Berkelland FM ziet toekomst rooskleurig

BORCULO – Berkelland FM is er in geslaagd een compleet nieuw bestuur en Programmabeleidbepalend Orgaan (PBO) aan te stellen. Needenaar Mans Koster wordt de nieuwe voorzitter van de lokale omroep dat is dinsdagavond bekend gemaakt tijdens een persconferentie. Koster zat jaren in de raad van Neede en later Berkelland. Gerla Zweers-Fokke uit Borculo/Ruurlo wordt de nieuwe secretaris.

Andre Janssen blijft voorlopig penningmeester. Het PBO bestaat uit een Berkelland breed gezelschap. Oud raadslid Wim Kossink uit Gelselaar vertegenwoordigt de kleine kernen, biljart icoon Bennie Deegens (Borculo) zal in het PBO de stroming sport en recreatie doen. Wil Heeren (Eibergen) de kerken, Ben Seelen (Eibergen) is leraar op het graafschap college en zal de tak onderwijs tot zich nemen.

Marco Woudt van het openluchttheater Eibergen gaat samen met Dinie Scheepers (Ruurlo) de post kunst en cultuur verzorgen. Hans Toutenhoofd van de gemeenschapsraad Neede vertegenwoordigt de grote kernen. Jan Floors (Neede) de werknemers en Karin Vogel (eigenaar van Flyer4you)  zitten er voor de werkgevers. Mie Johannson van het Belhameltje uit Beltrum is een geschikte kandidaat voor zorg en welzijn. De Heer Ibrahim zit namens de minderheden.
 
Bas te Velthuis en Daan Ebbers zullen samen de post als programmaleider bemannen. Berkelland FM heeft in de licentie strijd, concurrentie van Gelre FM. Berkelland FM wil zich onderscheiden door en grote mate van Berkellandse identiteit te hebben.

Thema programma’s zullen hoog in het vaandel staan bij de omroep. Behoud van paradepaardjes als de kerkdienst, proem’n pot, sport uitzending, verzoekplaaten programma, raadsvergadering en de actualiteit uitzendingen zijn voor Berkelland FM essentieel.
 
Deze programma’s brengen de lokale omroep dichtbij de inwoners van Berkelland, dit is natuurlijk precies de bedoeling van een lokale omroep. Herkenbaar en dichtbij de burger, laag drempelig, voor de Berkellander, door de Berkellander.
 
Berkelland FM is onbedoeld steeds weer in een bestuurs crisis beland, door nu met een grote groep stabiele bestuurders te gaan werken wil de omroep dit in de toekomst voorkomen. De neusen staan de zelfde kant op. De terugkeer van onder andere Herman en Martha de Haas, Davie Klein Gunnewiek en Hans Jurgen Pasman bij de omroep laten dit al heel duidelijk zien.
 
Op 28 juni 2010 verloopt de huidige uitzend licentie, de verwachting is dat er een hoorzitting komt bij het commisariaat van de media, hier kunnen de twee aanvragers dan hun aanvraag toelichten. Wanneer er uiteindelijk een beslissing valt voor een nieuwe vergunning van 5 jaar is op dit moment onduidelijk.

Deel dit artikel:

16 gedachten over “Berkelland FM ziet toekomst rooskleurig”

 1. eibergenaar

  Trek de stekker er op 28 juni er toch uit. Het is niet wat en nou met die mans koster wordt het ook niet wat.

 2. weer die Mans,

  De man moet echt wel wat in huis hebben als hij overal voor de gemeenschap bezig is!

  Hopelijk haalt hij in de toekomst adverteerders binnen zoals: de Hema,lidl.en andere winkels die zich rond die ketens vestigen.Helemaal mooi als dat in Neede gebeurd.

  Onstenk en vrienden zijn er niet meer dus dit moet lukken

 3. Kom op, dit wordt toch niks? Wie luistert nu naar Berkelland FM? Kun je beter op deze site kijken voor het laatste nieuws en dan muziek op zetten die jezelf wil horen, beter dan dat amateuristische geneuzel… Sorry hoor is gewoon een feit…

 4. Bertus, Eibergen.

  Wanneer er in Eibergen geen eigen studio meer komt word Berkelland FM.nooit een goede omroep.
  Kijk eens rond in Eibergen naar de “oudemedewerkers” die het er nog elke dag moeilijk mee hebben dat het zo’n waardeloze omroep is geworden. Ik hoor NOOIT iemand die naar Berkelland FM luisterd, Gewoon waardelooos.
  Dus of in Eibergen weer een eigen studio of anders stoppen er mee.
  Laat de gemeente Berkelland haar subsidie maar in haar zak houden en eens rustig bekijken hoe men de jeugd in bedwang kan houden en de rommel die overal ligt zoals leg blikje’s e.d. beter op kan ruimen.

 5. ik wens Mans Koster en het nieuwe bestuur alle kracht en wijsheid voor het redden van Berkelland FM voor de
  gehele gemeente Berkelland .
  Het is mijns inziens belangrijk dat de studio dan buiten Borculo komt om een centrale plek: bijvoorbeeld in het cultuurhuis in Haarlo.

 6. Tjongejonge, stelletje negatievelingen hier. Doe zelf eens iets nuttigs. Wees blij dat er mensen zijn die hun vrije tijd willen opofferen om zich voor de gemeenschap in te zetten!

  Als je het allemaal niks vindt, dan luister je toch lekker niet?

  Sinds Berkelland FM uit Eibergen weg is, is het niveau mijns inziens beduidend gedaald. De tijden zijn helaas veranderd en de overheidsregels daarmee ook. Dus zal de oude opzet niet meer terug kunnen keren.

  Het plaatje zoals nu wordt geschetst ziet er uitstekend uit, mijn complimenten. Hopen dat zich dit in de praktijk uitbetaalt. Succes!

 7. Eibergenaar, murabi, karel en Bertus: wat doen jullie zoals positiefs voor onze gemeenschap of maatschappij? Ben heel benieuwd. Wellicht lid van de werkgroep openluchttheater Eibergen, of bezorger maaltijden Tafeltje Dekje, collectant bij het Rode Kruis of lid van de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer?

  Het is duidelijk dat Berkelland FM een soort herstart wil maken en daar is zo te zien al goed over nagedacht en een hoop uren ingestoken. Dat valt louter toe te juichen.

  Als Berkelland FM verdwijnt komt Gelre FM er voor in de plaats. Op zich een goede omroep, maar veel te regionaal. Dan blijft er weinig ruimte meer voor nieuws uit Eibergen, Neede, Borculo en Ruurlo.

  En, aan alle negatievelingen: ga ’s avonds en in het weekend lekker met je koptelefoon met je favoriete muziek naar je kom met goudvissen kijken. Ontspant vast heerlijk en dan heb je van niemand last. Zelfs niet van Berkelland FM!

 8. Ik heb ook geen goudvissen…

  @ Monique:
  Ik doe zeker wel wat positiefs voor de gemeenschap, met name voor Berkelland, wat ik doe ga ik hier niet te vertellen.. Hoeft ook niet toch?

  Heb wel eens Berkelland FM geluisterd, en dan hoor je een verslaggever met een heze piep stem bij een voetbalwedstrijd. Verslaggever: Sta hier met de aanvoerder van …., ben je blij dat je gewonnen hebt?

  Moet ik nog meer zeggen???

 9. had de zender vanavond opstaan ,
  wat een gepiep en gekraak en geschuur vanavond op Berkelland FM
  over de landelijke verkiezingen.
  wil je je daarmee voordoen als omroep voor deze gemeenschap ?
  ik lees de krant wel, je moet eerst aan kwaliteit werken,zowel op de zender en achter de schermen, het artikel in de krant heeft nog vele vraagtekens voor jullie
  ik weet wel dat berkelland fm stopt en Gelre fm het overneemt, jullie hadden daarmee in zee moeten gaan, dan had je er nu veel beter voorgestaan,
  hou a.u.b de eer aan jezelf, en zie zelf in dat dit zo geen zin meer heeft in Borculo.

 10. ga weg uit dat Borculo
  het hangt te veel samen ..het lijkt wel een familie huis
  begin met een frisse start !

  zo laat je zien wie je bent !
  nu niet er is al teveel schade aangericht….
  denken jullie echt nog in Borculo te blijven ????

 11. Wil toch maar eens reageren. Het onderwerp is te belangrijk om dat niet te doen.

  BFM is een lokale omroep met heel weing belasting geld betaald. Overigens komt dat geld niet uit de gemeentebegroting maar uit een Haags potje.
  Het grootste deel van die subsidie gaat al op aan verplichte bijdragen, je bent verplicht om het ANP-nieuws uit te zenden, maar moet er flink voor betalen. Buma-Stemra bijdrages om muziek uit te mogen zenden en nog veel meer. Er blijven maar enkele duizenden euri over om aan de zender uit te geven.
  Er wordt geopperd dat we naar Haarlo of Neede of misschien wel zelfs Eibergen moeten verhuizen.
  Dat kost duizenden euri en dat geld hebben we niet..
  De kwaliteit is matig, dat klopt voor een deel, heb tegen de medewerkers gezegd toen ik me voorstelde aan hen. Als het ons lukt om de zendmachtiging te behouden dan is de strijd nog niet begonnen. Dan begint hij pas.
  Een strijd om de kwaliteit te verbeteren, zichbaarder te worden . Om meer luisteraars te krijgen, om te bewijzen dat wat wij doen nooit en te nimmer door Gelre FM geleverd zal worden. Dat dicht op het nieuws zitten, die lokale betrokkenheid.
  Gelre Fm is een prima radiostation, daar zit de aether stikvol mee overigens. Wij willen best samenwerken met Gelre FM. Maar we willen wel uitgaan van onze eigen[hopelijk in de toekomst[ kracht

 12. @ Ingrid quote:

  09-06-10 | 23:05 had de zender vanavond opstaan ,
  wat een gepiep en gekraak en geschuur vanavond op Berkelland FM

  Hoi Ingrid ,wat je hoorde waren geluiden van de verbouwing

 13. hallo mans.

  Het zijn hier in eibergen EURO., S en geen euri,s
  Als je nou al zo begint met allemaal typ fouten dan wordt dat neet wat

 14. Een ondernemer

  Beste Mans,

  Ik weet niet waar je de wijsheid vandaan haalt dat je het ANP nieuws moet uitzenden. Bovendien is het NOS goedkoper (en publiek) en is er een alternatief in Novum, dat op zijn beurt weer goedkoper is. Het uitzenden van nieuws, is echter een vrijwillige keuze van de omroep zelf, en zeker geen verplichting die weer te vinden is in het Mediabesluit noch de Mediawet.

  Aan de BUMA/Stemra ontkom je niet, maar als kersverse bestuurder heb je je blijkbaar verdiept in de financien. Wellicht moet je ook eens vragen wat het kost om via Internet een stream uit te zenden voor zegge 5 a 10 luisteraars. Je zult er dan achter komen dat je dan meer geld kwijt bent en dan hebben we het enkel over een stream voor een handvol mensen. Als publieke lokale omroep heb je voor hetzelfde geld radio, tv en Internet afgedekt, inclusief eventuele on-demand uitzendingen en herhalingen.

  Dat er geen geld is kan ik me voorstellen. Als ondernemer heb ik wel eens proberen te luisteren maar kan de omorep verre van serieus nemen. Wel kies ik ervoor om te adverteren op Gelre FM, omdat daar wel professionaliteit is en er wel luisteraars zijn. Met name de laatste ontbreken bij Berkelland FM.

  Zelf geloof ik niet in een doorstart. Volgens mij was er de afgelopen 15 jaar tijd om te professionaliseren maar is dit niet gebeurd. Jammer, maar een mooie gelegenheid om je conclusie te trekken…

 15. Hallo [collega] ondernemer,
  Novum nieuws is inderdaad goedkoper als ANP/NOS nieuws, maar regionale omroepen krijgen korting en dan valt het verschil weg.
  Of we nieuws moeten uitzenden, misschien wettelijk niet, maar ik denk dat die nieuwsuitzendingen gewoon een must zijn, het publiek verwacht het en het is ook meteen een begin en eindpunt van uitzendingen. Het geeft de uitzendingen ruggegraat.
  De kwaliteit van onze omroep, die moet beter , volkomen eens, maar daar werken we aan. We moeten ook veel zichtbaarder worden, willen we ook wat aan doen.
  Als oud-kruidenier ben ik fel op kostenbesparing, ook daar werken we aan.
  Hoop U nog eens als adverteerder binnen te krijgen, in de toekomst. Wie weet

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven