Zwanie Hoitink neemt na 38 jaar afscheid

EIBERGEN – Juf Zwanie Hoitink (62) heeft woensdagmorgen officieel afscheid genomen van de Christelijke basisschool de 3-sprong. “Ze heeft hele volkstammen leren lezen en schrijven. Ook de laatste jaren heeft ze zich voor de volle honderd procent ingezet. Zwanie volgde zelfs nog cursussen en wilde altijd vooruit. Wat zo bijzonder aan haar is? Ik herinner me nog dat ze in een bananenpak door Eibergen liep, ze was overal voor in”, vertelt Marjan te Raa ouder van één van de leerlingen.

Alle leerlingen van de school kwamen haar die morgen rond 8.45 uur per fiets en huifkar ophalen bij de woning van haar zus (Ter Horst) aan de Leliestraat. De directrice van de school – Ellen Hemmers – belde aan om Hoitink de verrassing te laten zien. Na een woordje van Hemmers stapte ze samen met de kids in de huifkar en maakte een tocht door Eibergen richting de school. Daar werden allerlei activiteiten gehouden.

Juf Zwanie is sinds de oprichting van de school actief en heeft vooral les gegeven aan de groepen drie en vier. Op de Willem Sluiterschool heeft ze ook een jaar les gegeven. In totaal heeft Zwanie 42 jaar in het onderwijs gezeten, waarvan 39 jaar in Eibergen (38 jaar 3-sprong, 1 jaar Willem Sluiter en drie jaar op een school in Apeldoorn). Ze woont nu samen met haar man Herman in Aalten.

Nieuwsuitberkelland.nl was woensdag aanwezig tijdens het gebeuren. Onze journalist – Roy Nijman – legde alles vast. ”Beste Berkellander!”.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1364]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Zwanie Hoitink neemt na 38 jaar afscheid”

 1. Helaas heeft niet iedereen goeie ervaringen met “juf” Zwanie.
  Mijn zoon heeft ’n jaar voor nop bij haar in de klas gezeten. Ze zouden wel ff zorgen op de driesprong dat mijn zoon niet naar het speciaal onderwijs hoefde. Nou, niks is minder waar. Ze (juf Zwanie) hebben er helemaal niks mee gedaan waardoor mijn zoon tóch op de Diekmaat terecht kwam. Hij doet het nu prima en gaat nu naar het 4de jaar van MaxX onderwijs. En zo ken ik nog meer ouders die hun kind(eren) daar weg gehaald hebben. Geen goede ervaring dus. Al met al wens ik “juf” Zwanie alle goeds voor de toekomst.

 2. Toch jammer dat iemand anoniem onze juf een super afscheid misgunt. Aan persoonlijke verhalen zitten gelukkig altijd meerdere kanten.
  Ellen Hemmers, dir. 3sprong

 3. Juf Zwanie bedankt ; het was grote klasse; het ga je goed en ga lekker genieten ; je hebt het dubbel en dwars verdiend.
  Met zulke onderwijzeressen komt dit land verder !!!

  PS
  en “ikke” kan de boom in; die weet niet wat fatsoen is; rustig zo’n gefrustreerd iemand maar in het sop gaar laten koken en…. met deze temperaturen lukt dat makkelijk);

  nogmaals dank.

  andré

 4. Erg laffe reactie hierboven, wat mij betreft mag dat er af volgens mij is deze website hier niet voor bedoelt en als je wat wil zeggen doe dat dan met je naam er bij zou ik zo zeggen.

  Wat betreft de Driesprong, deze school heeft altijd voor aan gestaan om moeilijk lerende kinderen een kans te geven.

  Mijn zonen hebben allebei les gehad van juf Zwanie en zij heeft dat SUPER goed gedaan en beide zijn ook heel erg goed in het vervolg onderwijs terecht gekomen.

  Lieve juf Zwanie heel veel geluk !!

  Lieve groetjes van Erna, Ronnie, Dave en Kevin

 5. Juf Zwanie bedankt voor alle jaren! Deze juf heeft zowel mij als mijn kinderen in de klas gehad, waar kom je nog zoiets tegen….
  Iemand die zolang de school trouw blijft vind ik uniek.

  Zwanie, geniet van je vrije tijd!

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven