Ligtenbarg verrast met onderscheiding

_HTH0084NEEDE – Op maandagavond rond 19.00 uur heeft burgemeester Hein Bloemen aan de heer A.J. Ligtenbarg (79 jaar) uit Neede de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Dit gebeurde in het Trefpunt aan de Bergstraat. Hij nan die avond officieel afscheid als bridgeleider en bestuurslid van het Trefpunt De Berg in Neede.

In 1993 heeft de Needenaar de bridgeafdeling opgericht en sindsdien is hij als leider actief. De bridgeafdeling kent een groot aantal deelnemers. Voor het Trefpunt De Berg is Ligtenbarg ook actief geweest als bestuurslid. In deze hoedanigheid heeft hij er voor gezorgd dat er een klussengroep kwam. Naast de verdiensten voor het Trefpunt is Ligtenbarg ook actief geweest voor verschillende verenigingen in Neede. Hij is in 1960 begonnen als voorzitter van buurtvereniging Gosselinkweg. Dit heeft hij tot 1980 gedaan.

Binnen de Needse Zwemclub NZC heeft hij allerlei functies bekleed. Zo was hij lid en gedurende enkele jaren voorzitter van de technische commissie, waterpolosecretaris en coach van het damesteam. Voor buurtvereniging Lochuizen werd onder zijn leiding de stroomvoorziening voor het jaarlijkse zomerfeest in Lochuizen geregeld. Dit heeft hij verzorgd van 1975 tot 1993.

In 1985 is de heer Ligtenbarg begonnen als bezorger van maaltijden voor Tafeltje Dekje. Dit doet hij nog steeds. Voor voetbalvereniging Lochuizen was hij van 1989 tot 1992 kantinebeheerder en kantinemedewerker. Van 2001 tot 2004 was de heer Ligtenbarg wedstrijdleider en arbiter van de Bridgeclub Borculo-Neede. Tot slot is hij sinds 2007 als vrijwilliger enkele uren per maand te vinden in de Oale Smederieje, het onderkomen van de Historische Kring Neede.

De activiteiten van de heer Ligtenbarg voor de samenleving op het terrein van buurtcohesie, sport, welzijn en cultuur, beantwoorden aan het criterium uit het Ordereglement: ”iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.”

Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten ontvangt de heer Ligtenbarg hiervoor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto’s Han te Hennepe:
[nggallery id=1363]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Ligtenbarg verrast met onderscheiding”

  1. Weten jullie zeker dat hij de brige heeft opgericht?
    Bij mij weten,heeft De Heer Swarts dat toen opgericht .

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven