’t Loo touwtrekkampioen van Eibergen

EIBERGEN – Veertien teams hadden zich ingeschreven om te strijden voor het kampioenschap van Eibergen. De touwtrekkersvereniging Eibergen organiseerde deze strijd omdat er dit jaar geen competitie in Eibergen getrokken wordt. Het resulteerde in een soms hilarische maar altijd spannende strijd.

Afgelopen vrijdag verzamelden de touwtrekkers zich op het sportterrein aan de Haaksbergseweg. De teams werden verdeeld in een A en B poule. Middels deze voorronden kon men zich plaatsen voor de kruisfinale. De teams van ZMWW, Meerbekkerhook, Vedettenteam en ’t Loo wisten de eindronden te halen. Het vedettenteam moest wel eerst in een beslissende trek SBVT van zich afschudden.  Uiteindelijk resulteerde het in een grote finale tussen ZMWW en ’t Loo.

Beide teams hadden in het verleden al eens de kampioenstitel van Eibergen veroverd. Het werd een zinderende strijd. Met een puur op kracht gebaseerde techniek van ZMWW. Toch gaf de conditie van ’t Loo uiteindelijk de doorslag. Zij konden langer staan in de inmiddels diepe gaten en wisten beide trekbeurten in hun voordeel te beslissen. Dus Kampioen van Eibergen 2010 ’t Loo !. In de kleine finale was Meerbekkerhook de sterkste en werd knap derde.

Na afloop van de wedstrijden werd er nagepraat en alvast een datum geprikt voor volgend jaar. Volgend jaar bestaat de TTV 40 jaar en wordt er een Internationaal toernooi georganiseerd op 13 en 14 augustus. Op zaterdag 13 augustus wordt er dan weer een kampioenschap van Eibergen getrokken.

Afgelopen zondag werd er ook competitie getrokken en wel in Borculo. Gastheer Heure won de 720 klasse. Eibergen de 640 A klasse en Bisons de 640 B klasse. Ook succes voor de jeugd van de Bisons door de A klasse als dagkampioen af te sluiten. Op Zondag 6 juni wordt er in Beltrum een internationaal toernooi getrokken ter ere van jubileum van de Bisons.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “’t Loo touwtrekkampioen van Eibergen”

  1. Wie won zondag de 680-klasse, waarin TTV Eibergen al jarenlang de beste van de wereld is?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven