N18 in Eibergen dicht door zwaar ongeval

scooter ongeluk 18-06-10 047EIBERGEN – Vrijdagavond heeft er omstreeks 20.40 uur een zwaar ongeval plaatsgevonden op het fietspad langs de Haaksbergseweg (N18) in Eibergen. Het betrof het fietspad tegenover restaurant Grand Plaza en naast de oude Gemavo fabriek. Bij het ongeval vielen drie gewonden waaronder een zwaargewonde.

Er vond een aanrijding plaats tussen twee scooters; deze zijn frontaal op elkaar gereden. De exacte oorzaak van het ongeval wordt op dit moment nog nader onderzocht door de politie Noord-Oost Gelderland. Vermoedelijk zat een van de scooters op de verkeerde rijbaan. Een van de scooter vervoerde een passagier; de andere reed alleen.

Alle drie de betrokkenen zijn afgevoerd naar het ziekenhuis in Enschede waaronder de eerder genoemde zwaargewonde. Deze werd onder begeleiding van de trauma-arts getransporteerd. De letsels betroffen botbreuken, arm- en polsletsel. Twee slachtoffers, 16 en 17 jaar, kwamen uit Eibergen; het andere slachtoffer, 51 jaar, kwam uit Groenlo.

De hulpdiensten rukten masaal uit. Er waren onder andere drie ambulances en een traumahelicopter ter plaatse. Ook een ondersteunende wagen voor de trauma-arts kwam ter plaatse.

Het verkeer had enige last van het ongeval. De N18 werd tussen de kruising Haaksbergseweg en de Needseweg voor enige tijd afgesloten en dat gold ook voor de kruising tussen de Haaksbergseweg en de Grotestraat. Het ongeval trok veel publiek.

 
 Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1335]

Foto’s GinoPress:
[nggallery id=1334]

Deel dit artikel:

36 gedachten over “N18 in Eibergen dicht door zwaar ongeval”

 1. Verwonderd mij niks dat er eens wat gebeurt. De gastjes op deze scooters menen af en toe vogelvrij te zijn en alles te mogen doen wat verboden is. Desondanks hoop ik dat de schade voor de slachtoffers meevalt. Sterkte.

 2. Johan Jansezen

  Ik schrik, ik ben bang….ik ken ze alle 3 ik …ikben helemaal van de kaat. Hoe , waarom en nu en nu en verder….Sorry wat erg. Hopelijk loop het toch nog goed? af…..Verdried…Sterkte aan al

 3. Johan Jansezen

  Aan allen en an Bouke …jongen …we steunen je en denken aan jou en aan je passagier….

 4. “Het ongeval trok veel publiek”

  Is het soms een voorstelling wat er dan wordt gegeven?
  Mensen (ramptoeristen) die hier op af komen moeten zich kapot schamen. Vaak lopen ze de hulpverleners ook nog in de weg om toch maar niets te missen.
  Walgelijk.
  Sterkte gewenst voor de slachtoffers..

 5. allereerst sterkte aan iedereen,je zult als ouder maar zo”n bericht binnenkrijgen vreselijk.maar in het stukje staat ,waarschijnlijk frontale botsing.dus dan heeft 1 van 2 aan de vekeerde kant gezeten,terwijl die weg toch aan allebei kant een fietspad heeft.ben erover aan het piekeren geweest en mischien kan iemand uit de brand helpen.als een weg aan allebei de kanten een fietspad heeft,is het dan verplicht om aan de goede kant te zitten of mag er gebruik worden gemaakt van alleen maar 1 kant,zoals waarschijnlijk daar is gebeurd.

 6. Hopelijk loopt dit goed af met de slachtoffers.
  @ joop

  Menigeen (ikzelf incluis) rijdt weleens aan de ‘verkeerde’ kant. Soms word je hier door de situatie (met name buitenaf) ook wel door gedwongen. Het is in voorkomende gevallen veiliger om tegen de officiële rijrichting in te fietsen dan met gevaar voor eigen leven de twenteroute over te steken. Het is dan te verwachten dat het soms eens misgaat.

  Ik ken niet de exacte regels omtrent het tegen de richting in fietsen/ brommeren, maar het lijkt mij niet legaal te zijn, daar je aan weerskanten van de twenteroute een fietspad hebt. Een (oud)-collega is hier in Eibergen (in de buurt van Theo’s tankshop) al eens voor bekeurd.

  Kortom officieel zou het niet mogen, maar uit praktische overweging gebeurt dit vrij vaak wel.

 7. juist

  dr zit dr 1tje verkeerd volgens mij is het een 1 richtings fietspad

  heel veel sterkte aan de slachtoffers

 8. ik vind het wel erg walgelijk
  dat er meteen gefilmd word
  bij zoon zwaar ongeluk

  sterkte voor de familie

 9. ik ben de bestuurder en iedereen maakt fouten en daar moet je ook van leren ! wim wou jij zeggen dat je zelf NOOIT wat fouts hebt gedaan? ben er zelf met wat gebroken dingen vanaf gekomen dus over mij geen zorgen ik denk aan mijn passagier en de man van de tegenpartij in ieder geval ! jullie ook sterkte !

 10. @ wim

  Wim beter let je op met wat je zegt, net of jij heilig bent, bij zo´n ongeval hoor je dit soort dingen niet te zeggen, een oplossing zoeken is beter dan zeggen, het moest een keer fout gaan, en misschien lette die andere bestuurder wel goed op en reed wel netjes, en is het dan ook zijn fout?

 11. Natuurlijk Boyke heb ik ook wel eens wat uitgevreten wat krom is, maar als je veel op de weg zit en dat doe ik (150.000km p/jr) dan zie en ondervind ik veel last van jonge scootergastjes die alle verkeersregels aan de laars lappen. Ik heb ook aangegeven dat ik jullie sterkte wens met jullie herstel en hoop dat je er wat van geleerd hebt, namelijk uitkijken.. Beterschap voor jouw en je mede slachtoffers.

 12. Ik leef met de slachtoffers mee.
  maar ik sta er niet van te kijken dat het nu een keer wel raak is met een ongeluk.
  want het gebeurd met regel maat dat fietsers en bromfietsers zich niet aan de regels houden en op de verkeerde fietspad rijden.
  word tijd dat hier tegen hard word opgetreden door de politie.

 13. @Erg

  Kijk u ook naar het journaal op TV?
  Deze beelden zijn ook gefilmd.

  Tubantia was er blijkbaar niet en Berkelstream was de flitser vergeten van hun foto toestel.

  Good work, NUB team.

 14. Wim beter hou jij op met zeiken , ik ken boyke ook en ik weet dat hij ook wel eens een fout maakt. Ruben & Boyke sterkte jongens !

 15. waarom zit iedereen op wim af te geven??hij zegt toch niks vekeerds???
  iedereen doet wel is iets vekeerds ,niemand is heilig.maar soms denk ik ook wel is dat sommige mensen hun vestand totaal verloren hebben ,als ik zie wat ze doen.boyke je bent wel een kerel dat je hier reageerd,moet ik eerlijk zeggen.en ik hoor ook van verschillende kanten van de verwondingen van jou en ruben.maar wat ik van niemand hoor is hoe het gaat met het andere slachtoffer.ik mag hopen dat het allemaal goed met hem komt .

  allemaal sterkte

 16. Neede ( Saskia)

  Heej wim.
  Ik wil niet lullig doen maar zou maar niet so stoere praat hebben.
  Want ik weet wel het miss van allebeide fout.
  En het sijn focking niet altijd stoere gastjes.
  En boyke en ruben sobieso al niet;)
  en tuurlijk iedereen doet wel eens wat fout.
  maar dat sal jy ook wel hebben gedaan.;)

  En Boyke ik wens je heel veel sterkte met ruben, ik denk niet dat je me kent maar k heb jullie wel vaker gezien in eibergen.
  ik hoop egt dat jullie twee er goed aan toe komen.

  Boyke en familie sterkte(L)
  Ruben en familie sterkte(L)

 17. P.Koning ja ik kijk tv ja en vind het niet nodig dat een film ploeg er boven op moet zitten

 18. maar ik vind het niet nodig om overal gefilmd te worden stel dat jij daar ligt zou jij dat leuk vinden dan

 19. @ erg, heb jij iemand in beeld gezien dan die bij het ongeluk betrokken is geweest…..nee wij ook niet.
  Wat is je probleem dan…
  Enne P.Koning, die foto van berkelstream is wel de eerste foto die genomen is gelijk na het ongeluk want, zoals je kan zien, is er geen politie of ambu te zien.

 20. @hans; dan hing er wel een tijdelijke donkere wolk boven; het was namelijk knap schermerig 🙂

 21. Ik wens alle personen die bij dit ongeluk betrokken zijn een spoedig herstel toe.

  Toch wil ik even kwijt dat het oversteken bij de Rekkense binnenweg regelmatig een probleem vormt, zeker zodra de spitsmomenten aanbreken. Ik ga dan ook niet ontkennen dat ik ook regelmatig aan de linkerkant heb gefietst en ik weet dat er meerdere zijn die dit doen vanwege hetzelfde probleem.

 22. Bertus, Eibergen.

  Achteraf viel het allemaal gelukkig toch wel mee.
  De verwondingen zijn natuuurlijk heel erg, maar om er zo’n drukte over te maken, nee dat hoefd beslist niet. Zaterdagmiddag waren er al weer twee thuis. Zijn natuurlijk nog wel lelijk verwond.
  1 van die gasten had geen helm op. DOM , je vraagd dan ergens om in mijn ogen.
  Laat ze het maar is wat rustiger aandoen met die schooters dan was dit ongeluk ook zeker niet gebeurd. Ze scheuren als gekken door het dorp Eibergen en over de Oude en Nieuwe Maat.
  Politie hoor of zie je tegenwoordig in Eibergen niet meer, laat die maar is wat harder optreden, maar ja bezuinigen, laat me niet laggen. Ik heb nog nooi ergens gelezen dat burgemeester Hein Bloemen, in moesten leveren van zijn salaris terwijl wij als gewonen burger maar moet bezuinigen.
  de groeten.

 23. Een ongeluk is een ongeluk en volgens mij nooit met opzet veroorzaakt. Een ongeluk kent alleen maar slachtoffers. Stop aub met deze kinderachtige reacties en verwijten over en weer en laat het onderzoek aan de politie.

  Voor alle betrokkene veel sterkte en een spoedig herstel gewenst.

 24. @ Hans.
  Beter geen foto dan een (te ver af) onduidelijke ingezonden foto van een “mobieltje”
  Inhoud van het bericht geeft al aan dat deze site medewerkers er niet (weer niet) aanwezig waren.
  Groeten uit….Eibergen.

 25. Nu is hier een ongeval tussen 2 scooters die frontaal zijn gebotst . Dit is gebeurd op een fietspad waar deze voertuigen mogen rijden. Ik fiets elke dag het fietspad Eibergen Groenlo,( oude spoorbaan) kom hier toch regelmatig zeer snel rijdende scooters tegen !!! Deze mogen hier dus niet rijden, Het is dus een kwestie van tijd dat hier ook een dergelijk ongeval kan plaats vinden met een fietser . dan zijn de gevolgen toch helemaal niet te overzien !!

 26. wat maakt het uit wie er fout is dat gaat er nu niet aan toe als ze er maar goed van afkomen boyke en ruben veel sterkte

 27. Iedereen wenst “Ruben en Boyke” sterkte… Mag ik eens mijn broer sterkte wensen? De 51 jarige zwaargewonde bestuurder uit Groenlo? Vergeet hem niet ………………

 28. Waterrat, dat bedoel ik nou, ze doen maar. Denken vogelvrij rond te mogen toeren en alles te mogen doen wat god verboden heeft.

 29. ‘het publiek’ zou zich inderdaad moeten schamen!
  waarom moeten mensen altijd gelijk met hun neus vooraan staan als er een ongeluk is gebeurd?

  en ik wens alle slachtoffers heel veel sterkte.

 30. Rob, hoe gaat het nu met je broer?
  Mijn vriendin zat in de bus welke als eerste is gestopt bij het ongeluk en ze vertelde dat het er niet goed uit zag hoe je broer daar lag. Ze zat er werkelijk twee meter vanaf en heeft de nacht daarop er de nachtmerries van gehad (uiteraard niet vergelijkbaar met hoe je broer zich voelt!). Het zou goed zijn voor haar gemoedsrust om te weten dat het goed gaat, waar we uiteraard nu maar wel even van uit gaan!

 31. Robin, hij heeft een zware hersenschudding, gebroken schouderblad en 6 gebroken ribben voorzover ik weet. Verder nog een flink aantal kneuzingen, schaafwonden, blauwe plekken en andere restschade, nog niet eens gesproken van zijn scooter en kleding. Wordt wel een paar weken ziekenhuis en wie weet wat nog meer ellende. Dank voor je medeleven….

 32. Prachtig dat veel mensen het hier hebben over de 2 jongeren die bij het ongeval betrokken waren, maar gelukkig ook nog een aantal die zich ‘bekommeren’ om de 51-jarige bestuurder uit Groenlo (mijn broer). Hij is er op dit moment nog niet zo best aan toe. Ik heb hem gisteravond bezocht in het ziekenhuis en hoop van harte dat hij snel weer zal herstellen van al zijn verwondingen. Jij ook bedankt voor je reactie Rob……groet !! je broertje

 33. ik heb hier eerder ook al gevraagd naar het andere slachtoffer.ben blij te horen dat het nog zo met m gaat.hij had het voor hetzelfde geld niet naverteld.word wel teveel aandacht aan boyke en ruben gegeven,tuurlijk ben ik blij dat deze jongens het na kunnen vertellen.maar bij die andere meneer uit groenlo mag wel iets vaker worden stilgestaan jongens.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven