Needenaar rijdt met 142 km op de teller

NEEDE – Op verschillende plekken langs de Borculoseweg (N315) heeft de politie zondagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Agenten stonden met laserguns langs de weg om de snelheid van de automobilisten vast te leggen. Een 37-jarige inwoner uit Neede moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 142 kilometer per uur over de weg reed, waar de maximumsnelheid 80 km is.

“We krijgen de laatste tijd veel klachten van buurtbewoners dat er op zondag veel motoren te hard rijden. Daarom hebben we vandaag een controle uitgevoerd met een lasergun. De gun is een nieuw exemplaar en kan de snelheid op bijna een kilometer afstand meten”, vertelt een agent ter plaatse.

Naast de Needenaar zijn er nog meer bestuurders op de bon geslingerd. Een man uit Rijssen reed met zijn snorfiets 53 kilometer. Volgens de wet mag het voertuig maar 25 km. De man kreeg een proces verbaal. Voor de rest werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel en andere kleine zaken. Zondagmorgen is in Zelhem ook gecontroleerd daar moesten drie bestuurders hun rijbewijs inleveren.

 De agenten stonden tussen 13.00 en 16.30 uur op afslagen, Geesterseweg, Haarloseweg, en de Bergweg. “Elke dag controleren we hier met een radar, het is ongelofelijk hoeveel mensen er hier te hard rijden. Iedereen weet dat er hier dagelijks gecontroleerd wordt en nog kunnen ze zich niet aan de snelheid houden. Hoeveel bonnen op een dag? Het zijn er vaak ruim 200.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1299]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Needenaar rijdt met 142 km op de teller”

 1. Vooral blijven controleren. Er is nog een kleine dertig miljard euro nodig !!. Prima zo

 2. Ook graag veelvuldig de Winterswijkseweg buiten Eibergen. Ik waag daar een paar maal per week mijn leven op de fiets. Er geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer, maar er is bijna geen kip die zicn daar aan houdt. Vooral busjes met werklui en Duitsers kunnen er wat van. Er wordt slechts heel af en toe gecontroleerd daar. Veel te weinig. Het is één lange rechte racebaan van (tot café Overkamp) bijna vijf kilometer.

 3. De Borculoseweg in Ruurlo vanaf de molen tot bij kerkhof, Ze rijden je de plooien uit de rok en de vouwen uit de broek. Ook daar graag een naatal controles

 4. Lijkt mij dat veel reacties van mensen zijn die het goed vinden dat er controle is op hardrijders.

  Dus de politie is goed bezig!

 5. eibergenaar

  Doe er dan de racebaan van een nieuwstraat er ook maar meteen bij hier wordt vooral s,avonds hard gereden meestal zijn dat van die volkswagen golfjes.

 6. is wel bekend

  tja.. dan hadden ze er maar niet zo’n mooie racebaan van moeten maken.. die weg nodigt uit om ff lekker het gas los te trekken…

 7. De agentjes hebben wel lef om met hun gezicht op internet te verschijnen. Of hopen deze net zo populair te worden als Koos Spee. Lekker zo doorgaan mannen, stoer wat jullie doen.

 8. Is de weg een keer leeg ……staan ze met een lasergunnetje, ja niet zomaar een exemplaar, nee een nieuwe die hebben ze na lang sparen eindelijk kunnen aanschaffen….van die 200 bekeuringen per dag!

  Zo zo…nou nou..poe…poe zoefffffffffffffffffffff

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven