‘Auto’s besmeurd met een poederblusser’

vernieling-autos-wijk-simmelink-eibergen-033EIBERGEN – Onverlaten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag tientallen auto’s in Eibergen besmeurd met een brandblusser (poeder). Er kwamen meldingen uit de Kruiskamplaan en omliggende straten. Het goedje kan flink wat schade aanrichten, niet alleen de lak maar ook de elektronica van de auto kan door de poeder stuk gaan.

Autobedrijf Grooters kreeg zaterdagmorgen de eerste autobezitters op de stoep die hun auto wilden wassen. Grooters: “Mijn advies is om zo snel mogelijk de auto te wassen, het is bijna zeker dat het om een poederblusser gaat ik kan niet wat anders bedenken.”

Meerdere mensen hebben al aangifte gedaan bij de politie. Volgens politiewoordvoerster Simone Boosman gaat het niet om een vernieling tenzij er schade is aangericht. Er wordt daarom ook geen onderzoek gestart naar de daders. “Als mensen echt schade hebben dan kunnen ze aangifte doen.”

[nggallery id=1354]

Deel dit artikel:

16 gedachten over “‘Auto’s besmeurd met een poederblusser’”

 1. Stelletje laffe honden.
  In de groep de grote jongen uithangen, maar te laf om tegen iedereen te zeggen: kijk eens wat ik kan.

 2. Dat is link spul , bluspoeder !!! dat vreet overal doorheen !! vooral als het vochtig wordt .
  Hopelijk worden de daders snel in de kraag gevat zodat de schade , ook die op langere termijn ontstaat , direct op de daders kan worden verhaald.

 3. En dit mag allemaal van Dhr.Bl….n, pak dat tuig met fluwelen handschoentjes aan en geef ze een aai over de bol. Hopelijk is binnenkort de auto van deze man aan de beurt, kijken wat hij dan zegt. En dan wordt er op de vergadering donderdag gezegd dat de criminaliet is afgenomen in Berkelland. Wie geloofd dat nu?

 4. Het gaat ook maar door he! eerst in de Westenesch nu aan de andere kant van EIbergen. En dan vind het college dat het nog wel mee valt met de overlast.

  Ik weet dat je niet alles kunt voorkomen, maar je kunt wel de kans kleiner maken met meer toezicht. Schandalig dat het nodig is.

  Oh ja en de ouders van dit kroost? Die tijd is geweest. Het is nu tijd voor een zero tolerance beleid!

 5. Zo zie je maar , deze knapen die dit doen zijn gewoonweg ziek in zijn hoofden.
  Als ze ooit eens gepakt worden , zet ze op een rij neer en laat de slachtoffers ook maar een poederblusser op die knapen leeg spuiten dat helpt beter.
  OOG om OOG tand om tand

 6. meestal hebben de ouders hier geen aanzien in, die zitten thuis terwijl hun kroost zegt dat die buiten met een stel vrienden op een bankje zit, of een film gaat kijken… de ouders weten vaak niet wat er gebeurt als hun kroost uit huis is

 7. Hallo, hoezo geen schade.
  1. waskosten
  2. weg gevoel van veiligheid
  3. (onbekende) schade over enkele maanden

  Wat de politie dus wil eigenlijk is dat iemand zijn auto ongewassen laat staan en over enkele weken wel schade kan aantonen. Alsof ze dan nog enig idee hebben hoe die snotapen te vinden zijn.

  Normaal gesproken vaak op de hand van politie, maar deze redenatie snap ik niet. Of is het om de daders in slaap te sukkelen zodat de politie wanneer ze meer gaan controleren ze echt in de kraag kunnen pakken.

 8. Het wordt tijd dat het tuig de auto van politie eens grondig onder handen nemen, kijken of ze dan ook zo dom lult. Geen onderzoek, zou ze de dochter van onze burgemeester zijn? Deze laat ook alles toe. wat een wereld en wat een bestuur in Berkelland.

 9. Boze autobezitter

  Geen onderzoek! Schande de daders mogen dus gewoon met een brandblusser auto’s vernielen, de politie weet helemaal niet wat voor schade dit kan aanrichten. Onze burgemeester moet eens wakker worden. Wij nodigen hem uit voor een gesprek bij ons. Het is hier al maanden raak en nooit is er ingegrepen door de politiek. We gaan zelf actie ondernemen. Vanavond staan er 4 ambulances inde straat!

 10. Ieder weekend met 6 politie agenten op snelheid controleren in Berkelland brengt meer op dan deze aangifte’s opnemen.
  Ik zou gek worden als dit mijn auto was!
  Dit blus poeder gaat overal aan vreten in en op je auto.
  Mijn auto gaat vanaf nu weer de garage in.
  Waar las ik deze week dat de overlast in Berkelland wel mee viel?

 11. het komt nu wel heel dichtbij afgelopen week een autoruit van mijn buurman opgeblazen met vuurwerk en dan dit laat ik ze niet betrappen want ze zijn van mij

 12. Het is duidelijk het zijn hangjongeren die niet mee kunnen op de gesponserde vakantie van de gemeente Berkelland omdat ze geen 50euro hebben, dus dan haal je rottigheid uit en mag je mischien voor nop mee. Berkelland beloond slecht gedrag dus om iets te krijgen moet je slechte dingen doen zie hier het resultaat van zo’n beleid bedankt bestruursleden.

 13. @ Klaas

  Misschien zouden ouders dat toch eens “undercover”moeten doen. Maar de meeste ouders denken, Mijn kind doet zoiets niet. Dat kan, maar in veel gevallen zijn er drank of drugs in het spel, waardoor deze jongens/meiden niet meer normaal nadenken en dan wel het lef hebben om deze nutteloze activiteiten uit te voeren. Daarnaast wordt er ook vaak vanuit de groep druk opgelegd.

  Mijn Advies:

  1: Analyseer de vriendengroep en trek daar uw conclusies uit.

  2: Het klinkt raar, maar ga eens undercover of laat iemand anders dit doen. Want uw kind zal dan toch heel anders zijn dan wanneer hij/zei thuis is en nuchter is.

  3. Overheid:investeer in meer politie, toen ik een puber was liepen er elke vrijdagavond, vrijdagnacht en zaterdagavond/nacht opvallend en onopvallend agenten rond in eibergen.

  Nu komt er af en toe een autootje langs de kroegen rijden en gaat vervolgens naar de volgende plaats.

  P.S. Het is nog niet bewezen dat het de jeugd is, maar ik heb wel een vermoeden

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven