Raar verhaal rondom fiets van zwerver

BERKELLAND – Iedereen kent hem wel ‘zwerver Gait’ (Gerrit Tijink). De enige zwerver die Berkelland heeft. In de hele gemeente maakt hij jarenlang vele kilometers op zijn fiets. “Dit is alles wat ik heb, op deze manier kan ik me verplaatsen. Om een bezoek te brengen aan onder andere de bibliotheken.” Maar sinds donderdag heeft Tijink geen fiets meer, de politie heeft het rijwiel in beslag genomen.

“Mijn hele ‘inboedel’ zat nog in de fietstassen. Wat er gebeurde? Ik stond met wat jongens bij de Super de Boer in Neede. Opeens kwam er een politiebus aanrijden. Er stapten twee agenten uit en die kwamen op ons af. Ze vroegen om een legitimatiebewijs maar die heb ik natuurlijk niet omdat ik al meer dan tien jaar op straat leef.”

De zwerver bedacht een smoes om er tussen uit te glippen, en dat lukte. Hij vertelde dat zijn pas nog bij iemand in de Oudestraat lag. Op deze manier kon hij de benen nemen en vluchtte hij een andere kant op. Tijink: “Wat er gebeurde als ik was blijven staan, dan was ik opgepakt omdat ik me niet kon legitimeren.” Zijn fiets bleef staan, agenten hebben deze meegenomen.

De politie wil nog niets vertellen over deze zaak en waarom de fiets in beslag is genomen. Ook niet of het korps uit Berkelland nog steeds op zoek is naar Gerrit Tijink om hem alsnog op te pakken. Zwever Gait heeft al jaren geen vaste woon- of verblijfplaats. Tijink leeft bijna tien jaar op straat, vaak overnacht hij in bossen of leegstaande woningen.

Eerdere bericht: Tijink leeft al bijna tien jaar op straat

Deel dit artikel:

20 gedachten over “Raar verhaal rondom fiets van zwerver”

 1. Tjonge jonge…moeten ze nu echt de fiets in beslag nemen??Dat gaat werkelijk helemaal nergens over..iedereen kent Gait…laat de politie aub de autoinbraken oplossen en de criminaliteit in berkelland bestrijden in plaats van Gait zijn fiets in beslag te nemen!!!!!!

 2. bezorgde Berkellander

  ja, weer zoeen actie normaal als je ze hebben moet zijn in geen velden of wegen te zien of je moet het doen via internet. ,Maar met zulke dingen daar behalen ze hun eer en voldoening uit. wat doet die man voor een kwaad probeer is echte boeven te pakken en grote jongens Lange Leve de Politie

 3. Had hij zich misschien beter op kunnen laten pakken, had hij en onderdak en fatsoenlijk iets te eten en had hij zijn fiets nog gehad.
  Als hij de boete niet kan betalen dus kan hij een paar dagen extra genieten van het lekkere eten en slaapplaats en zo weer op krachten komen voor zijn nieuwe avontuur.

 4. Tjongejongejonge, dit is toch in- en intriest. Sterker: ik vind het een grof schandaal van de politie. De dienders moeten zic h de oren van hun hoofd schamen! Iemand al zijn spullen in beslag nemen, hij heeft verder niets. Dat geloof je toch niet??? Burgemeester Bloemen heeft mijns inziens hier DE PLICHT om hier iets aan te doen.

  Gerrit is een veelgezien gezicht, ook hier in Eibergen. Rond zwervers zullen wel allerlei vooroordelen bij sommigen bestaan, maar hij is een aardige kerel die zijn leven neemt zoals het is. Hij is altijd positief en je kunt altijd voor een praatje bij hem terecht.

  Dat anderen zich luxe kunnen permitteren en hij niet accepteert hij gewoon. Hij doet bovendien geen vlieg kwaad, is geen alcoholist en ga zo maar door.

  Ik heb hier geen woorden voor, kan het amper geloven. Is dit de manier (één van de weinige manieren tegenwoordig nog) waarop de politie zich in Berkelland profileren???

 5. Aanvulling: vrijwel iedereen in Eibergen, Neede en omstreken kent Gerrit. De politieagentjes vragen hem om zijn legitimatiebewijs. Dit geeft aan dat deze trieste figuren hem klaarblijkelijk niet eens kennen!!

  Dat terwijl hij dus al een jaar of tien op straat vertoeft. Lekkere politie, weet niet eens wat er zich tegenwoordig op straat afspeelt. Kan me hier echt enorm kwaad over maken.

 6. de politie is al helemaal vekeerd bezig.er worden bij de boer in neede om de haverklap jongens gecontroleerd die niks doen.laatst waren ze ook met 2 busjes sterk aangekomen.maar volgens mij horen ze toch in eibergen te zijn.daar is meer loos dan in neede.maar nee daar zullen de heren wel te bang voorzijn.en dan ook nog is gait zien fietse mee te nemen echt een grof schandaal.politie goa boeven vangen en wa in eibarge.

 7. Ik verwonder mij erover dat de politie maar zo aanneemt dat deze fiets van Gerrit is en de fiets mee neemt. Deze had ook toevallig van een winkelend moeder bij de Super de Boer kunnen zijn. Valt dit niet gewoon onder de categorie diefstal?

 8. Wat ’n geweldige politiekorps hebben we toch in Berkelland.
  Iedreen kent Gait oet’n Needsen barg behalve de politie, anders vraag je niet naar zijn ID-kaart.
  Was de politie in het verleden iets vaker op straat geweest ipv achter het bureau dan hadden ze deze stomme fout niet gemaakt.
  Maar misschien kunnen we allemaal een handje helpen.
  Staat er ergens nog een goeie fiets die toch niet meer gebruikt wordt geef hem dan aan Gerrit.
  En kleding, een pakje shag, is natuurlijk ook wel te regelen.
  Plaats uw reactie op deze site want Gerrit leest dit allemaal in de bibliotheek in Neede.Op deze manier kun je altijd in contact komen met hem.

 9. Hey fred,

  Ik vind dat wel een goed idee! laten we met zijn allen, in samenspraak met nieuwsuitberkelland bv, hem eens in het zonnetje zetten dmv kleding shag etc…laten zien dat wij als maatschappij ook samen sterk kunnen zijn en dit kinderachtige gegdrag van de politie compleet afkeuren.

  groeten uit borculo

 10. Laat deze beste man maar eens gewoon aan het werk gaan zodat wij (de belasting-betaler) niet voor zijn inkomen hoeven te zorgen!

 11. Nog nooit eerder heeft de politie van Berkelland zich zo’n brevet van onvermogen opgespeld. Stelletje zielepoten.

  Wie kent Gerrit nu niet??? Het hele politiekorps van Berkelland is me geen knip voor de neus meer waard.

 12. Zijn er getuigen van dit voorval geweest? Waar het mij om gaat is om de namen van deze stupide agenten. Vroeger in de serie van Pipi Langkous had je ook twee van die dombo’s als poltieagent. Deze zijn geen haar beter.

 13. Gewoon schandllg wat de politie nu weer heeft gedaan, Gerrit zijn fiets afpakken. Gerrit is een een prima kerel en leeft zoals hij leeft, en dat mag! en het is zijn eigen wens om zo te leven. Hij is altijd in vooreeen praatje en doet geen vlieg kwaad !!!. Laat de politie haar WERK maar is doen waarvoor ze betaald worden!!!. En burgemeester Hein Bloemen, zorg er maar is voor dat Uw politekorps beter haar werk doet want U bent het hoofd van het politiekorps !!!.

 14. gerrittijink

  Maandagmorgen, 11.22uur 17 mei, in de bibliotheek. BEDANKT VOOR DE STEUN. (zwarver gait, behept met fantoompijn)p.s. zadelpijn = weer wat anders

 15. Als je geen vaste woon-of verblijfplaats hebt zou je zeker in Berkelland eerder een erepenning moeten krijgen dan een identiteitspasje.

  Het is een bijzondere promotie voor onze gemeente dat je hier in de natuur kunt overleven.

 16. eibergenaar

  schande van de politie! .. Gerrit doet niks verkeerd en het is een super aardige man ! gr

 17. Alleen zo jammer dat de politie ook hier niet durft te reageren, laat staan hun fout toegeven, laat staan hun argumenten durven vrij te geven wat de fiets betreft…..

  denk er wel ruim meer dingen zijn in de gemeente die echt aandacht nodig hebben, maarja, daar zijn onze blauwe gassies blind voor

  MdG

 18. het is 18 05 is die fiets al te rug, anders krijg je mij fiets. met tassen. aftehalen bij stokkel opde boculoseweg 50 in eibergen .hier zzzaakk mijne broek eggggcht van af.
  burgervader heer bloemen doe er wat aan.

 19. Hey meneer E.
  Je hebt wel lef om te reageren zonder je naam bekend te maken.
  En als je niet weet hoe de vork in de steel zit moet je de mond houden.
  Gerrit heeft nog nooit ziijn hand opgehouden hij heefty zelfs geen uitkering, wel enekle sponsoren die nog iets om een zander geven.
  Dat kan ik van jou niet zeggen!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven