Echtpaar Bleeker zestig jaar getrouwd!

bleeker-60-jaar-getrouwd-020EIBERGEN – Anton en Jannie Bleeker-Wiersma (beiden uit 1924) zijn vandaag, 21 juli, precies 60 jaar getrouwd. Het Friese paar, zij komt uit Lekkum en hij uit Bolsward, wonen sinds 1993 in Eibergen. Daarvoor woonden ze in Leeuwarden en Reuver (Limburg). Anton heeft zijn hele leven bij defensie gewerkt en is al 30 jaar gepensioneerd. Jannie is al voor de oorlog in dienst getreden bij de spoorwegen als kantoorassistente.

In 1947 hebben zij elkaar ontmoet tijdens een stapavond. Anton kwam terug via Engeland en India naar Leeuwarden (uitgezonden tijdens de oorlog). De vonk tussen beide sloeg gelijk over. Na de geboorte van hun zoon, brak Jannie zowel haar heup als heupkom. Drie jaar geleden hebben ze hun laatste vakantie gevierd in een camper in Zeeland. Hoewel Anton graag nog een cruise zou willen maken, zit er een vakantie niet meer in nu ze zijn aangewezen op complete zorg. Het echtpaar heeft één zoon en twee kleinkinderen. Echt veel hobby’s hebben de twee Eibergenaren niet, puzzelen dat doen ze af en toe.

Vanmiddag heeft burgemeester Hein Bloemen namens de gemeente het echtpaar een boeket bloemen aangeboden bij de woning aan de Burgemeerster Wilhelmweg. De burgervader kent Anton persoonlijk hij ziet hem altijd op de veteranendag op kamp Holterhoek.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1425]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Echtpaar Bleeker zestig jaar getrouwd!”

  1. zo wat gaaf….wie kan tegenwoordig nog zeggen dat ze zo lang met elkaar getrouwd zijn.
    In ieder geval van harte gefeliciteerd en hoop dat jullie nog lang bij elkaar mogen blijven.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven