Heinen krijgt Predikaat Hofleverancier

tn_100_1597EIBERGEN – In Berkelland hebben de afgelopen tijd al twee bedrijven het Predikaat Hofleverancier ontvangen. Autobedrijf Grooters in Eibergen en het Ruurlose bedrijf Eijgenhuijsen. Burgemeester Hein Bloemen heeft vandaag (donderdag) weer het Predikaat Hofleverancier uitgereikt aan Drukkerij Heinen Eibergen/Helios Kalenders.

De uitreiking vond om 16.00 uur plaats in hun vestiging aan de Mors in Eibergen. Op deze dag wordt het jubileum gevierd met medewerkers en gepensioneerden.

In 1910 kocht de heer Hendrik Heinen een degelpersje en begon daarmee op 10 juni 1910 de eerste elektrische drukkerij van Eibergen. Het machientje siert vandaag de dag de hal van de moderne offsetdrukkerij. Hendrik Heinen bracht zijn bedrijf snel tot bloei. In de oorlogsjaren werden de persen van drukkerij Heinen gebruikt om voor de Achterhoek drie nummers van het illegale blad Trouw te drukken.

De zoon van de oprichter is als gevolg hiervan door de Nazi’s gefusilleerd. Kenmerkend voor de ontwikkelingsgeschiedenis van het bedrijf is altijd geweest, dat er al heel vroeg sprake was van een tweesporenbeleid. Enerzijds was er de allround drukkerij, die van alle markten thuis was. Anderzijds werd dit allroundschap in dienst gesteld van specialisatie. Zo werd er in de jaren 30 een afdeling gestart voor de productie van kalenders. De kalenders worden vandaag de dag onder de merknaam Helios op de markt gebracht.

De merknaam Helios is in 1986 ingevoerd. Hoewel de letters staan voor “Heinen ligt op stoom” wordt Helios door het bedrijf ook op een andere wijze onder de aandacht gebracht. Helios verwijst naar de zon en wordt door de kalenderfabriek gebruikt als Helios Kalenders het zonnetje in huis op het gebied van kalenders en agenda’s.

Het is een seizoensbedrijf dat gedurende de maanden september tot en met december onder hoogspanning werkt. Het voorjaar wordt gebruikt om de halffabricaten van kalenders te maken. Indrukken met bedrijfsnamen en de assemblages gebeuren in het najaar.

Heinen is een hypermodern allround bedrijf dat werkt met bijzonder geavanceerde elektronische productiepersen. Het hecht veel waarde aan de zgn. Heinenkwaliteit dat zich vormt door de sleutelwoorden klantgerichtheid, planning, flexibiliteit, inventiviteit, creativiteit en accuratesse.  Het bedrijf werkt met een eigen kwaliteitssysteem op basis van ISO 9001. Daarnaast is Heinen FSC gecertificeerd. Het bedrijf kent een enorme spreiding in klanten en markten. Uit een onderzoek is gebleken dat maar liefst 86% van hun kalenderklanten jaarlijks terugkomt.

Voor de toekomst wil het bedrijf zich onder andere meer specialiseren in kalenders in met name kleine oplages en het opvoeren van de export naar Duitsland.

[nggallery id=1308]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Heinen krijgt Predikaat Hofleverancier”

  1. Waar is het verhaal van Autobedrijf Grooters in Eibergen en Ruurlose bedrijf Eijgenhuijsen ???

  2. Namens jullie collega hofleverancier, van harte gefeliciteerd. We weten hoeveel inspanning het kost om dit predicaat te krijgen! Goed gedaan!

    Grooters Eibergen B.V.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven