Eibergse wint safarireis naar Zuid-Afrika

EIBERGEN/ZEIST – Elektro-retailer BCC reikte op maandag 14 juni op het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds (WNF) in Zeist flinke prijzen uit aan de winnaars van de ‘Glowball wedstrijd’. Iedereen die bij BCC in april en mei een Glowball kocht kon tot 15 mei een eigen geproduceerd filmpje op het BCC YouTube kanaal plaatsen en daarin zijn voetbal trukendoos open trekken en zijn voetbalkunsten laten zien. De hoofdprijs ging naar de 16-jarige Marije Wassink uit Eibergen.

Zij nam uit handen van BCC MVO manager Annemarie de Raadt en Pim Voogt van het WNF de felbegeerde safarireis naar Zuid-Afrika in ontvangst. BCC maakt zich al jaren sterk voor het klimaat en was om die reden ook sponsor van ‘Glowball against Glowbal Warming’, een organisatie die het milieubewustzijn onder jongeren stimuleert. De Glowball is een voetbal met een opdruk van de aarde, die oplicht in het donker.

De voetbal kostte €8,99 waarvan een deel (€1,50) naar de stichting ging, die door het WNF wordt ondersteund. De Glowball is nog steeds te koop bij BCC filialen en de online BCC shop (www.bbc.nl).  

Marije Wassink was volgens de jury de terechte winnaar van de reis naar Zuid-Afrika. Toen haar gevraagd werd met wie ze de safarireis gaat ondernemen luidde het antwoord van de dol enthousiaste winnares:  ”Met mijn vader, want die heeft me heeft geholpen met het maken van mijn filmpje.”   

De 14-jarige Raoul Noijen en 18-jarige Martijn Westelaken uit respectievelijk Rosmalen en Den Dingen eindigden met hun gezamenlijke inzending op de tweede plaats en wonnen een LED TV. Niet geheel onverwacht, want beide heren ambiëren volgens eigen zeggen een voetbalcarrière. Raoul richt zijn pijlers op profvoetbal en zit bij de jeugdselectie van de KNVB.

Martijn is hard op weg professioneel freestyle voetballer te worden en vertrekt volgende week voor een freestyle tour door Hongarije.

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Eibergse wint safarireis naar Zuid-Afrika”

  1. Leuk! Aan de bovengrondse lichtmasten te zien is het filmpje over de grens in Duitsland gemaakt.

    Bij welke club speelt zij???

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven