Deelname bij start avondvierdaagse groot

tn_Afbeelding nieuw Roy 20697EIBERGEN – Afgelopen maandag is om 18.30 uur de eerste dag van de Eibergse avondvierdaagse van start gegaan met een inloopavond. Volgens bestuurslid Piet de Wit van de plaatselijke ijsvereniging (organisatie) is dit de drukste dag van de hele week. “Hoe dat komt? Veel wandelaars slaan de woensdagavond over om de week te breken de jeugdigen hebben ’s middags vrij en daarom komen bijna alle wandelaars maandagavond opdagen.”

Bij de start op het ‘Pickerplein’ waren 900 deelnemers aanwezig, voor een aantal lopers was het een bijzonder moment. Bijvoorbeeld voor Gerrie van de Werf uit Neede, zij loopt dit jaar voor de 65 keer mee. Haarloër R.Doornink heeft 56 keer op de ’teller’ staan . Anita Simmelink (50) vertelt trots dat ze voor de 39e keer de Eibergse vierdaagse loopt.

Naast deze lopers doen er ook veel scholen mee, School ‘De Berkel’ uit Rekken steekt er met kop en schouders boven uit maar liefst 120 leerlingen doen er mee. Vrijdagavond worden de ruim duizend deelnemers opgewacht op het veldje aan de Vogelzangstraat. De intocht door het centrum naar het ‘Pickerplein’ zal om 20.30 uur van start gaan.

De Eibergse IJsvereniging heeft alle routes geüpdate, speciaal voor de bewoners van de Meergaarden ging de route door de nieuwe wijk de Bleek (KTV-terrein) omdat veel van die ouderen (de mannen) daar hun geld hebben verdiend. Dinsdag zijn de lopers in Olden Eibergen te vinden, de rest van de dagen lopen ze door Mallum/t Loo, Bijenkamp, en het Kerkloo.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1303]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Deelname bij start avondvierdaagse groot”

  1. Fam Mengerink Eibergen

    Mooi dat jullie naast standaard nieuws berichten ook eigen reportages tonen op deze site.
    Dit mis ik op de andere sites in Berkelland.
    Complimenten hiervoor en ik blijf dagelijks op deze site kijken voor het laatste nieuws.
    Gea en Rik Mengerink.

  2. Kees Prakke

    Wist U dat er een Avondvierdaagse is in
    Hamilton, Ontario, Canada? Dit is het twintigste jaar.

  3. Bertus, Eibergen.

    Roy complimenten voor je site, geweldig goed, alleen heb je een foutje gemaakt met de avondvierdaagse in Eibergen.
    Bewoners en bezoekers van de Dagzorg in de Meergaarden, zullen a.s. donderdagvond deelnemen, 1 avond dus, aan de avondvoerdaags in Eibergen. Na een ritje in rolstoelen met vrijwillligers over het KTV terrein zodat de mensen ook is kunnen zien hoe men daar aan het bouwen is en wat er nog staat van de oude KTV fabriek zullen ze terugkeren naar de Pickerhal. Vandaaraf zullen onder muzikale begleiding terug gaan naar de Meergaarden waar het nog gezellig gaat worden met een hapje en een drankje.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven