Hond van Boeijink is wereldkampioen!

EIBERGEN – Han (46) en Anne-Kee (42) Boeijink uit Eibergen kunnen het nog steeds niet geloven. Hun hond Babish (4) is afgelopen donderdag wereldkampioen geworden in Denemarken (Herning). “Heel bijzonder dit maak je maar één keer in je leven mee. Zaterdagavond zijn we teruggekomen na een lange reis. Meteen stonden er al mensen aan de deur om ons te feliciteren”, vertelt Han Boeijink.

Tijdens de FCI Wold Dog Show waar 19354 honden aan mee hebben gedaan van over de hele wereld is Babish bij het ras Briard (teef) uitgekozen tot de topper van de hele wereld. Vijfenvijftig honden deden er mee in deze klasse. Uit verschillende landen zoals Italië, Zweden, Finland, Rusland, België, Duitsland en Zwitserland.

“We gingen eigenlijk helemaal niet naar de show om te winnen, al een tijdje zijn we op zoek naar een reu die ons teefje wil dekken. Het evenement was een geschikte plek om z’n hond te zoeken. Babish had in 2009 het NK ook al gewonnen we dachten laten we het proberen. De fokker van de hond – Frank Hulleman – ging mee om ons te begeleiden. Het was bere gezellig vooral op de camping!”

Aan de hand van een rasstandaard werd de hond beoordeeld er is gekeken naar de houding, staart, ogen, en andere zaken. Familie en vrienden hebben Boeijink verrast, het hele huis is versierd.

 

Foto’s Roy Nijman:[nggallery id=1356]

Foto’s van de show:
[nggallery id=1358]

Deel dit artikel:

6 gedachten over “Hond van Boeijink is wereldkampioen!”

 1. ik merk op en wel terstond
  geef daarvan nu ook graag kond
  de Boeijinks uit Eibergen niets te na
  ook Hulleman zei meteen ïk “ga”
  dat is pas liefde voor de hond

 2. Hallo han en Anne-Kee,

  Hartelijk Gefeliciteerd met het behaalde succes.
  wat zullen jullie trots zijn op Babish.

  Groetjes Hein,Illya,Serina en Lars te Braak.

 3. thea en leo wolters

  Hallo Han en Anne-Kee Hartelijk gefeliciteerd met jullie wereld kampioen Babish groetjes thea en leo

 4. Wel wel wel een wereldkampioen tegnover ons! Gisteravond weer gekomen van een weekend weg. En wat zie je dat je weer komt! Jawel, Een wereldkampioen in de straat. Nu nog een klein feestje bouwen hahaha
  Van harte man!

  Groetjes!! Ursela en familie

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven