Kievitstraat in Neede heeft ‘oranjekoorts’

tn_Afbeelding nieuw Roy 20416NEEDE – Niet alleen de Prins Hendrikstraat in Borculo is dit jaar van top tot teen versierd. Bewoners in de Needse Kievitstraat hebben de oranjekoorts ook te pakken. Woensdagavond werd er hard gewerkt om kilometers slingers op te hangen. Dat gebeurde niet met een ladder, een grote hoogwerker zorgde er voor dat er snel gewerkt kon worden. Als alles klaar is dan is de wijk omgedoopt tot ‘Oranjedaal’.

“Het versieren begon jaren terug in onze straat, vaak werd het een wedstrijd wie de mooiste versierde tuin had. Ik ben toen naar een aantal mensen gegaan en gevraagd of er belangstelling was om dit jaarlijks gezamenlijk op te pakken. Dit idee vond de buurt geweldig”, zegt Reinoud Vos.

Op 25 juni mogen de kinderen in de buurt gebruik maken van de ‘fancamping’ zij overnachten dan in een tent of eigen tentje. Bakkerij Stroet en de Albert Heijn in Neede maken de voetballiefhebbers zaterdagmorgen 26 juni wakker met een vers ontbijtje.

Na het ontbijt zijn er allerlei activiteiten boardingvoetbal, een springkussen. Ook zal die dag Dick Hulshorst (zaalvoetbalinternational) naar Oranjedaal afreizen. De dag wordt afgesloten met een Afrikaans culinair etentje bereid door een Afrikaanse buurvrouw en haar vriendinnen.

De Kievitstraat heeft dit jaar ook een thema: Oranjedaal Goes Africa. “Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. We gaan er weer wat moois van maken.”

Gaat u de straat ook versieren? Nieuwsuitberkelland.nl wil er graag bij zijn. Mail naar [email protected]. Geef aan wanneer de buurt gaat beginnen. En wij zorgen er voor dat er een journalist langs komt!

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1291]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Kievitstraat in Neede heeft ‘oranjekoorts’”

  1. Haha, geweldig! Hopelijk kunnen we er lang van genieten als Oranje ver komt!

  2. ’t Is de laatste hoop dit seizoen voor Reinoud na de degradatie van Sportclub Neede (al zijn we zelf ook gedegradeerd) en de nogal schamele zesde plaats (de vierde van ons is overigens ook niet alles) bij de Berkelland Cup. ;-))

    En nu maar hopen dat Nederland niet al op vrijdag 2 juli in de kwartfinale Brazilië tegenkomt. Dat is een tegenstander die ik het liefst zo lang mogelijk mijd. Maar de kans op die wedstrijd is redelijk groot. Dan kon het na de voorrondes al wel eens meteen over en uit zijn voor Oranje. Brazilë heeft alleen maar goede voetballers, al kun je je afvragen of het een echt team is.

    Verder alle hulde voor de activiteiten van de Kievitstraat in ‘Nee’!

  3. Ben benieuwd of er nog meer straten zo mooi zijn versiersd. Ruurlo en Eibergen nog…

  4. Fantastisch zo’n oranje straat! Ik vraag me alleen af waar ‘Diekman’ is? 😛

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven