Holterhoek: NK autocross op 13 juni

HOLTERHOEK – Op zondag 13 juni wordt de 2e wedstrijd verreden voor het VEKA Nederlands Kampioenschap autocross. Het evenement wordt georganiseerd door de K.A.C.C. (Kottense Autocross Club), Holterhoek Actief en de familie Overkamp en vindt plaats in Holterhoek op het terrein aan de Vredenseweg bij Cafe Overkamp.

Al vele jaren is de Regio Cross in Holterhoek een hoogtepunt in het autocross seizoen voor het Ramo kampioenschap. Op de harde kleibaan rond de zo kenmerkende kolk kunnen enorm hoge snelheden worden bereikt door de deelnemende coureurs.

Roy Damkot, voorzitter K.A.C.C. vertelt: ”Als organisatie zijn we erg trots dat we naast de jaarlijkse Regio Cross ook de mogelijkheid hebben gekregen om dit evenement te organiseren. Ook zijn we verheugd dat we tijdens deze wedstrijd Gelderesch Reizen als hoofdsponsor kunnen noemen. Een belangrijke voorwaarde voor een mooie dag is de staat van het circuit. Door de vernieuwing van de baan en de leemondergrond kunnen enorme snelheden worden behaald en dat zorgt natuurlijk voor spectaculaire momenten.”

Grote regionale kanshebbers op de overwinning zijn Cor Roerdink voor de klasse Sprint 1600cc en Marco Raben voor de klasse Sport 1600cc. In de snelste klasse, de superklasse, is het 20-jarige Winterswijkse talent Tim ten Dolle de topfavoriet. Hij wist de regiowedstrijd op 2e pinksterdag op zijn naam te zetten.

De wedstrijden starten om 09.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen aan de kassa. Terrein: Vredenseweg 12 in Eibergen bij Camping De Goede Hoop/Cafe Overkamp tussen Meddo en Eibergen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven