Flinke file op N18 door gesprongen leiding

gesprongen waterleiding wilhelmweg 019EIBERGEN – Weer een lange file woensdagmorgen op de beruchte N18, vanaf de watertoren in Eibergen richting Groenlo en op de Kruiskamplaan. Ditmaal door een gesprongen waterleiding aan de Burgermeester Wilhelmweg, ter hoogte van het pand waar vroeger tandarts Knippers zat. Het is al de derde keer dat deze waterleiding gesprongen is:  in september 2008 en op 30 januari 2009 was deze (asbest)waterleiding ook al gesprongen.

Het betreft de derde reparatie aan het gedeelte van 30 meter. De eerste melding kwam bij de redactie van deze site om 7.00 uur binnen. De weg is aan één kant afgesloten voor reparatie. Verkeersregelaars zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden. Het kan nog wel uren duren voordat de leiding gerepareerd is.

De bewoners begrijpen niet dat destijds over de gehele lengte deze oude leiding niet vervangen is. Dit vraagt in de toekomst waarschijnlijk om nog meer problemen. Vitens heeft ook nu weer slechts een gedeelte van deze leiding vernieuwd. Dat het om een asbestleiding gaat konden de medewerkers bevestigen, vandaar dat de gedeelten zorgvuldig ingepakt werden.

Dat de verouderde leiding in de nacht en tegen de ochtend kan springen komt omdat dan de druk het hoogste is.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1288]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Flinke file op N18 door gesprongen leiding”

  1. JaJa…..vitens laat wel een asbet houdend waterleiding in de grond liggen , en die niet in ze geheel vervangen word. Volgens vitens geen schade oplevert aan de volksgezondheid, maar zodra een stukje vervangen word. Dan kan wel deze zogenaamd ZORGVULDIG ingepakt worden. 3 keer reparatie uitvoeren is zeker nog goedkoper dan de hele leiding vervangen zeker, ach jah wij betalen wel……..

  2. eibergenaar

    Waar zijn die mannen dan in die witte pakkies met hun gasmaskers op. Bij het minst geringe stukje asbest heeft men deze witte pakkies al aan. Zal bij vitens wel niet nodig zijn.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven