, daar zijn onze blauwe gassies blind voor

MdG

MdG | 18-05-10 | 14:39

het is 18 05 is die fiets al te rug, anders krijg je mij fiets. met tassen. aftehalen bij stokkel opde boculoseweg 50 in eibergen .hier zzzaakk mijne broek eggggcht van af.
burgervader heer bloemen doe er wat aan.

marten | 18-05-10 | 19:49

Hey meneer E.
Je hebt wel lef om te reageren zonder je naam bekend te maken.
En als je niet weet hoe de vork in de steel zit moet je de mond houden.
Gerrit heeft nog nooit ziijn hand opgehouden hij heefty zelfs geen uitkering, wel enekle sponsoren die nog iets om een zander geven.
Dat kan ik van jou niet zeggen!!!!!!!!!

Fred | 19-05-10 | 11:21

Copyright © 2021 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen

Zaterdag 30 oktober spetterend optreden Jackfire in oktober
EIBERGEN - Tijdens Halloweekend is er op zaterdagavond een heus griezelbal, dan komt Jackfire een spetterend optreden geven in de grote tent op de Br......
Lees verder »

Politie zoekt getuigen van poging woninginbraak in Ruurlo
RUURLO - Vrijdagavond is er tussen 21:00 en 21:30 uur een poging tot woninginbraak geweest in de omgeving Borculoseweg/Molenlaan in Ruurlo. Hierbij zi......
Lees verder »

Bezinningsavond over de eucharistie In Beltrum
BELTRUM - Op dinsdag 26 oktober houdt de commissie Ontmoeting & Inspiratie een bezinningsavond over de eucharistie. Spreker is Samuel Goyvaerts (1......
Lees verder »

Open kampioenschap 30 seconds bij De Klok in Eibergen
EIBERGEN - Wie helpt jou aan die felbegeerde titel 30 Seconds Kampioen van Eibergen. Bij Grand café De Klok organiseren ze samen met Jeroen Citroen E......
Lees verder »

Opnieuw twee militaire oefeningen in Berkelland
BERKELLAND - Het ministerie van Defensie houdt van 25 tot en met 27 oktober 2021 een oefening. De oefening speelt zich onder andere af in Berkelland.......
Lees verder »

CINEbieb Neede vertoont ‘Sorry We Missed You’
NEEDE – Op donderdagavond 4 november laten de vrijwilligers van CINEbieb in de Bibliotheek Neede de dramafilm ‘Sorry We Missed You’ zien. De avond be......
Lees verder »

Maak een robot met Micro:bit tijdens BIEBlab
BERKELLAND – Op 3 november (Ruurlo) en 10 november (Eibergen) staat BIEBlab in het teken van het maken van een robot. In beide vestigingen begint de ......
Lees verder »

Bieb biedt hulp bij het digitaler worden
BERKELLAND – De wereld wordt steeds digitaler. Meer en meer wordt aan de burger gevraagd om zaken digitaal te regelen. Het aanvragen van toeslagen, h......
Lees verder »

Terrastour GroenLinks: Ga in gesprek met Leo en Andra
BERKELLAND - "De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en zoals bekend doen wij ook weer mee in Berkelland". Zegt Andra Weg. "Het verkiezingsprogram......
Lees verder »

Onderhoudswerkzaamheden brug aan de Hagmansweg
GELSELAAR/GEESTEREN- Van 25 oktober tot en met 26 november zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de brug in de Hagmansweg in Geesteren. Daarom wordt de ......
Lees verder »

Valpreventie cursus Beweeg Zeker weer van start!
BERKELLAND- In november start de Sport Federatie Berkelland (SFB) weer met de valpreventiecursus Beweeg Zeker! Deze cursus is voor alle inwoners van B......
Lees verder »

Dag van de Mantelzorg: u kunt zich nog aanmelden
BERKELLAND - Zorgt u langere tijd voor iemand in uw naaste omgeving? Voor iemand die ziek is of een beperking heeft? Dan verdient u het om eens in he......
Lees verder »

Fratsen door Marcel Stroet

Fratsen oogsttied
NEEDE - September is natuurlijk de oogstmoand bie oetstek.De boeren meit nog `n leste snit van `t land. Dit joar was natuurlijk biezonder vruchtboar ......
Lees verder »

Fratsen Park De Stroet
NEEDE - Onlangs tuffen ik met onze bezorgbusse hendig deur de Beltrumse stroaten. Neet vulle volk in de beene en ik mos denken an de familie Dute en ......
Lees verder »

Fratsen gemoffel
NEEDE - Kiek ie ok voetbalwedstrieden op `t EK ?? Dan vin ik `t altied mooi um de aparte dinge te zeen. Zoas `t publiek dat zut dat ze in beeld komp ......
Lees verder »

Fratsen Ter observatie
BERKELLAND - Ja leu ik heb `t ok al e kreggen, `t earste spuitje. Ik bun van 62 dus ik moch mienzelf anmelden. Wonder boaven wonder kon ik al noa dree......
Lees verder »

NUB TV

film: Kijkje op de kermis in Borculo

Uit de krant

Recept: Salade kalfstong met tartaar van ossenhaas
Ossenhaas tartaar: Benodigdheden: Gesnipperde ui (geblanceerd) Gehakte kappertjes Augurk Fijn gesneden bieslook Sweet chilli Zout en peper  &nbs......
Lees verder »

Willy’s tuincolumn: Koester het dialect a’j plat könt praoten, mo’j ut neet laoten
Hoe heet dit? En dat? Soms weet ik niet eens de Nederlandse naam, maar ken ik alleen het dialect. Maar geregeld vraag ik mij ook af of er naam is in ......
Lees verder »

Dorps Accommodatie Rietmolen bestaat 10 jaar
 RIETMOLEN – Op 29 mei was het precies 10 jaar geleden dat de Dorps Accommodatie Rietmolen, kort weg DAR, werd geopend. Rob Spikker werd in 2017 voor......
Lees verder »

Willy’s tuin column: De gratis EHBO-doos
BERKELLAND - EHBO met onkruid raar? Nee helemaal niet, je kent het alleen (nog) niet! Onkruid vind ik altijd zo negatief klinken, maar het kan ook hee......
Lees verder »

De woningnood is hoog, er is een groot tekort aan voedselbanken, maar jij kunt helpen.
BERKELLAND - Waar? Gewoon in je eigen tuin. Moeilijk? Nee hoor, kwestie van doen! Hoe? Hier en daar wat rommeltjes laten liggen, een bakje met water n......
Lees verder »