Werving glasvezel verlengt tot september

NEEDE – Vijfentwintig procent van de huishoudens van Neede heeft inmiddels gekozen voor de aanleg van een Glasvezelnetwerk in Neede. 25% is veel, maar onvoldoende voor Glashart om het netwerk aan te kunnen leggen. Om het initiatief te doen slagen, moet 40% van de bevolking van Neede ‘ja, zeggen tegen Glasvezel’. De initiatiefgroep ‘Neede op Glasvezel’ is overtuigd van de voordelen van Glasvezel maar denkt dat deze nog onvoldoende duidelijk zijn gemaakt.

Daarnaast blijkt uit een onlangs gehouden enquête dat een deel van de Needenaren onvoldoende bekend is met het aanbod van de drie service providers. Neede op Glasvezel neemt het initiatief van Glashart over en heeft de providers gevraagd om samen voor de 40% procent te gaan.

De wervingsperiode wordt verlengd tot 17 september. In februari heeft Glashart Neede via een brief aan alle inwoners van Neede haar plannen bekend gemaakt om te inventariseren of ook Neede klaar is voor de toekomst. De reacties die zij toen kregen waren dusdanig positief dat werd besloten om samen met de service providers Kick XL, Concepts ICT en Lijbrandt een uitgebreide campagne te starten. Het blijft nog even spannend. Het initiatief zal de komende maanden worden overgenomen door de initiatiefgroep ‘Neede op Glasvezel’ en de service providers Kick XL, Concpets ICT en Lijbrandt.

De periode tot 17 september zullen zij gebruiken om de 40% grens te halen. Voor vragen kunnen de mensen van Neede bij de service providers Concepts ICT, KickXL of Lijbrandt terecht. Even binnenlopen bij Electroworld kan natuurlijk ook.

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Werving glasvezel verlengt tot september”

 1. 25% is al ontzettend veel, chapeau, had ik niet verwacht.
  Die 40% zal wel erg lastig worden denk, toch veel succes.

 2. Nee, eibergenaar, nog steeds niet. En gelukkig niet.
  Vind het een unieke kans voor Neede dit. De meesten zijn nog sceptisch over glasvezel. Dat zag je ook met de video naar de DVD, en het cassettebandje naar de CD.
  Als het er éénmaal is, zullen de meesten ook wel overstag gaan, door de vele positieve meningen van diegenen die het wel hebben.
  Ze bieden analoge TV nu voor 16,60 aan ipv UPC 16,80, goedkoper zelfs dan kabel.
  Over internet, heb je wel eens foto’s verstuurd via de mail, duurt lang he, dan niet meer, want uploadsnelheid (wat je verstuurd), gaat even snel als download(wat je ontvangt). Dat is nu niet zo.
  Last van traag internet, dat zal waarschijnlijk komen omdat je buurman veel download. Met glasvezel heb je dat niet meer.
  En het bied nog meer voordelen.
  Kan iemand mij een nadeel noemen?
  En nee, ik ben geen werknemer van welk bedrijf hier boven.

 3. Stelletje zeurpieten. Ze willen je het als het kan letterlijk door de strot drukken. Stop met dat opdringerige reclame maken.

 4. Rob, als ze je nog niet opbellen tijdens het eten of s’avonds bij de kop koffie, vind ik het nog niet zo erg. Ze zijn volgens 1x keer langs de deur geweest en hebben 2x folders gestuurd. Waarvan de 2de keer, toen het aardig kritiek werd, met een aanbieding op analoge tv vanaf 16,60, goedkoper dus dan UPC.
  Ik zou als ik jou was een sticker met NEE op de brievenbus plakken. Want er zijn bedrijven die wekelijks folders sturen. Tis maar een suggestie.

 5. jeroen de vries

  Tuurlijk is de burger sceptisch over dat glasvezelnetwerk. Er bestaat een spreekwoord/ gezegde dat zegt ‘Onbekend maakt onbemind.’ Daarbij komt dat men iets heeft wat, blijkbaar, zeer goed bevalt. Anders had men de 25% allang overschreden. Zo heb ik ook nog wel enkele twijfels over dat glasvezelnetwerk.
  Waarom is men zo gebrandt op het halen van de 40%?
  Is het soms zo dat het toch niet zo goed werkt en dat de bedenker snel rijk wil worden? €16.60 per klant is toch al snel uitgerekent ongeveer €13000 per maand bij 25%. Lijkt mij persoonlijk een prachtig bedrag om elke maand te vangen als ‘beginnend’ bedrijf.
  Waarom is het maar € 0.20 goedkoper als het bestaande netwerk van UPC? Ik denk dat de meesten zeggen: “Sorry maar die 20 eurocenten maken mij niet veel uit. Daarbij komt dat dit wel bevalt!”
  Het downloaden van een foto mag misschien sneller gaan, maar waarom zou ik overstappen als dit, UPC, ook prima werkt?

 6. Jeroen, UPC drukte toch ook digitaleTV door de strot, om de woorden van Rob te gebreuken. Als je overstapt, heb je iig al glasvezel.
  Ikzelf ben ook UPC-gebruiker, en ben ook tevreden, maar glasvezel zou ik geweldig vinden.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven