‘Wow, het hele huis is oranje geschilderd’

tn_Afbeelding nieuw Roy 20521BORCULO – Inwoners die door de Prins Hendrikstraat fietsen of rijden moeten niet schrikken. De straat heeft sinds zondag een echt oranjehuis. Bewoners zijn dagen druk geweest om het huis van top tot teen oranje te schilderen. Jan Waanders: ”In totaal hebben we 10 liter verf gebruik, het was een hele klus. Het is nog niet helemaal klaar naast het huis komt nog een groot goal. Of dit in Berkelland nog meer gebeurt?, ik denk in heel Gelderland niet!”

De Borculose ‘oranjegekken’ waren vorige week al eerder in het nieuws. Toen wilden ze nog niet verklappen wat dit jaar de verrassing was maar nu kunnen ze er niet meer onder uit. Het is niet zomaar een oranje huis. Op de voorgevel worden prachtige muurschilderingen gemaakt. De woning wordt gesloopt en daarom heeft Pro Wonen toestemming gegeven.

“Ik woon hier niet meer in de straat maar toch blijf ik betrokken bij het versieren. Dit jaar hebben ze gevraagd of ik voor de schilderingen wil zorgen. Dit vak zit in mijn bloed toen ik een klein jongentje was ik al aan het schilderen. Ook andere familieleden pakken regelmatig de kwast”, aldus Freek Nienhuis (50).

Nienhuis is met de grote leeuw zeker tien uur druk. Alles moet met een penseel ingeschilderd worden. Journalist Roy Nijman ging in de buurt een kijkje nemen en kwam Nienhuis tegen (zie film).

Gaat u met de buurt ook de boel versieren? Laat het ons dan weten, stuur een mail naar [email protected]. Geef aan wanneer de buurtbewoners beginnen en wij zorgen er voor dat er iemand van Nieuwsuitberkelland.nl langs komt. Ook zijn we op zoek naar een oranjestraat in Ruurlo!

Eerdere bericht: Oranjegekste Prins Hendrikstraat gestart

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1302]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “‘Wow, het hele huis is oranje geschilderd’”

  1. Geweldig dat jullie een woning mogen gebruiken van Pro Wonen. Krijg niet te veel verbeelding. Het zou toch mooi zijn als elke straat mee zou doen. Bij ons in Neede kan ik al zo een paar straten opnoemen die ook mee doen met de oranjegekte.
    Wens jullie een hele mooie WK.

  2. Bruincafé de Ruif te Neede is ook zojuist oranje geverfd 😉 Ziet er mooi en kleurrijk uit!!

  3. redactie Nieuwsuitberkelland.nl

    Beste P uit N en andere bezoekers foto’s en een stukje tekst over de Ruif zijn te vinden bij de rubriek ‘gespot’ op deze site!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven